ساعت 24/ سنا گياهي است که خاصيت ملين کنندگي دارد و براي درمان يبوست توصيه مي شود. اين گياه توسط سازمان غذايي و دارويي آمريکا به عنوان مليني خانگي و گياهي تاييد شده است. با اين حال چاي سنا براي لاغري و عاملي براي پاک سازي سموم از بدن بکار مي رود.
چاي سنا بوسيله ي دم کردن برگ گياه سنا تهيه مي شود. گياه سنا داراي گل ها و غلاف زرد رنگ است. اين گياه در مناطق بياباني رشد مي کند.
در کشور هاي مختلفي اين گياه براي درمان مشکلات گوارشي، بيماري هاي پوستي و بيماري هاي تنفسي قدمت چندين ساله دارد. طرفداران سنا اعتقاد دارند که اين گياه تاثير بسزايي در روان کنندگي دارد که دفع سموم را از بدن تسريع مي کند.
خيلي از مردم از برگ هاي اين درخت مستقيما دمنوش کرده و مي نوشند. بهتر است چاي سنا را از فروشگاه هاي معتبر تهيه بفرماييد. چاي کيسه اي و يا چاي سنا عاري از رزين ها و ترکيبات آلاينده است.
خواص برگ سنا در درمان بيماري ها
براي استفاده از خاصيت برگ سنا در درمان يبوست کودکان، ۱۰ گرم گياه سنا را دم کنيد و سپس دمنوش را به همراه برگهاي پخته شده سنا مکي روي شکم طفل کمپرس نماييد و بگذاريد يک تا دو ساعت بماند. اگر مادر نيز دمنوش سنا بخورد و به کودک شير بدهد همين خاصيت را دارد.
اگرداروي گياهي سنا در قالب دمنوش روي شکم کودکان ماليده شود باعث بروز اسهال مي گردد.
سم زدايي از روده ها و درمان ديابت نوع 1 از خواص سنا محسوب مي شود.
براي درمان کمر درد ۴ گرم داروي گياهي سنا را با مقداري روغن زيتون و آب بجوشانيد و بنوشيد.
مصرف روزانه يک قاشق چايخوري برگ سنا، به در مان آموزه ها و درمان يائسگي زودرس کمک مي کند.
خواص گياه سنا به درمان انواع تومورها و سرطان، سرطان روده بزرگ، سرطان غده تيموس، تومور کيسه صفرا، سنگ کيسه صفرا، سرطان مثانه، التهاب و ورم گلو، بيماري بهجت، چربي خون، تنگي روده، آسيت، آب آوردن بيضه ها کمک مي کند.
براي استفاده از خواص گيته ثنا در درمان پيسي صورت و لک هاي سطحي سفيد پوست و درمان جذام و جنون برگ سنا، کشمش ياقوتي بدون هسته، هليله کابلي، هليله زرد و هليله سياه را به نسبت مساوي ترکيب کرده و هر روز صبح به صورت ناشتا و شب قبل از خواب، دو قاشق چايخوري از آن را ميل کنيد.
طريقه مصرف برگ سنا براي يبوست
از بيشتر گونههاي آن جهت درمان يبوست استفاده مي کنند. برگ همه ي گونهها به خاطر وجود ترکيباتي به نام"انتراکينونها" تلخ مي باشد.
با وجودي که گونه اي از سنا در جنوب ايران و در حوالي خليج فارس مي رويد، ولي به دليل نياز زياد به اين گياه، عمده ي آن وارداتي است. گرچه گونه ي ايراني و نوع وارداتي از نظر گياهشناسي با هم متفاوت مي باشند، ولي از نظر خواص ضد يبوست مشابه هستند.
ميزان مصرف روزانه ي برگ سنا براي افراد بزرگسال، بين نيم تا يک گرم است که مي توان بر روي آن حدود يک استکان آب ريخت و 10 دقيقه جوشاند، سپس صاف کرد و ميل نمود.
بهترين زمان مصرف شب هنگام است. گرچه مي توان اين محلول تلخ را با نبات يا عسل شيرين کرد، ولي تلخي آن کاملاً از بين نميرود.
در مصرف سنا نبايد زياده روي کرد، چرا که ممکن است باعث اسهال شديد گردد. همچنين نبايد از سنا به طور ممتد و طولاني استفاده کرد، چون باعث تنبلي روده مي گردد. بهتر است پس از دو هفته استفاده، يک يا دو هفته مصرف آن را قطع نماييم.
نکته قابل توصيه ديگر اين است که سنا نبايد در افراد کمتر از ده سال مصرف شود.
با توجه به اينکه در سالهاي اخير براي رفع يبوست از سنا به طور وسيع در جهان استفاده مي شود، صنايع داروسازي قرص آن را تهيه نموده که در داروخانههاي ايران موجود مي باشد.
قرص سنا را مي توان بين 2- 1 عدد در روز مصرف کرد که از نظر مزه، شبيه به جوشانده ي اين گياه نيست.
برگ سنا و لاغري
يکي از راههايي که افراد براي لاغر شدن به سمت آن گرايش دارند، استفاده از گياهان دارويي براي کاهش وزن و لاغري است که در خيلي از موارد اگر به طور صحيح استفاده شود، مفيد خواهد بود. البته مانند تمام کمک کنندههاي لاغري آنچه که اهميت دارد اين است که قبل از استفاده از اين گياهان براي لاغرشدن بايد به ورزش و نوع تغذيه نيز توجه داشت. يکي از گياهان دارويي موثر استفاده از برگ سنا براي لاغري است.
طبق نظر پزشکان طب سنتي و طبيعت درمانگران، براي برطرف کردن چاقي شکم، اولين درمانش سناي مکي و گل سرخ است، به اين منظور بايستي، برگ سنا و گل سرخ را مخلوط کرده، مانند چاي معمولي دم کرده و مصرف شود. سناي مکي اين خاصيت را دارد که چربي بدن اعم از چربي خون، چربي دور شکم و کبد چرب را درمان و از بدن خارج مي کند. البته همه مسهلها اين خاصيت را دارند ولي سنا اين خاصيت را بيشتر دارد و اثر گذارتر است.
موارد منع برگ سنا
در مصرف برگ سنا نبايد زيادهروي کرد، چرا که ممکن است باعث اسهال شديد گردد. همچنين نبايد از اين گياه به طور ممتد و طولاني استفاده شود، چون باعث تنبلي روده ميگردد. بهتر است پس از دو هفته استفاده، يک يا دو هفته مصرف آن قطع شود. لازم است ذکر شود، ميزان مصرف روزانه برگ گياه سنا براي افراد بزرگسال، بين نيم تا يک گرم است. گياه سنا نبايد در افراد کمتر از ده سال مصرف شود، همچنين مصرف اين گياه در دوران بارداري و شيردهي ممنوع است. مصرف سنا در برخي از شرايط ممنوع مي باشد. افراد مبتلا به انسداد روده، بيماري کرون، کوليت لولسراتيو، هموروئيد يا زخم معده مي بايستي از مصرف سنا خودداري کنند. در صورت مصرف داروهاي قلبي، قبل از مصرف سنا حتما با پزشک خود مشورت کنيد، چرا که امکان بروز تداخلات دارويي و وقوع اختلالات قلبي وجود دارد. مصرف همزمان سنا با داروهاي ادرارآور ممنوع بوده، چرا که اين امر ميتواند منجر به دفع بيش از حد پتاسيم از بدن شود. از عوارض برگ سنا در صورت مصرف بيش از حد اين گياه، قولنج، بروز دردهاي شکمي و دل پيچه است. براي کاستن عوارض جانبي توصيه ميشود، آن را با گشنيز، دارچين، زنجبيل، انيسون و هل مخلوط نموده و مصرف کنند. به طور کلي مصرف برگ سنا در دوز مناسب، تقريبا بي خطر بوده و هيچ گونه نگراني درباره مصرف آن وجود ندارد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار