ميگنا/ اگر دوست داريد ايستاده غذا بخوريد، حتما زمان صرف کنيد و با عجله نخوريد. اين نکتهاي است که چه هنگام نشسته غذا خوردن و چه هنگام ايستاده غذا خوردن اهميت زيادي دارد.
طبق مقالهاي که در سال 2013 منتشر شد، بيشتر افراد، بيش از 12 ساعت در روز مينشينند. اگر 7 تا 8 ساعت خواب شبانه را هم حساب کنيم بايد بگوييم بيشتر افراد روزانه 19 تا 20 ساعت مينشينند. به نظر ميرسد جامعه مدرن امروزي ما را به يکجا نشيني تشويق ميکند. ما وقتي در اتومبيل هستيم مينشينيم، در محل کارمان مينشينيم و در خانه هم يا جلوي تلويزيون مينشينيم يا جلوي کامپيوتر. مطالعات نشان داده که زياد نشستن با افزايش ريسک ديابت نوع دوم، بيماريهاي قلبي و عروقي و مرگ زودرس مرتبط است.
بنابراين بسياري از کارشناسان توصيه ميکنند سعي کنيم در طول روز بيشتر بايستيم يا ساعتهاي طولاني و متمادي يکجا ننشينيم. يکي از کارهايي که بيشتر افراد به صورت نشسته انجام ميدهند، غذا خوردن است. در طول روز، عجيب نيست که بنشينيد و غذا بخوريد، چه در خانه و چه در محل کارتان. اما آيا ممکن است با ايستاده غذا خوردن بتوانيد کالري بيشتري بسوزانيد؟ ممکن است در مقايسه با نشستن، در حالت ايستاده کالري بيشتري بسوزانيد، اما غذا خوردن در حالت ايستاده از راههاي ديگري بر غذا خوردن شما تاثير ميگذارد.
يک فرد بزرگسال 77 کيلويي به ازاي يک ساعت نشستن حدود 139 کالري و به ازاي يک ساعت ايستادن، حدود 186 کالري ميسوزاند. بنابراين اگر شما 77 کيلوگرم وزنتان باشد، به ازاي هر يک ساعتي که به جاي نشستن ميايستيد ميتوانيد 47 کالري بيشتر بسوزانيد. اطلاعات جمع آوري شده توسط دانشگاه Chester نشان ميدهد ايستادن در مقايسه با نشستن، ضربان قلب را حدود 10 تپش در دقيقه افزايش ميدهد.
غذا در حالت نشسته بهتر گوارش ميشود يا در حالت ايستاده؟
بعد از جويدن غذا، بزاق ِ ترکيب شده با غذا، وارد مري و سپس وارد معده ميشود. در معده، غذا به خاطر زير و رو شدن و ترکيب با اسيد معده به اندازهي کافي خرد و له شده و به مولکولهاي ريزي تبديل ميشود. اين مولکولهاي کوچک وارد روده کوچک ميشوند تا مواد مغذيشان توسط ديوارهي روده جذب شود. نوع غذايي که ميخوريد ميتواند بر سرعت هضم آن اثر بگذارد. مثلا فيبر و پروتئين ميتوانند تخليه معده را به تاخير بيندازند. در نتيجه احساس سيري، ماندگارتر شده و براي ساعتهاي بعدي، اشتهاي کمتري خواهيد داشت.
اما اگر کربوهيدراتهاي ساده بخوريد، اين مواد غذايي با سرعت نسبتا بالايي وارد جريان خون شده و مدت کوتاهي بعد از خوردن، دوباره احساس گرسنگي خواهيد کرد. عامل ديگري که بر گوارش غذا اثر ميگذارد، وضعيت بدن است. وقتي نشستهايد يا دراز کشيدهايد، در مقايسه با حالت ايستاده، غذا معده را با سرعت کمتري ترک خواهد کرد.
مطالعهاي در سال 1988، تاثيرات وضعيت بدن بر تخليه معده را مورد بررسي قرار داد. محققان دريافتند وضعيت دراز کشيده به ميزان قابل توجهي ميتواند تخليه معده را نسبت به ساير وضعيتهاي بدن، به تاخير بيندازد. وضعيت ايستاده، سرعت تخليه معده را افزايش ميدهد. اگر تخليه معده، زمان کمتري ببرد، شروع احساس گرسنگي زودتر روي خواهد داد. بنابراين غذا خوردن در حالت ايستاده ميتواند تخليه معده را افزايش داده و در نتيجه به مرور زمان، مصرف غذايتان را بيشتر کند.
وقتي ايستادهايد، کالري بيشتري مصرف ميکنيد اما تفاوت آن خيلي کم است زيرا بيشتر افراد در حالت ايستاده سريعتر غذا ميخورند. کالري سوزي در حالت ايستاده ميتواند حدود 50 کالري در ساعت باشد، اما بيشتر افراد در حالت ايستاده، با شتاب بيشتري غذا ميخورند. اما در حالت نشسته، شما با سرعت کمتري غذا ميخوريد که ميتواند به بدنتان کمک کند زمان سيري را به موقع اعلام کند. ضمنا معده با سرعت کمتري تخليه ميشود. اگر ايستاده باشيد و با عجله غذا بخوريد، ممکن است غذا به طور مناسب هضم نشود. همچنين احتمال اينکه حين با عجله غذا خوردن، هوا ببلعيد هم بيشتر است.
اگر دوست داريد ايستاده غذا بخوريد، حتما زمان صرف کنيد و با عجله نخوريد. اين نکتهاي است که چه هنگام نشسته غذا خوردن و چه هنگام ايستاده غذا خوردن اهميت زيادي دارد.
غذاي اصلي يا ميان وعده؟
مطالعهاي در سال 2010، 122 نفر را در مورد غذا و عوامل محيطي مورد بررسي قرار داد. بيشتر افراد، خوردن ِ وعدهي اصلي را با نشسته خوردن ربط داده بودند. بنابراين اگر هنگام خوردن بايستيد، مغز شما آن را به عنوان ميان وعده در نظر ميگيرد، حتي اگر غذايي که ميخوريد، وعده اصليتان باشد. بنابراين فرقي نميکند بنشينيد يا بايستيد، مهم اين است که هنگام غذا خوردن، ذهن آگاه و هوشمند باشيد. اگر وعده اصليتان را در حالت ايستاده ميخوريد، هوشمندانه آن را غذاي اصلي محسوب کنيد، نه ميان وعده.
سوزش سر دل
يکي از جنبههايي که افزايش سرعت تخليه معده ميتواند مفيد باشد شرايطي است که شما دچار سوزش سر دل باشيد. سوزش سر دل زماني روي ميدهد که اسيد معده به مري وارد ميشود. اين اسيد تند، مري را ميسوزاند چون مخاط مري مانند مخاط معده قابليت محافظت کنندگي ندارد تا اسيد معده را تحمل کند.
اگر سوزش سر دل داريد، معمولا توصيه ميشود تا چند ساعت بعد از غذا خوردن، دراز نکشيد. دراز کشيدن ميتواند احتمال ورود اسيد معده به مري را افزايش بدهد زيرا جاذبه زمين هم به حرکت اسيد معده به سمت مري کمک خواهد کرد. ايستاده غذا خوردن ميتواند کمک کند تا جاذبه زمين برخلاف اسيد معده عمل کند و در نتيجه سوزش سر دلتان کمتر شود. اگر ريفلاکس داريد در مورد بهترين روش درمان خاص خودتان با پزشک مشورت کنيد.
نتيجه
بيشتر آمريکاييها در طول روز، زياد مينشينند که اين ميتواند براي سلامتي مضر باشد زيرا زياد نشستن با افزايش ريسک ديابت نوع دوم، بيماريهاي قلبي و عروقي و حتي مرگ زودرس ارتباط دارد. بهتر است با انجام چند حرکت ساده و موثر، زمانهاي نشستن را کوتاهتر کنيد. اما اگر ميخواهيد غذايتان را ايستاده بخوريد، با توجه و تمرکز غذاي اصليتان را ميل کنيد، چون ممکن است مغز شما اين غذا را غذاي اصلي به حساب نياورد و در نتيجه غذاي بيشتري مصرف کنيد.
همچنين يادتان باشد تخليه معده در حالت ايستاده غذا خوردن سرعت ميگيرد و در نتيجه احساس سيريتان را دستخوش تغييراتي ميکند. اگر سوزش سر دل داريد، ايستاده غذا خوردن ميتواند از احتمال ريفلاکستان کم کند. حرف آخر اينکه، شما چه ايستاده غذا بخوريد و چه نشسته، بايد نسبت به غذايي که ميخوريد ذهن آگاهي داشته باشيد و به آرامي غذا بخوريد تا به بدنتان فرصت دهيد بتواند سيريتان را به وقت مناسبش اعلام کند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار