باشگاه خبرنگاران/ گياهان دارويي سالهاي متمادي در فرهنگ ايران و ايراني نقش داشته و تقريباً بخشي از اين گياهان همواره در آشپزخانه يا گنجههاي اکثر ايرانيها وجود داشته و مردم بر اساس آموزههاي قديمي از خواص زياد آنها استفاده ميکنند؛ اما حالا چند سالي ميشود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره اين گياهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است. دمنوشها همان جوشاندههاي مادربزرگها که هرکدام براي يک درد يا بيماري خوب هستند، امروز در بسته بنديها و فرمهاي کيسهاي يا باز در فروشگاهها عرضه ميشوند.
صرف نظر از شکل و نامشان، بايد گفت که دمنوشها لذت بي مانندي دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمي، روح آدم را تازه ميکنند. پس براي آشنايي با روش تهيه انواع مختلف آنها با ما همراه باشيد.
بسياري از ما بر اين باوريم که نميتوان تغييري در عملکرد مغزي ايجاد کرد. به اين معنا که هرکس با توانايي هايي به دنيا ميآيد که تا پايان عمر با همان ميزان تواناييها بايد زندگي کند. به نوعي تقدير الهي را براي اين مسئله در نظر ميگيريم که برخي افراد برحسب سرشت و خلقت خود حافظه خوبي دارند و از سوي ديگر فراموشي جزء جدايي ناپذير زندگي بعضي ديگر از افراد است و نميتوان براي بهبود آن کاري کرد.
اما بايد بدانيد اين طور نيست. حافظه را هم مانند بسياري ديگر از تواناييها ميتوان تقويت کرد. شما هم ميتوانيد از شر فراموشيهاي گاه و بيگاه خود با مصرف دمنوش هايي که در قسمت پايين به آنها اشاره ميکنيم خلاص شويد.
دمنوش دارچين
درختچه دارچين هميشه سبز است که از همه قسمتهاي آن بويي مطبوع استشمام ميشود، گلهاي آن در فاصله ماههاي بهمن تا فروردين ظاهر ميشود.
برگ اين درخت، سبز و داراي گله هايي به رنگ سفيد است که به عنوان ادويه در مواد غذايي هم مورد استفاده قرار ميگيرند.
خواص درماني
از دارچين ميتوان به عنوان محرک اعصاب، آرامش بخش، تقويت کننده معده، کاهنده درد کمر و مفاصل، تسريع کننده جريان خون، نيرو بخش، تقويت کننده حافظه، افزايش دهنده فشارخون، ضد دلهره و ضد بوي بد دهان استفاده کرد.
اگر حس ميکنيد بيمار شده ايد چاي دارچين را فراموش نکنيد، همچنين از خواص ديگر دارچين ميتوان به افزايش کارايي هورمون انسولين در بدن براي افرادي که مشکل ديابت دارند اشاره کرد.
موارد منع مصرف
مصرف دارچين براي زنان باردار مضر است.
مصرف بيش از حد دارچين باعث التهاب يا ورم کردن پوست، زخمها و ترکهاي گوشه دهان و سوزش معده ميشود.
دارچين از لخته شدن خون جلوگيري ميکند، اما مصرف بيش از حد آن باعث بروز مشکلات خوني و گردش خون ميشود.
طرز تهيه
چند عدد چوب دارچين را در يک قوري به همراه آب در دماي ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الي ۲۰ دقيقه دم کنيد و در صورت تمايل ميتوانيد براي شيرين شدن آن از نبات استفاده کنيد.
اضافه کردن چند قطره آب ليموترش به آن باعث ميشود که طبع گرم دارچين تعديل شود.
دمنوش زنجبيل
زنجبيل از گياه زردرنگ داراي رگههاي بنفش به دست ميآيد و اگرچه معمولاً از زنجبيل به عنوان ريشه آن گياه نام برده ميشود، ولي در اصل قسمت مورد استفاده گياه، ساقه متورم شده زيرزميني آن است که ريزوم نام دارد.
خواص درماني
زنجبيل به عنوان يک تقويت کننده حافظه، تقويت کننده معده، تقويت کننده قواي بدن، خون ساز و تنظيم کننده ادرار، برطرف کننده عطش، درمان اسهال ساده و خوني، کاهش چربي خون، بالا بردن فشارخون، ضد ضعف اعصاب، ضد نفخ، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و ضد درد مفاصل به شمار ميرود.
موارد منع مصرف
زياده روي در مصرف باعث ايجاد فشارخون و ضعف نيرو جنسي ميشود.
زنجبيل براي افرادي که دچار زخم معده هستند، توصيه نميشود و مصرف همزمان آن با مصرف داروهاي ضد انعقاد که براي رقيق شدن خون استفاده ميشود منع شده است.
طرز تهيه
يک قاشق چايخوري زنجبيل در يک ليوان آب جوش ريخته و در ظرف را بگذاريد تا حدود ۱۰ دقيقه بماند. سپس با کمي عسل مخلوط کرده و ميل نماييد.
دمنوش زعفران
گلهاي اين گياه داراي ۳ پرچم و يک مادگي است که منتهي به کلالهي سه شاخه به رنگ قرمز متمايل به نارنجي ميشود.
قسمت مورد استفاده اين گياه انتهاي خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است.
خواص درماني
اين دمنوش براي تقويت حافظه و سلولهاي مغزي مورد استفاده قرار ميگيرد.
دمنوش زعفران خاصيت اشتهاآور داشته و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تأثير دارد، همچنين به هضم غذا نيز کمک ميکند.
اين دمنوش به علت فرح بخش بودن خاصيت ضد اضطراب و افسردگي دارد.
طرز تهيه
آب را در ظرف مناسبي بريزيد و زعفران و عسل را اضافه و مخلوط کنيد و در ظرف را گذاشته و اجازه دهيد مواد روي حرارت متوسط حدود ۵ دقيقه به آرامي بجوشد، سپس مخلوط به دست آمده را از صافي عبور داده و در فنجان بريزيد و سرو کنيد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار