نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

چه قدر بخوریم تا چاق نشویم (قسمت چهارم- کالری نان ها)

منبع
مجله سلامت
بروزرسانی
چه قدر بخوریم تا چاق نشویم (قسمت چهارم- کالری نان ها)
مجله سلامت/ رژيم لاغري کالري شماري يکي از استاندارد ترين رژيم هاي لاغري شناخته شده در جهان است. به قول دکتر کرماني: اين روش، يکي از راحت ترين و موفق ترين راه هاي لاغري و کاهش وزن است. البته بيشتر مناسب کساني است که از معلومات خوبي، در ارتباط با تغذيه و نحوه محاسبه کالري برخوردارند. اگر شما علاقه مند به شمارش کالري هستيد راه هاي مختلفي براي عمل به آن وجود دارد. ما براي شما بسته اي از بهترين نوع کالري شماري را آورده ايم قسمت چهارم: کالري انواع نان ها نان بربري بربري يکي از محبوب‌ترين نان‌هاي سنتي ايراني‌ها به‌ويژه هموطنان آذري‌زبان ماست که از آرد گندم نيمه کامل (نيمه سبوس گرفته) تهيه مي‌شود. بوي مطبوع بربري به حدي است که امکان ندارد از کنار نانوايي بربري رد شويد و هوس نکنيد يکي بخريد. در هر کف دست (بدون احتساب انگشتان) از نان بربري ۷۵ تا ۸۰ کيلوکالري انرژي موجود است. نان تافتون تافتون هم يکي ديگر از انواع نان‌هاي سنتي ايراني‌هاست که طرفداران زيادي دارد. اين نان از آرد گندم سفيد يا سبوس گرفته تهيه مي‌شود. نان تافتون معمولا گرد است و قطري حدود ۴۰ سانتي‌متر دارد. اين نوع نان در گذشته بي‌نمک پخت مي‌شد و به عنوان نان رژيمي براي بيماران داراي فشار خون مورد استفاده قرار مي‌گرفت. در هر کف دست از نان تافتون ۳۵ کيلوکالري انرژي وجود دارد. نان لواش لواش، نان سنتي مردم ارمنستان است؛ البته اين نان يکي از نان‌هاي محبوب ما ايراني‌ها هم هست. در تهيه اين نان نازک از آرد سفيد (سبوس گرفته) استفاده مي‌شود. از آنجايي‌که در تهيه اين نان از آرد سفيد و جوش‌شيرين استفاده مي‌شود از لحاظ تغذيه‌اي نسبت به ساير نان‌هاي سنتي ايراني جايگاه پايين‌تري دارد. هر کف دست نان لواش حدود ۲۵ کيلوکالري انرژي دارد. نان سنگک سنگک، نان ملي ايراني‌ها و بي‌شک محبوب‌ترين نان است که روي سنگريزه‌هاي داغ در تنور پخته مي‌شود؛ البته حالا نوع ماشيني سنگک هم پخته مي‌شود که خيلي طرفدار ندارد. اين نوع نان را از آرد کامل (سبوس نگرفته) تهيه مي‌کنند. اين ويژگي باعث مي‌شود نان سنگک از لحاظ کيفيت تغذيه‌اي يک سر و گردن بالاتر از بقيه نان‌ها باشد. در هر کف دست از نان سنگک معادل ۷۵ تا ۸۰ کيلوکالري انرژي نهفته است. نان باگت باگت، نان فرانسوي است که از آرد گندم سفيد يا سبوس گرفته تهيه مي‌شود. اين نان بافتي يکنواخت و ضخامتي مناسب دارد و پوک و روشن است. همچنين پوسته آن تردي خوبي دارد و براي تهيه انواع ساندويچ مناسب است. در هر برش ۳۰ گرمي از نان باگت (شيرين نشده) حدود ۷۵ کيلوکالري انرژي وجود دارد. نان تست تست نوعي نان ورقه شده انگليسي است که با قرار گرفتن مقابل حرارت، برشته مي‌شود. نان تست را مي‌توان با آردگندم و آرد روگن (چاودار) تهيه کرد. اگر در تهيه نان تست آرد روگن يا چاودار استفاده شده باشد به دليل اينکه اين آرد تيره است، نان تست به دست آمده هم تيره مي‌شود که به تست سياه معروف است. هر يک برش نان تست متوسط، معادل يک واحد نان و برابر با ۸۰ کيلوکالري انرژي است. نان جو يکي از انواع رايج نان به‌ويژه در رژيم هاي لاغري، نان جوست که از آرد جو تهيه مي‌شود. آرد جو نسبت به آرد گندم قدرت سيرکنندگي و فيبر بالاتري دارد؛ بنابراين براي کساني‌که قصد گرفتن رژيم لاغري دارند، انتخاب مناسب‌تري است؛ البته کالري آن با انواع نان‌هاي تهيه شده از آرد گندم فرقي نمي‌کند. در هر کف دست نان جو حدود ۸۰-۷۵ کيلوکالري انرژي نهفته است. نان سوخاري نان سوخاري نان حجيم شده‌اي است که برش داده شده، داخل فر خشک مي‌شود. انواع نان خشک از جمله نان سوخاري در صورتي‌که از آرد کامل و سبوس نگرفته شده تهيه شده باشند، از لحاظ تغذيه‌اي بسيار سودمند هستند. نان‌هاي خشک از جمله نان سوخاري شاخص گلايسمي پايين و قدرت سيرکنندگي بالايي دارند. اين نان براي ديابتي‌ها و کساني‌که قصد لاغر شدن دارند، گزينه مناسبي است. يک تکه نان سوخاري متوسط (شيرين نشده) حدود ۳۵ تا ۴۰ کيلوکالري دارد. نان همبرگري همان‌طور که از اسمش پيداست، از اين نان براي سرو همبرگر استفاده مي‌شود. اين نان خوشمزه برحسب آنکه شيرين شده يا شيرين نشده باشد، کالري متفاوتي دارد. در اغلب رستوران‌ها از انواع شيرين شده نان همبرگر استفاده مي‌شود. در هر ۳۰ گرم نان همبرگر معمولي که تقريبا معادل نصف آن مي‌شود حدود ۸۰ کيلوکالري انرژي موجود است. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره