بهداشت نيوز/ ميوه يک ماشه کلاسيک براي ابتلا به نفخ است. ميوه ها غني از يک نوع قند به نام فروکتوز هستند که متاسفانه بسياري از ما قادر به جذب و هضم موثر مقادير زيادي از فروکتوز نيستيم. محققان بر اين باورند که ۴۰ درصد از مردم از يک بيماري به نام سوء جذب فروکتوز در روده کوچک رنج مي برند. عدم جذب فروکتوز با علائمي مانند ايجاد گاز و نفخ در دستگاه گوارش همراه است. دريافت فروکتوز بيش از حد با واکنش هاي التهابي در بدن نيز همراه است.
ابتلا به اسهال يا سندرم آي بي اس: سوء جذب فروکتوز موجود در ميوه منجر به نفخ، گرفتگي عضلات شکم، درد و اسهال و حتي گاهي سردرد نيز مي شود. علاوه بر اين، بسياري از ميوه ها مانند سيب سرشار از پکتين هستند؛ يک نوع فيبر که مبتلايان به سندرم روده تحريک پذير يا آي بي اس، براي شکستن کامل آن مشکل دارند.
افزايش وزن: حتي اگر مواد غذايي حاوي قند و کربوهيدرات هاي تصفيه شده، غذاهاي فراوري شده و محصولات چرب حيواني را نيز کنار بگذاريد، مصرف بيش از حد ميوه باز هم مي تواند براي از دست دادن وزن، مشکل آفرين باشد. مصرف روزانه ۵ ميوه متوسط توصيه شده است. يک ميوه متوسط درحدود ۶۰ کالري انرژي دارد بنابراين براي حفظ وزن بدن در محدوده طبيعي بايد اعتدال در مصرف ميوه ها هم رعايت شود.
احساس ضعف و گرسنگي: فروکتوز نه تنها جلوي گرسنگي را نمي گيرد بلکه برعکس ميل به مصرف مواد غذايي پرکالري را افزايش مي دهد. محققان دانشگاه کاليفرنياي جنوبي پس از زير نظر گرفتن ۲۴ داوطلب که گروهي نوشيدني هاي حاوي گلوکز و برخي نوشيدني هاي حاوي فروکتوز مصرف مي کردند اعلام نمودند، وقتي داوطلب نوشيدني حاوي فروکتوز مي خورد احساس گرسنگي بيشتري دارد و ميل به مصرف مواد غذايي پرکالري مثل موز و بيسکوييت بيشتر مي شود. متخصصان مي گويند، گرچه فروکتوز قند ميوه است اما به هرحال قند ساده تلقي مي شود و عامل ذخيره چربي در بدن است. گرچه اين قند سبب مقاومت به انسولين نمي شود اما براي حفظ تناسب اندام بايد مراقب مصرف متعادل آن در طول روز باشيد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار