شهر خبر/ آيا شما هم نيمه شب براي دستشويي رفتن از خواب بيدار ميشويد؟ دستشويي رفتن مکرر در شب در نيمه شب مشکلي است که شايد يک بيماري محسوب نشود ولي با بر هم زدن خواب شبانه سبب کم خوابي و اختلالات ديگر ميشود. به طور معمول مقدار ادراري که در بدن توليد مي شود در طي شب کاهش پيدا مي کند و اين اجازه را به بدن مي دهد تا شب به استراحت بپردازد. با اين حال بسياري از افراد در اواسط شب از خواب بيدار مي شوند و براي خالي کردن مثانه خود به دستشويي مي روند. البته اين اتفاق بيشتر زماني رخ مي دهد که قبل از خواب يک يا چند ليوان نوشيدني ميل کرده باشيد. که اين سبب مي شود بدن توانايي کاهش ادرار شبانه را از دست بدهد.
ما به شما مي گوييم که چرا برخي از افراد در طي خواب شبانه چندين مرتبه مجبور به خالي کردن مثانه خود هستند که با بررسي علت دستشويي رفتن مکرر در شب مي توان تعداد دفعات دستشويي رفتن را کاهش داد.
بعد از شام چه مي خوريد ؟
خوردن مايعات بيش از حد در حوالي ساعات خواب يا حتي نوشيدن الکل و کافئين بعد از شام به احتمال زياد سبب مي شود که نيمه شب شما با مثانه اي پر از خواب بيدار شويد. بهتر است مصرف نوشيدني ها را در شب به خصوص بعد از زمان شام قطع کنيد و يا اين که کاهش دهيد.
مصرف بسياري از داروها نيز در اين مسئله دخيل هستند. داروهايي مانند ديورتيک ها بر روي مثانه تاثير مي گذارند و سبب افزايش حجم ادرار مي شوند.
بيماريها
کهولت سن از عواملي است که مي تواند در تکرر ادرار و دستشويي رفتن مکرر در شب موثر واقع شود. به اين دليل که در سنين بالا تغييراتي در ديواره مثانه رخ مي دهد که مثانه قادر به نگه داشتن طولاني مدت ادرار نيست. علاوه بر اين عضلات نگه دارنده مثانه با کهولت سن ضعيف و سست مي شوند.
بيماريهايي از جمله سرطان پروستات که با بزرگ شدن پروستات همراه است نيز سبب مي شود فرد دفعات دفع ادرارش زياد شود.
عفونت مجاري ادراري هم در کودکان و هم در بزرگسالان منجر به دفع ادرار بيشتر مي شود و اين نشانه اي از احتمال ابتلا به ديابت البته در نوجوانان است.
تکرر ادرار شبانه در خانم ها
زنان بارداري که در نيمه شب زياد به دستشويي مي روند مي بايست مراقبت هاي لازم جهت زايمان زود رس داشته باشند. اما اين عمل بعد از بارداري نشانگر پرولاپس مثانه ميباشد. اين اختلال سبب وارد شدن فشار زياد بر روي دستگاه ادراري شده و نياز به درمان دارد.
سيستيت بيني يک نوع بيماري مثانه است که نوعي التهاب مثانه ايجاد مي کند. اين بيماري نيز سبب مي شود شب هنگام تکرر ادرار زياد شود.
از ديگر بيماري هاي مزمن مانند بيماري هاي قلبي و عروقي، ديابت، فشار خون بالا، سندرم پاي بي قرار، پارکينسون، مولتيپل اسکلروز يا آپنه خواب نيز در تکرر ادرار شبانه بسيار موثر هستند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار