نماد آخرین خبر

تغذیه/ خواص تخم گشنیز برای سلامتی چیست؟

منبع
بروزرسانی
تغذیه/ خواص تخم گشنیز برای سلامتی چیست؟
نت نوشت/ تخم گشنيز در واقع ميوه‌ي گياه گشنيز است و بر پايه‌ي آن نوعي ادويه نيز وجود دارد. اين دانه‌هاي گرد و قهوه‌اي در سرتاسر جهان براي افزايش طعم و عطر غذا مورد استفاده قرار مي‌گيرند. به طور کلي، تخم گشنيز يکي از مواد پر استفاده در غذاهاي آسيايي است و از آن در خورش، سوسيس، نان، شيريني و حتي ترشي نيز استفاده مي‌شود. تخم گشنيز يکي از مشهورترين گياهان دارويي است و از مواد مغذي و مزاياي بسياري براي سلامتي برخوردار مي‌باشد. در ادامه، به ارزش غذايي و خواص تخمه گشنيز خواهيم پرداخت. خواص تخم گشنيز ۱- مراقبت از پوست: يکي از خواص تخمه گشنيز اين است که مواد موجود در تخم گشنيز قابليت خنثي سازي اثرات راديکال‌هاي آزاد را داشته و مي‌توانند در کاهش سطوح استرس اکسيداتيو، که خود موجب اگزما، پسوريازيس و روزاسه مي‌شود، نيز مفيد باشند. ۲- مراقبت از مو: يکي از خواص تخمه گشنيز اين است که ترکيبات معدني غني موجود در اين ماده مي‌توانند در افزايش قدرت و رشد مو مؤثر باشند. ۳- درمان ديابت: خبر خوب براي ديابتي‌ ها اين است که فيبر رژيمي موجود در تخم گشنيز مي‌تواند در تنظيم ترشح انسولين و گلوکز مؤثر باشد. ۴- بهبود فرآيند هضم: فيبرهاي رژيمي و آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در اين دانه‌ها مي‌توانند در بهبود فرآيند هضم و همچنين بهبود جذب مواد مغذي تأثيري مثبت داشته باشند. افزون بر اين موارد، يکي از خواص تخمه گشنيز اين است که مصرف اين دانه‌ها براي جلوگيري از يبوست و اسهال نيز مفيد است. ۵- بهبود سلامت قلب: مطالعات درباره يکي از خواص تخمه گشنيز اين است که نشان از آن دارند که مصرف اين دانه‌ها در کاهش سطح کلسترول خون مؤثر است و به اين ترتيب موجب جلوگيري از سکته، حمله قلبي و تصلب شرايين مي‌شوند. ۶- تقويت سيستم ايمني: برخلاف بسياري از ادويه جات، تخم گشنيز حاوي مقدار زيادي ويتامين C است و مي‌تواند در تقويت سيستم ايمني و افزايش قدرت بدن در برابر عوامل بيماري‌زا مفيد باشد. ۷- کاهش وزن: از اين دانه‌ها مي‌توان در انواع رژيم لاغري استفاده کرد، چرا که پر فيبر هستند و موجب سيري مي‌شوند و علاوه بر اين سرعت متابوليسم بدن را نيز افزايش مي‌دهند.
عوارض جانبي تخم گشنيز با وجود خواص متعددي که دارد، عاري از عوارض جانبي نيست. نخست آن که اگر به جعفري و هر گونه گياهي از خانواده‌ي چتريان آلرژي داريد، ممکن است به گشنيز نيز آلرژي داشته باشيد. دوم آن که مصرف افراطي اين دانه‌ها ممکن است مشکلات کبدي، ناراحتي معده و يا افت فشار خون را در پي داشته باشد، لذا سعي کنيد به طور متعادل از آن مصرف کنيد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar