ميزان/ به گفته يک متخصص علوم و صنايع غذايي، کفير يک نوشيدني تخميري همچون دوغ است که با افزودن نوع خاصي مخمر، مستقيم از شير به دست ميآيد و خواص درماني زيادي به آن نسبت داده اند.
دکتر آراسب دباغ مقدم گفت: کفير نوشيدني اصيل قفقازي هاست و نام آن از کلمه ترکي "کيف” به معناي "لذت بردن” گرفته شده است.
او افزود: اين نوشيدني از نظر ظاهر مشابهت زيادي با دوغي که مستقيم از شير تهيه مي شود، دارد و از نظر طعم تند و ترش و غلظت با آن تفاوت مي کند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه با اشاره به اينکه چون غلظت کفير بيشتر از دوغ است و هر چه نوشيدني غليظ تر باشد خواص زيادتري خواهد داشت، گفت: کفير در اولويت مصرف قرار دارد به ويژه اينکه در مقايسه با دوغ از ميزان بسيار کم نمک در آن استفاده مي شود.
اين متخصص صنايع غذايي در مورد درج کلمه پروبيوتيک بر روي بسته بندي برخي از نوشيدني هاي کفير گفت: هر نوشيدني کفير، پروبيوتيک و فراسودمند نيست. زماني يک نوشيدني، پروبيوتيک در نظر گرفته مي شود که ماندگاري باکتري هاي پروبيوتيک آن در روده زياد و در برابر اسيد معده مقاوم و ميزان مشخص و تعريف شده اي از اين باکتري ها در محصول موجود باشد. ضمن اينکه محصولات پروبيوتيکي زماني بهترين تاثيرات درماني را دارند که مرتب و در دراز مدت مصرف و به نحو مطلوبي نگهداري شوند. پروبيوتيکها ميکرو ارگانيسمهاي زندهاي هستند که مصرف کافي آن ها سبب نمايان شدن اثرات سلامت بخش در بدن مصرف کننده ميشود.
به گفته دکتر دباغ مقدم هر دو ليوان دوغ يا کفير به اندازه يک ليوان شير يا ماست خواص تغذيه اي دارد و افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز که به راحتي شير را هضم نمي کنند ميتوانند از اين نوشيدني به ميزان بيشتري استفاده کنند.
اين متخصص تصريح کرد: کفير و دوغ به دليل اينکه توسط مخمرها تخمير مي شوند در اثر نگهداري در بيرون از يخچال و در هواي گرم گازدار مي شوند و براي اينکه اين نوشيدني خواص تغذيه اي خود را حفظ کند و ماندگاري بالايي داشته باشد بايد تا زمان مصرف، مانند دوغ در يخچال نگهداري شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار