باشگاه خبرنگاران/ عفونت ريه بر همه بدن تاثير مي گذارد چرا که مستقيما با وضعيت تنفس ارتباط دارد. بهترين درمان هاي خانگي عفونت ريه را در اين مطلب بخوانيد.
عفونت ريه همراه با سرماخوردگي يا آنفولانزا ايجاد ميشود. از نشانههاي آن ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
سرفههاي شديد همراه با مخاطي بهرنگ سبز يا زرد؛
خسخس سينه و تنگي نفس؛
درد و ناراحتي در سينه؛
درجهي تب بالا (بالاتر از ۳۸ درجه سانتيگراد)؛
سردرد؛
درد در ماهيچهها؛
خستگي.
استفاده از آويشن: گياه آويشن به عنوان داروي گياهي براي درمان سياه سرفه، برونشيت، سرما خوردگي، عفونت ريه و... استفاده ميشود. براي استفاده از اين گياه داروئي يک مشت آويشن را در يک ليتر آب جوشانده و آن را صاف کنيد، سپس 250 گرم عسل به آن اضافه کرده و هر روز نصف فنجان ميل کنيد.
سير: ضدعفونيکننده قوي براي مجاري ريه است و مصرف آن به سرعت خلط سينه را کم ميکند. سوپ سير در زمستان، مجاري تنفسي را تقويت ميکند و براي مرض برونشيت مفيد است.
جوشانده عناب: تسکين دهنده براي درمان عفونتهاي گلو، برونشيت، رودهها و مجاري ادرار است. به اين صورت که 30 تا 60 گرم عناب خشک را در يک ليتر آب به مدت نيم ساعت ميجوشانند و آن را مصرف ميکنند.
بخور بابونه، آويشن، اسطوخودوس به پاکسازي ريه کمک ميکند که لازم است بيمار قبل از اجراي توصيههاي طب سنتي حتماً با پزشک خود مشورت کند.
تغذيه چه نقشي در عفونت ريه دارد؟
عفونتهاي ريه عوامل مختلفي دارند. ويروس، باکتري، قارچ و حتي عوامل انگلي ميتواند باعث عفونت دستگاه تنفسي شود. آنچه روي پيامد بيماري تاثير دارد، سيستم ايمني بدن فرد است و آنچه روي سيستم ايمني تاثير دارد، وضعيت تغذيه است. طبق آماري که سال 2006 منتشر شد، 33درصد مرگ و مير کودکان زير 5 سال در کشورهاي درحال توسعه، ناشي از عفونت تنفسي است و 57درصد مرگ و مير ناشي از عفونت تنفسي با وضعيت تغذيه ارتباط دارد. در واقع مراقبتهاي تغذيهاي بخشي از درمان کمکي براي بهبود وبازتواني بيمار است.
براي درمان عفونت ريه چه بخوريم؟
مهمترين نکتهاي که بايد به آن توجه کرد، مقدار انرژي دريافتي است. نياز کالري بيمار مبتلا به عفونت ريه بهدليل تب و افزايش متابوليسم بيشتر ميشود. از طرفي بهدليل کاهش اشتها، دريافت غذايياش کم ميشود، بنابراين بيمار در فاز حاد بيماري بايد براي تامين کالري مورد نيازش از مواد کمحجم و پرکالري استفاده کند. خيلي از سوپهاي خانگي اين ويژگي را دارند و با اينکه رقيق هستند، کالريشان با سبزيهاي نشاستهاي مانند سيبزميني و مواد پروتئيني مانند گوشت و طعمدهندههايي مانند خامه افزايش مييابد. اين سوپها نيازي به جويدن ندارند و ميتوان آنها را به دفعات به بيمار داد.
مصرف مايعات نيز براي اين بيماران ضروري است زيرا بهدليل تب و تند شدن تنفس بخش زيادي از آب بدن دفع ميشود و جايگزيني آن بسيار مهم است. از طرفي، اين بيماران بهدليل ترشحات عفوني و غليظ تنفسي در تنفس مشکل پيدا ميکنند و براي دفع اين ترشحات از طريق سرفه بايد مايعات کافي مصرف کنند. بهترين منبع براي تامين مايعات بدن آب است. اگر بيمار نتواند طعم و دماي آب را تحمل کند، ميتواند از چاي کمرنگ و شير هم استفاده کند. البته شير را ميتوان با طعمدهندههايي مانند عسل مصرف کرد.
آبميوهها هم علاوه بر آب فراواني که دارند حاوي قند هستند. آب برخي ميوهها مانند سيب بدون هيچ افزودنياي حدود 9درصد قند دارد. يک ليوان آب سيب حدود 24 گرم(معادل 8حبه قند معمولي) قند دارد و قند آن سريع جذب ميشود. آبميوه فيبر، ويتامين محلول در آب و پيشنياز ويتامينهاي محلول در چربي مانند ويتامين A يعني بتاکاروتن را نيز تامين ميکند و يک آنتياکسيدان قوي است که در کنترل التهاب و عفونتها بهخصوص عفونتهاي تنفسي خيلي موثر است. آبميوه بهدليل اينکه پروتئيني ندارد و از نظر برخي املاح خيلي غني نيست، زمان مصرفش نبايد طوري باشد که باعث کاهش اشتها در وعده اصلي غذا شود بلکه بايد در ميانوعده صبح و عصر گنجانده شود. البته مصرف آبميوه در افرادي که مشکل اضافه وزن يا قندخون دارند توصيه نميشود.
کودکان و سالمندان مبتلا به اين بيماري اغلب دچار کاهش اشتها ميشوند و نميتوانند در وعدههاي اصلي به اندازه کافي غذا بخورند. ممکن است بيمار غذاي يک وعده را در 4وعده با حجم کم مصرف کند. به هر صورت بايد سعي کنيم کالري مورد نياز فرد را تامين کنيم. سوءتغذيه در 2گروه کودکان زير 5 سال و سالمندان بالاي 65 سال با بروز اين بيماري ارتباط دارد و وزن نبايد کاهش يابد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار