فارس/ متخصص کليه و مجاري ادراري با بيان اينکه وجود خون بايد در مجاري ادراري جدي گرفته شود در خصوص عوامل بروز اين عارضه توضيح داد.
حسن کرمي متخصص کليه و مجاري ادراري در خصوص علل وجود خون در ادرار توضيح داد: عفونت ادراري يکي از علل مشاهده شدن خون در ادرار است.
وي افزود: هرگونه التهاب و تورم چه با منشأ ويروسي و باکتري ميتواند باعث خونريزي در ادرار شود و نکته مهم اين است که وقتي خونريزي ادراري به علت التهاب و تورم مجرا و مثانه و کليه باشد علائم ديگر از قبيل سوزش شديد ادرار، درد، تکرر ادرار و گهگاهي تب نيز به همراه دفع خون ديده خواهد شد.
وي با بيان اينکه وقتي فرد آزمايش ادرار ميدهد علاوه بر سلول هاي خوني سلولهاي التهابي و باکتري نيز در ادرار وجود خواهد داشت گفت: اين بيماري با مصرف آنتي بيوتيک و مصرف مايعات فراوان سريعاً بهبودي پيدا ميکند. از نمونه عفونت ويروسي که باعث التهاب شديد و خونريزي شديد از مثانه ميشود ميتوان به آدنوويروس اشاره کرد که فرد ناگهاني دچار خونريزي شديد از مثانه ميشود و عليرغم خونريزي شديد بيماري خودبخود کنترل ميشود.
کرمي وجود خون به علت تومور يا سرطان يکي ديگر از علائم بروز بيماري دانست و توضيح داد: يکي از شايعترين علت خونريزي ادراري، سرطانهاي دستگاه ادراري مخصوصاً سرطان مثانه است ولي در سرطان لوله حالب و کليهها نيز خون در ادرار ديده ميشود. شايعترين منشأ خون در ادرار در زمينه سرطان مثانه است. کساني که سيگار، قليان و انواع دودها را استفاده مي کنند، امکان ابتلا به سرطان مثانه در آنها بيشتر است.
اين اورولوژيست تصريح کرد: هر فرد سيگاري و آشنا با دخانيات که با خونريزي ادراري مراجعه ميکند، بايد حتماً از نظر سرطان مثانه بررسي شود.
کرمي در پايان با بيان اينکه يکي از علل شايع خونريزي ادراري وجود سنگ در سيستم ادراري اعم از سنگ کليهها، مثانه و حالب است اضافه کرد: حرکت سنگ و تحريک موضعي آن باعث التهاب مخاط مثانه و مجرا و کليه شده و باعث ايجاد خونريزي در ادرار مي شود که بادرمان سنگ خونريزي نيز از بين خواهد رفت.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار