نمناک/ براي بيش از 4.000 سال است، که اين ميوه کشت ميشود، درخت عناب خشک شده، که با نام زيزيفوس ناميده مي شود، يک ميوه گردويي مشابه با خرما و انجير است ؛ در چين، جايي که عناب از آن پديد آمد، پزشکان طب سنتي براي طولاني مدت، از خواص دارويي آن استفاده کردند. قبلا به طور عمده ،فقط درچين محدود بود، اما در حال حاضر در بسياري از نقاط جهان، از جمله جنوب اروپا و جنوب ايالات متحده، رشد مي کند.
ارزش غذايي عناب خشک:
اين ميوه ها ،غني از کربوهبدرات ها هستند و همينطور مقادير زيادي از ويتامين ها و مواد معدني را دارا ميباشند.در 100 گرم عناب خشک شده، در مجموع 350 کالري وجود دارد عناب خشک شده حاوي 84 گرم کربوهيدرات، 7.3 گرم پروتئين، 4 گرم فيبر رژيمي و 1.2 گرم چربي است ؛ اين ميوه ،حاوي حدود 300 ميلي گرم ويتامين C, و 125 ميلي گرم ويتامين A، و 2.8 ميلي گرم نياسين، 0.2 ميلي گرم ريبوفلاوين، 0.1 ميلي گرم تيامين، 1050 ميلي گرم پتاسيم، 168 ميلي گرم فسفر، 130 ميلي گرم کلسيم، 12 ميلي گرم سديم و 3.5 ميلي گرم آهن است. عناب خشک ،همچنين حاوي طيف گسترده اي از مواد شيميايي غني از آنتي اکسيدان، از جمله ساپونين ها و فلاونوئيدها است ، در اين بخش از سلامت نمناک و در ادامه خواص ميوه هاي و سبزيجات نوبت به ميوه عناب خشک شده رسيد ؛ فراموش نکنيد که قبل از استفاده از عناب خشک يا هر گونه داروي گياهي ديگر، با پزشک خود مشورت کنيد چرا که شرايط جسمي برخي افراد به دليل تفاوت و وضعيت هاي حساس نمي توانند از هر خوردني حتي طبيعي استفاده کند.
خواص ضد سرطان:
يک تيم محققين ايراني، در موسسه تحقيقياتي واکسن و سرم سازي مشهد، آزمايشهاي آزمايشگاهي را انجام دادند، تا توانايي عصاره عناب خشک را براي مهار رشد و يا ايجاد مرگ سلولي، در انواع سلول هاي سلولي تومور انساني بررسي شود. دانشمندان، از آزمون رنگ سنجي mtt براي اندازه گيري درجه عصاره عناب خشک استفاده کردند، تا ببينند کدام درجه رنگي از آن مي تواند باعث کاهش تکثير سلول هاي تومور شود اگر چه عصاره عناب، مانع تکثير سلول هاي توموري در تمام سطوح مي شود، اما بيشترين اثر را در برابر سلول هاي لوسمي يورکات نشان مي دهد.محققان گفته اند که، يافته هاي آنها در گزارش فوريه 2008، در مورد «فناوري هاي سيتوتو» نشان مي دهد، که يافته هاي آنها، خواص سيتوتوکسيس در مقابل انواع مختلف سلول هاي سرطاني وجود دارد و اثبات شده و مطالعات ديگر نشان داده اند، که مکانيسم مورد استفاده از عناب به خوبي کار مي کند.
نقص شناختي را تغيير مي دهد:
محققان کره جنوبي، بر روي 50 گياه دارويي سنتي آزمايشي انجام داده اند، براي پيدا کردن يک ماده که مي تواند کولين استيل ترانسفراز را فعال کند و باعث کاهش يا حتي باعث از بين رفتن معايب شناختي ناشي از آمينوز ناشي از ،فراموشي اسکوپولامين مي شود. طي آزمايشي ،محققان سيس9 اکتادکنواميد و اولاميدش را جدا کردند.اين مشتق از جوجوبا ،در آزمايش in-vitro بيشترين اثر فعال کنندگي را بر روي استيل ترانسفراز کولين نشان داد هنگامي که اولئاميد، به موشهايي که در آنها اختلال شناختي از لحاظ شيميايي القا شده بود، تزريق شد، حيوانات بهبود سريع نقص هاي شناختي را نشان دادند.هنگامي که موشها ،با اولئاميد درمان شده بودند، قبل از تجويز اسکولوپامين، مشتقات عناب از آنها در برابر اختلال شناختي محافظت مي کرد.محققان اين يافته هاي خود را در شماره ژوئن 2003 بيوشيمي، بيوتکنولوژي و بيوشيمي منتشر کردند.
موارد استفاده از عناب خشک در پزشکي سنتي :
" راهنماي درمان گياهي"، بريجيت مارس، پزشک گياهي، گزارش داد ،که شفا دهنده هاي مردم ،از عناب خشک شده براي طيف وسيعي از برنامه هاي کاربردي دارويي در طول قرن ها استفاده مي شده است.خرماي خشک شده ،در طب سنتي براي درمان آلرژي ها، اضطراب، افسردگي، اسهال، پوست خشک، خستگي، فشار خون بالا، بي خوابي، عرق شبانه، درد، تنگي نفس و استرس مورد استفاده قرار مي گرفته است.
فعاليت آنتي اکسيداني
در حالي که اطلاعات تغذيه اي براي دمنوش ها در دسترس نيست، ميوه ها، که براي تهيه دمنوش استفاده مي شوند، شامل برخي از فنل ها، فلاونوئيدها و ويتامين C مي باشند.اين مواد مغذي، آنتي اکسيدان هايي هستند، که سلول ها را در مقابل راديکال هاي آزاد محافظت مي کنند،که سبب آسيب مي شوند و ممکن است ، داراي بخشي از مسوميت هاي پيري و همچنين بيماري هاي مزمن ،مانند:بيماري قلبي و سرطان باشد.
درمان يبوست:
يک مطالعه، که در سال 2008، در مجله شيمي کشاورزي و مواد غذايي منتشر شد، اثرات دمنوش عناب را بر زمان عبور گوارش و ماده مدفوع در همسترها مورد آزمايش قرار گرفت.محققان دريافتند که اين دمنوش، نه تنها زمان گذار از روده را بهبود مي بخشد، بلکه سطح آمونياک را در مدفوع کاهش مي دهد، و محققان نتيجه گرفتند ،که مي تواند باعث کاهش فشار روده شود ،در زماني که در معرض مواد سمي است با اين حال، مطالعات انساني، بايد پيش از هر گونه ادعايي انجام شود.
فقدان شواهد براي اضطراب:
عناب، اغلب به عنوان يک نوع درمان براي اضطراب توصيه مي شود اگر چه دمنوش، مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما محققان اثرات ضد اضطرابي عصاره دانه اين ميوه را بر روي موش ها بررسي کرده اند. يک مطالعه، که در سال 2000، در مجله اتنوفارماکولوجي انجام شد، دريافت که عصاره عناب باعث کاهش اضطراب در موش صحرايي مي شود. با اين حال، اجزاي موجود در عصاره، ممکن است در دمنوش وجود نداشته باشند، و تا زماني که تحقيق بر روي انسان انجام شود، هيچ ادعايي نمي تواند درست باشد.فقدان شواهدي بر بي خوابي:
بعضي ها، ممکن است براي بهبود خوابشان، دمنوش عناب را بنوشند ، مطالعه اي از مجله اتنوفارماکولوجي اشاره کرد ،که افزايش مقدار عصاره اين دانه نيز باعث افزايش خواب در موش هاي صحرايي شده.با اين حال، بررسي که در سال 2012 انجام شده و در مجله پزشکي خواب منتشر شده است، اثرات طب گياهي چيني در رابطه با بي خوابي را تجزيه و تحليل کرده اند و نشان داده شده، که هيچ کدام از روش ها موثر نبوده اند، چه به تنهايي و چه هنگامي که بخشي از يک فرمول گياهي بودند و ترکيب مي شدند. اين مطالعه ،تنها بر روي عناب انجام نشده، اما به عنوان بخشي از يک ترکيب بوده، و البته دمنوش عناب را مورد مطالعه قرار نداده بودند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار