نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

خوردن فندق برای سلامتی چه مزایا و خواصی دارد؟

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
خوردن فندق برای سلامتی چه مزایا و خواصی دارد؟
بهداشت نيوز/ فندق يکي از انواع آجيل است که از درختي به همين نام مي‌رويد. اين مغزدانه که به شکل‌هاي متنوعي مانند خام، تفت‌داده يا پودر در شيريني‌ها و غذاهاي مختلف مصرف مي‌شود، فوايدي براي حفظ سلامت بدن دارد که در ادامه به برخي از آنها اشاره شده. فندق سرشار از مواد مغذي و پروتئين است. چربي‌ها، انواع ويتامين‌ها و مواد معدني موردنياز بدن نيز در اين دانه به‌وفور يافت مي‌شوند. با برخي از خواص فندق بيشتر آشنا شويد: سرشار از مواد مغذي از خواص فندق مي‌توان به‌وجود مواد مغذي فراوان در آن اشاره کرد. هر چند مواد مغذي موجود در آن کالري زيادي دارند، اما سرشار از مواد مفيد و چربي‌هاي سالم هستند.فندق حاوي مقدار زيادي ويتامين B۶، فولات، فسفر، پتاسيم و زينک (روي) است. از ساير خواص فندق مي‌توان به‌وجود چربي‌هاي تک اشباع‌نشده و چربي‌هاي چندتايي غيراشباع، اسيدهاي چرب اُمگا ۶ و اُمگا ۹ مانند اولئيک اسيد اشاره کرد. هر اونس از فندق معادل ۲۸ گرم است و ۱۱/۲ گرم فيبر توليد مي‌کند که داراي ۱۱‌درصد RDI است. ناگفته نماند که فندق حاوي فيتيک‌اسيد نيز هست. اين ماده مانع جذب مواد معدني، نظير آهن و روي مي‌شود. مفيد براي قلب تحقيقات نشان مي‌دهد که فندق براي سلامت قلب بسيار مفيد است. وجود آنتي‌اکسيدان و اسيدهاي چرب سالم، ظرفيت آنتي‌اکسيداني فندق را افزايش مي‌دهد و سطح کلسترول خون را پايين مي‌آورد. پژوهشي يک‌ماهه روي ۲۱ نفر با سطح کلسترول بالا صورت گرفته است. اين افراد ۱۸ تا ۲۰‌درصد از کالري روزانه‌شان را از مصرف فندق به‌دست مي‌آوردند. نتيجه پژوهش نشان مي‌داد که کلسترول، تري‌گليسيريد و کلسترول بد يا LDL در آنها کاهش داشته است. شرکت‌کنندگان در اين پژوهش در پايان تحقيق، از نظر سلامت عروق و رگ‌ها و نشانگرهاي تورم در خون نيز بهبود يافته بودند. حاوي آنتي‌اکسيدان فندق مقادير زيادي آنتي اکسيدان دارد. آنتي‌اکسيدان بدن را از استرس اکسيداتيو دور نگه مي‌دارد. استرس اکسيداتيو مي‌تواند موجب تخريب ساختار سلول، تسريع پيري، سرطان و بيماري‌هاي قلبي شود. فراوان‌ترين آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در فندق به‌عنوان ترکيبات فنوليک شناخته مي‌شوند. پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند که اين ترکيبات مانع از التهاب و باعث کاهش کلسترول در بدن مي‌شوند. ضمن اينکه براي سلامت قلب مفيد هستند و در برابر سرطان‌ها از بدن محافظت مي‌کنند. مطالعه‌اي ۸ هفته‌اي نشان داد که مصرف فندق بدون پوست يا با پوست، به‌شکل محسوسي مانع از استرس اکسيداتيو مي‌شود و کساني که در اين ۸ هفته فندق مصرف کرده‌اند، نسبت به کساني که فندق مصرف نکرده‌اند، کاهش محسوسي در استرس اکسيداتيو داشته‌اند. خواص ضد سرطاني وجود ترکيبات آنتي‌اکسيداني، ويتامين‌ها و مواد معدني مي‌تواند به فندق خواص و ويژگي‌هاي ضدسرطاني ببخشد. در ميان ساير آجيل‌ها مانند پسته و گردو و…، فندق بيشترين ميزان از آنتي‌اکسيدان‌هاي موسوم به پروآنتوسيانيدين‌ها را داراست. آزمايش‌هاي کِشت و انجام آزمايش روي برخي از حيوانات نشان داده است، پروآنتوسيانيدين‌ها مي‌توانند به جلوگيري و درمان برخي از انواع سرطان کمک کنند. به‌نظر مي‌رسد که آنها مي‌توانند از استرس اکسيداتيو جلوگيري کنند.علاوه ‌بر اينها، وجود ويتامين E نيز از خواص فندق به‌شمار مي‌رود که آنتي‌اکسيداني قوي است و به حفاظت سلول‌ها در برابر تخريبي که باعث ايجاد يا پيشرفت سرطان مي‌شود کمک مي‌کند. هر ۲۸ گرم فندوق، ۸۷‌درصد RDI براي منيزيم فراهم مي‌کند. کاهش سطح قند خون آجيل‌هاي مختلفي چون گردو و بادام باعث کاهش سطح قند خون مي‌شوند. مطالعات اندکي نيز اين موضوع را درباره فندق تاييد مي‌کنند. مطالعه‌اي تاثير فندق بر سطح خون را هنگام ناشتايي بر ۴۸ فرد مبتلا به ديابت نوع دوم بررسي کرد. از اين ۴۸ نفر، نيمي از افراد، از فندق به‌عنوان ميان‌ وعده استفاده کرده بودند و نيمي ديگر نيز به‌عنوان گروه کنترل بررسي شدند. بعد از ۸ هفته، افرادي که فندق مصرف مي‌کردند، هنگام ناشتايي، کاهش محسوسي در سطح خون خود نداشتند. مطالعه ديگري روي ۵۰ نفر مبتلا به سندروم متابوليک صورت گرفت و در آن، به افراد حاضر در پژوهش، ترکيبي از ۳۰ گرم آجيل مختلف شامل ۱۵ گرم گردو، ۷/۵ گرم بادام و ۷/۵ گرم گردو داده شد. بعد از ۱۲ هفته، کاهش محسوسي در سطح انسولين ناشتاي افراد ديده شد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره