آفتاب نيوز/ زغال اخته ميوه اي سرشار از موادمغذي است که داراي خواصي چون لاغري،ضد اسهال، دفع سنگ کليه و ضد سرطان است.
زغالاخته حاوي مقادير زيادي آهن، کلسيم، اسيدفوليک، ويتامينهاي E, B۱, B۲, C و فلاوونوئيدها است، اين ميوه خوشمزه کمکالري است و باعث اضافه وزن نميشود. همچنين اين ميوه منبع خوبي براي فيبر است و آنتياکسيدانها زيادي دارد که مقاومت بدن در برابر بيماريهاي غير واگير را بالا ميبرند و به پيشگيري از صدمه به سلولها و بافتهاي بدن و در نهايت پيشگيري از بيماريهايي چون بيماري قلبي، سرطان، ديابت، تصلبشرائين، آبمرواريد، آرتروز و آرتريت کمک به سزايي ميکنند.
مصرف زغالاخته به کاهش بيماريهاي قلبي کمک ميکند, علت اين امر سطح بالاي آنتياکسيدان طبيعي به نام آنتوسيانين است که در سبزيجات و ميوههاي با رنگ تيره يافت ميشود. در يک مطالعه بلندمدت روي تعدادي از زنان مشخص شد، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي در زناني که رژيمغذايي مناسب با مقدار زياد آنتوسيانين را اجرا ميکردند بهطور عمدهاي کاهش يافت.
زغالاخته به کاهش سطح کلسترول نيز کمک ميکند. پليفنولهاي موجود در زغالاخته باعث کاهش کلسترول خون ميشوند و براي سلامتي قلب مفيد هستند.
مصرف عصاره زغالاخته براي پيشگيري از بروز عفونت در مجاري ادراري مفيد است.
آب زغالاخته براي افراد مبتلا به سنگهاي کليه و ادرار بدبو موثر است، زيرا با اسيدي کردن ادرار در رفع آن اثر چشمگيري دارد، به خصوص اگر سنگ کليه از جنس کلسيمي باشد.
موادمغذي موجود در زغالاخته از رشد سرطانهاي ريه، کولون (قسمتي از روده بزرگ) و تکثير سلولهاي سرطان خون بدون تاثير بر سلولهاي سالم جلوگيري ميکنند. خصوصيات منحصربهفرد زغالاخته قابليت بالايي در جلوگيري از انتقال سرطان در بدن دارد. ترکيبات موجود در اين ميوه براي جلوگيري از سرطان پروستات، پوست و شش نيز موثر است.
زغالاخته از دو طريق در کاهش وزن موثر است: نخست اينکه زغالاخته مانند تنظيمکننده انسولين عمل ميکند. اين مادهغذايي تاثير انسولين و انباشتگي چربيها را کاهش ميدهد و در روند ازبين بردن چربيها شرکت و به لاغري ميکند. دوم اينکه زغالاخته به دفع سموم و چربيهايي که در بافتهاي بدن تجمع ميکنند ياري ميرساند. تجمع سموم و چربيها در بافتهاي بدن عامل التهاب و احتباس آب محسوب ميشود.
زغالاخته جزء ميوههايي است که از بروز عفونت جلوگيري ميکنند. جوشانده زغالاخته در مداواي اسهال معمولي و اسهالخوني اثر دارد، به اين صورت که بايد يک قاشق سوپخوري زغالاخته را با فنجاني آب سرد مخلوط کرده و آن را به مدت 5 دقيقه بجوشانيد و پس از 15 دقيقه دم کشيدن، آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان از آن بنوشيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار