نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

مناسب‌ترین نان برای مبتلایان به چربی خون

منبع
برنا
بروزرسانی
مناسب‌ترین نان برای مبتلایان به چربی خون
برنا/ نان سنگک از بهترين نان هاست و بيماران مبتلا به چربي خون اين نان را بخورند تا از خواص بي نظير آن بهره مند شوند. حتي اگر مبتلا به چربي خون هم نيستيد، اين نان را جايگزين نان لواش کنيد. چرا که نان لواش براي سلامتي بسيار مضر است. پيشينه نان سنگک در تاريخ آمده نان سنگک پس از بيماري يکي از پادشاهان ساساني و با توصيه طبيب دربار براي معالجه تهيه شده است ونان سنگک در گذشته نان طبقه اشراف يا نظاميان بوده و آن را بيشتر در فصل زمستان و بعد از اسلام در ماه رمضان پخت مي‌کردند. خواص درماني نان سنگک از آنجا نشات مي گيرد که خمير آن از آرد کامل تهيه مي شود و روش خاصي در تهيه آن به کار مي رود. اين عوامل موجب مي شود که نان سنگک هضم آسان داشته باشد و سلامت بدن را تامين کند، ضمن اينکه ايننان از نظر مزه و طعم يک سر و گردن از ساير نان هاي سنتي کشور بالاتر است و مي توان به جرات گفت در صورت رعايت اصول طبخ اين نان بهترين نان سنتي در ايران و شايد در جهان باشد. سنگک يکي از انواع نان سنتي است که در تهيه آن از دانه‌هايي مثل کنجد، سياهدانه يا مخلوطي از هردو براي خوش طعم تر کردنش استفاده مي شود و اين امر نيز بر خواص خوب اين نان افزوده است. به گفتته استادان نانوا در گذشته نان سنگک از آرد مرغوب و سالم و آب خالص و نمک به دست مي‌آمده و خمير ترش هم که در خمير آن به عنوان مايه خمير به کار مي‌رفته از همان آرد و آب و نمک درست مي شده است. در پخت نان سنگک به غير از ماده فوق، جوش شيرين يا هر ماده ديگري نمي‌توان به کار برد و به جز آرد گندم کامل، هيچ آرد ديگري حتي آرد جو يا ساير حبوب را نمي‌توان براي پختن نان سنگک استفاده کرد. خواص نان سنگک آرد نان سنگک از گندم کامل همراه با سبوس تهيه مي شود. به گفته کارشناسان تغذيه؛ سبوس گندم حاوي مقادير مناسبي از ويتامين B ، ويتامين E و فيبر است که براي درمان بيماريهاي عصبي و پوست توصيه مي شود، همچنين فيبر موجود در سبوس در درمان بيماري هاي يبوست، قلبي – عروق ، بيماري فشار خون و پيشگيري از سرطان و ديابت موثر است. اما شايد مهمترين دليل برتري نان سنگک نسبت به ساير نان ها در اين است که در تهيه اين نان نمک کمتري استفاده مي شود و خمير نان سنگک بسيار کمتر از ساير نان‌ها حاوي اين ماده مضر است. همچنين نان سنگک براي افرادي که از اضافه وزن رنج مي برند مناسب است، چراکه سبوس درون اين نان حجم بسيار زيادي از معده را اشغال مي‌کند و مناسب براي رژيم هاي غذايي است. محبوبيت نان سنگک در خارج از ايران اين نان تنوري سنتي خوشمره نه تنها در ايران بلکه در ساير کشورهاي جهان نيز جاي خود را باز کرده است و اکنون در تعدادي از کشورهاي اروپايي و امريکا نان سنگک به فروش مي رسد و مورد استقبال قرار گرفته است. در يکي از سايت ها که نان سنگک ايراني را در امريکا به فروش مي رساند، آمده است؛ تازه و پخت روز که فاقد هرگونه مواد نگه دارنده مي باشد بهترين انتخاب براي صرف با غذاهاي مورد علاقه ي شما. روس ها نيز طرفدار اين نان سنتي ايران هستند و نان سنگک را يکي از خوشمزه ترين نان هاي جهان مي دانند که بر اساس سنت هاي ديرين طبخ مي شود. در آلمان و تعدادي ديگري از کشورهاي اروپايي نيز توليد نان سنگک راه اندازي شده است و در مدت کوتاهي طرفداران زيادي را از بين مشتريان سخت گير خارجي جذب کرده است. کم توجهي به نان سنگک در ايران در روزهاي اخير دوباره موضوع کيفيت نان داغ شده است و در همين راستا کارشناسان زيادي به ارائه راهکار براي ارتقاء کيفيت نان در کشور پرداخته اند. تکرار دوباره اين موضوع و ارائه راهکار توسط کارشناسان مختلف درحالي است که در کشور ما از ساليان دور توليد و طبخ نان هاي با کيفيت و سالم مانند سنگک رواج دارد. فقط کافيست مسئولان ذي ربط بيشتر به اين نان توجه کنند. براي کنترل چربي خون از غلات کامل استفاده کنيد مواد مغذي متعددي که در غلات کامل وجود دارند به سلامت قلب کمک مي کنند. از نان هاي سبوس دار، پاستاي سبوس دار، آردهاي سبوس دار، و برنج قهوه اي استفاده کنيد . جودوسر و سبوس جو از ديگر انتخاب هاي خوب و مناسب هستند. نان سنگک بهترين انتخاب براي بيماران مبتلا به چربي خون و بيماريهاي قلبي است !نان سنگک ازمعدود نانهايي است که با سبوس تهيه ميشود و ميزان فيبر موجوددر آن در مقايسه با ديگر نانها بيشتر است . همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar