سلامتيسم/ کم و ضعيف با افزايش سن ميتواند به کار سخت و دشواري تبديل شود، اما مستقيما به چشمها آسيب نميرساند.
شايد شما هم شنيده باشيد که تماشاي تلويزيون و نگاه کردن به مانيتور به خودي خود ميتواند به سلامت چشمهاي شما آسيب برساند يا اينکه کج و کوله کردن چشمها به ضعف بينايي منجر ميشود. با اينحال، محققان ميگويند که وقتي کاملا جدي با اين ادعاها روبهرو شويم، به اين نتيجه ميرسيم که بيشتر آنها از منظر علمي صحت ندارند. اگر ميخواهيد که تصورات نادرست را از واقعيتهاي علمي جدا کنيد، به ادامه اين مطلب توجه کنيد.
تصور نادرست: خواندن کتاب در نور کم مستقيما به چشمها آسيب خواهد زد
واقعيت: مطالعه کتاب در نور کم و ضعيف با افزايش سن ميتواند به کار سخت و دشواري تبديل شود، اما مستقيما به چشمها آسيب نميرساند. دکتر آنه سامرز (متخصص چشم و سخنگوي انجمن چشمپزشکي آمريکا) ميگويد: «کار کشيدن از چشمها مستقيما به آنها آسيب نميرساند، همانطور که گوش دادن به موسيقي ذاتا براي گوشها مضر نيست. با اينحال، همه ما ميدانيم که يک کودک ۱۰ ساله در نور کم ميتواند به مراتب چيزهاي بيشتري را نسبت به يک فرد ۴۰ ساله ببيند و همين مساله ما را نگران ميکند. دليل چنين تفاوتي اين است که شبکيه چشم کودکان ذاتا راحتتر و بهتر فعاليت ميکند. پس خواندن در نور کم مستقيما به چشمها آسيب نميرساند، بلکه چنين کاري را براي ما دشوار ميکند».
تصور نادرست: اگر مشکل واضحي در چشمها نداشته باشيم، لزومي ندارد معاينات منظم چشمها را ادامه بدهيم
واقعيت: بهگفته دکتر سامرز، معاينات منظم چشمها براي همه انسانها ضروري است، اتفاقا به همين دليل که بسياري از مشکلات و بيماريهايي که براي چشمها بهوجود ميآيند، با هيچ نوع علامت و نشانهاي همراه نيستند. در بسياري از موارد، تنها راهي که براي تشخيص اين مشکلات وجود دارد، چيزي نيست جز معاينه چشم.
اين متخصص ميگويد: «انسانها معمولا از ۴۰ سالگي به بعد، مشکلاتي مانند گلوکوم را تجربه ميکنند، اما اين بيماري داراي هيچ نوع علامت واضحي نيست و بعضي از افراد تا زمان از دست دادن بينايي اصلا متوجه اين مساله نميشوند. اين درحالي است که تشخيص زودهنگام و درمان بههنگام اين بيماري، از نابينايي افراد جلوگيري ميکند». به همين دليل است که متخصصان، مراجعات بيشتر و منظمتر براي معاينه چشمها را بعد از ۶۵ سالگي شديدا توصيه ميکنند.
تصور نادرست: چشمک زدن يا جمع کردن چشمها ميتواند به بينايي آسيب برساند
واقعيت: دکتر سامرز ميگويد بدترين مشکلي که ميتواند بهواسطه چشمک زدن يا جمع کردن چشمها ايجاد شود، چينوچروکهاي اطراف چشم هستند که با اصطلاح چروکهاي پاکلاغي شناخته ميشوند. با اينحال، اگرچه چشمک زدن و جمع کردن چشمها مستقيما به آنها آسيب نميرساند، اما ميتواند از نشانههاي وجود يک مشکل زمينهاي باشد. درواقع، کودکاني که با مشکل دوبيني مواجه هستند، معمولا از جمع کردن چشمها براي ديدن نقطه مورد نظرشان کمک ميگيرند.
بهگفته دکتر سامرز، خود جمع کردن چشمها يا مشاهده با يک چشم باز ميتواند از نشانههايي باشد که استفاده از عينک را ضروري ميسازد. اگر چنين کارهايي يعني جمع کردن چشمها موقع مشاهده يا مشاهده با يک چشم باز به بهبودي در بيناييتان منجر ميشود، احتمالا به عينکي نياز داريد که تماشاي دوردست را براي شما راحتتر کند. بهعلاوه، چنين کارهايي ميتوانند نشاندهنده التهاب در چشمها باشند، چون اين التهاب باعث حساسيت به نور ميشود و ما را به جمع کردن چشمهايمان وادار ميکند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار