مهر/ بر اساس آنچه که وزارت بهداشت تحت عنوان آمار رسمي اعلام مي کند، بيشترين موارد ابتلا به ويروس اچ آي وي/ ايدز، از طريق تزريق و رفتارهاي پرخطر جنسي اتفاق مي افتد.
تا ابتداي دي ماه ۹۶ حدود ۳۶ هزار و ۵۷۱ مورد ابتلا به ويروس ايدز در کشور تشخيص داده شده که ۵۰ درصد آنان در گروه سني ۲۱ تا ۳۵ سال هستند.
پروين افسر کازروني رئيس اداره پيشگيري از ايدز وزارت بهداشت، با بيان اينکه بيشترين موارد ابتلا به اچ آي وي(ايدز) در سنين کمتر از ۱۵ سال به دليل انتقال بيماري از مادر به کودک بوده است، گفت: يکي از برنامههاي وزارت بهداشت، آموزش به نوجوانان و جواناني است که به دليل زمينه خانوادگي بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماريها قرار دارند يا به رفتار پرخطر گرايش دارند.
سيده فاطمه ذوالقدر نايب رئيس فراکسيون زنان مجلس، با انتقاد از بکارگيري کودکان در کارگاه هاي پسماند نسبت به آزار و اذيت جنسي کودکان و ابتلاي آنان به بيماري هاي ايدز و هپاتيت هشدار داد و گفت: بکارگيري کودکان و نوجوانان در مراکز پسماند بايد جرم انگاري شده و شهرداري بايد با ورود به اين موضوع پيمانکاران متخلف را شناسايي و آنها را به دستگاه قضا معرفي کند تا مطابق قانون با آنها برخورد شود.
وي با انتقاد از اينکه وضعيت زندگي کودکان در مراکز پسماند بسيار اسف بار است، گفت: متاسفانه بيش از ۵۷ درصدکودکان زباله گرد در مراکز بازيافت پسماند زندگي ميکنند.
نايب رئيس فراکسيون زنان مجلس با انتقاد از اينکه برخي از کودکان زباله گرد ۶ تا ۸ ساله هستند، گفت: کودکان از دستکش استفاده نمي کنند و بيماري هاي عفوني آنها را تهديد و زمينه بروز برخي بيماري ها در پايتخت را افزايش مي دهد.
سيامک مره صدق عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، در واکنش به برخي اخبار مبني بر ابتلاي برخي پرستاران به ايدز و هپاتيت به دليل ارائه خدمات به اين بيماران گفت: در ايران بالغ بر ۶ سال است که پروتکل لازم براي مقابله با بيماريهاي عفوني در کادر پزشکي به صورت اجباري و سازمان يافته وجود دارد و چنانچه هر کدام از پرسنل پزشکي اعم از نگهبانان بيمارستانها تا پزشک فوق تخصص در حين کار با بيماران دچار حادثهاي شوند که احتمال انتقال بيماريهاي عفوني در آن مطرح باشد با اجراي اين پروتکل علمي کاملا منظم که تمام ۲۴ ساعت شبانه روز هم فعال بوده و در هر شيفتي هم يک نفر مسئول اجراي آن است پيشگيريهاي لازم به گونهاي انجام ميشود که شانس ابتلاي فردي که در معرض خطر قرار گرفته به صفر برسد.
وي ادامه داد: هماکنون ما به دليل اجراي اين پروتکل از نظر حفاظت پرسنل بخش پزشکي در برابر بيماريهاي عفوني که يکي از خطرات شغل پزشکي و پيراپزشکي محسوب ميشود با بهترين استانداردهاي دنيا برابري ميکنيم، چرا که با اجراي اين پروتکل مدون که در بالاترين سطح دنيا در حوزه پيشگيري قرار دارد و در صورت نياز تمام داروهاي لازم براي پيشگيري در فرآيند ايجاد شده را در اختيار افراد قرار ميدهد احتمال بروز اين خطرات را به صفر ميرساند مگر اينکه خود فرد به پروتکل مراجعه نکند و در اين شرايط خطر براي وي جدي شود، بنابراين نبايد با انتشار اين قبيل اخبار وحشت را به خانواده افرادي که در اين حوزه فعاليت دارند منتقل کنيم.
مره صدق خاطرنشان کرد: اگر در سطح جهاني هم به اين موضوع نگاه کنيم ميبينيم حتي در کشورهايي که اين پروتکل استاندارد اجرا نميشود شانس ابتلاي کارکنان بخش پزشکي و پيراپزشکي به بيماريهايي همچون ايدز و هپاتيت به دليل رعايت مسائل حرفهاي با مردم عادي تفاوتي ندارد.
وي تصريح کرد: البته اين امر بعيدي به نظر ميرسد که در بيمارستانها توسط افرادي که اين پروتکل را رعايت نميکنند مشکلي ايجاد شود، چرا که اگر وزارت بهداشت حتي در فرآيند ارزشيابي بيمارستانها متوجه شود که بيمارستاني اين پروتکل را رعايت نميکند قطعا به انحلال پروانه و تعطيلي آن مرکز منتهي خواهد شد.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، تاکيد کرد: آنچه مسلم است وزارت بهداشت به هيچ وجه با سلامت پرسنل بيمارستاني شوخي ندارد و کاملا سختگيرانه با عدم اجراي اين پروتکل در مراکز درماني برخورد ميکند، بنابراين اجراي اين پروتکل در مورد فرآيند نوک سوزن تضميني است براي اينکه حفاظت نزديک به صددرصد در جهت پيشگيري از ابتلا به هپاتيت يا ايدز براي کادر بيمارستانها ايجاد کند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار