نت نوشت/ بد خوابي و بي خوابي همان طور که بر روي افراد مختلف تاثير مي گذارد مي تواند سبک و روش زندگي را نيز به کلي تغيير دهد. افراد شب بيدار افرادي هستند که در طي روز استراحت مي کنند و شب ها به صورت تمام وقت بيدار و با انرژي هستند.
اثرات منفي دير خوابي
افرادي که دير مي خوابند و افراد شب بيدار و به طور کلي ميزان کافي در طول شبانه روز ندارند، صبح روز بعد به راحتي بيدار نمي شوند و خطر مرگ در اين گونه افراد تا ميزان ۱۰ % افزايش پيدا مي کند. اين افراد معمولا روز خواب بوده و روش زندگي شان با سايرين متفاوت است. هر چند که ممکن است افراد بسياري که از اين وضعيت رنج مي برند براي ترک و يا درمان آن تلاش هاي بسياري انجام داده باشند اما آن ها کمتر موفق خواهند شد.
الگوهاي متفاوت خواب
بر اساس تحقيقات انجام شده بر روي بيش از ۴۳۳۰۰۰ فرد، انسان ها در الگوي خواب و بيداري به چهار دسته تقسيم مي شوند.
افراد سحر بيدار
افراد صبح بيدار
افراد ميان رو
افراد شب بيدار
بدن برخي از افراد به نحوي تنظيم است که صبح بسيار زود يا بهتر است بگوييم سحر بيدار مي شوند. همه اتفاقات مهم زندگي اين افراد در صبح رخ مي دهد و شب به راحتي مي خوابند. اين حالت دقيقا برعکس افراد شب بيدار است. افراد شب بيدار درست مانند جغدها زندگي شبانه دارند و روزها کمتر بيدار مي مانند. يک چهارم افراد صبح بيدار هستند و در حدود ۹% از انسان ها شب بيدار هستند. اين الگوي خواب و زندگي تاثيرات بسياري بر روي خطر مرگ اين افراد دارد.
اختلاف ساعت بدن و ساعت جهاني
افراد شب بيدار مشکلات بيشتري نسبت به ديگران دارند. بيشتر اين مشکلات مربوط به بهداشت و سلامت است. اين افراد دو برابر ديگران در معرض خطر اختلالات رواني قرار مي گيرند. و ۳۰% بيشتر از ديگران در معرض خطر ابتلا به ديابت ،۲۵ % بيشتر از ديگران در معرض خطر بيماري هاي عصبي و ۲۳ % بيشتر از همه در معرض اختلالات گوارشي و ۲۲ % بيشتر از ديگران در معرض خطر بيماري هاي تنفسي قرار مي گيرند. در افراد شب بيدار رفتارهايي مانند نوشيدن الکل و مصرف مواد مخدر و همچنين استفاده از سيگار بيشتر از ساير افراد مشاهده مي شود. به صورت کلي افراد شب بيدار اختلاف بزرگي در ساعات داخلي بدنشان با ساعت جهاني وجود دارد. افراد شب بيدار در زمان شب دنياي شاد و سرحال داشته و روزها که بيشتر انسان ها در حال تلاش و زندگي هستند تمايل به استراحت دارند و اين که معمولا اين افراد در طي روز توانايي انجام بيشتر کارها را نداشته و انرژي بسيار کمي دارند اين است که بيشتر اين افراد در ارتباط برقرار کردن دچار مشکل مي شوند.
بيماري هاي افراد شب بيدار
بسياري از افراد به دليل شغلشان الگوي خواب خود را براي مدتي تغيير مي دهند مانند کارگردان ها يا شب کارها. اين افراد به صورت نا خواسته به سمت الگوي خواب افراد شب بيدار مي روند و بيماري هايي را که ممکن است بدنشان را تهديد کند به سمت خود جذب مي کنند. عمدتا افراد شب بيدار در طول تاريکي بيدار و در طي روز که نور خورشيد وجود دارد در استراحت هستند. اين يک پارامتر بسيار بد براي اين افراد مي باشد که مي تواند ابتلا به مرگ را افزايش دهد همچنين اين افراد همواره درمعرض خطر بيماري هاي قلبي عروقي مي باشند. با به هم خوردن ريتم بدن تاثيراتي مخرب نيز مشاهده خواهد شد. زماني که ساعات خوردن و خوابيدن بدن تغيير اساسي پيدا کند ميزان انسوليني که در غذا وجود دارد به صورت بالقوه بر روي بدن تخريب را شروع مي کند و احتمال ابتلا به ديابت را افزايش مي دهد. علاوه بر اين افراد شب بيدار ريتم بيداري صبح و صرف صبحانه را از دست مي دهند. همان طور که مي دانيد صبحانه مهم ترين و مغذي ترين وعده غذايي به شمار مي رود که مي تواند تاثيرات مهمي بر روي سلامتي داشته باشد.
بهترين راه کار اين است که افراد شب بيدار به صورت تدريجي و نه يک باره ساعت خواب خود را کمي تغيير دهند. با اين کار شما مي توانيد زمان خواب خود را به صورت عادي در آورده و از مزاياي زندگي در طي روز و استراحت در طي شب بهره مند شويد. شب بيداري تنها يک عادت اشتباه است که مي تواند ساعت بدن را تغيير داده و بيماري هاي مختلفي را ايجاد کند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار