باشگاه خبرنگاران/ يک متخصص اعصاب و روان گفت: صرع با تخليه الکتريکي در سلولهاي مغزي رخ ميدهد، شيوع بيماري در کودکان بيشتر از بزرگسالان است.
محمد مهدي تقديري متخصص مغز و اعصاب در خصوص بيماري صرع و راه هاي درمان آن، گفت: شيوع بيماري اعصاب در سنين پايين، از مشکلاتي فراگير است که با پنج شکل؛ صرع، ميگرن، اختلالات يادگيري و عقب ماندگي، اختلالات مزمن حرکتي و بيماري تحليل رونده، بيشترين مراجعه را در بين کودکان دارد.
تقديري با اشاره به نامشخص بودن بيماري در افراد مبتلا به صرع، گفت: صرع با تخليه الکتريکي در سلول هاي مغزي رخ مي دهد، شيوع بيماري در کودکان بيشتر از بزرگسالان است و افرادي که به علل نامشخص مبتلا به آن شوند، پيش آگاهي بيشتر نسبت به بيماري خواهند داشت.
ژنتيک؛ بيشترين نقش در ايجاد صرع
اين متخصص اعصاب با اشاره به نقش ژنتيک در ايجاد بيماري صرع، عنوان کرد: وراثت در ابتلاي به اين بيماري نقشي موثر دارد و در صورت ابتلاي بستگان درجه اول فرد مبتلا به صرع، ريسک ابتلا به بيماري در خانواده بالاست، لذا افراد با اين پيش زمينه ژنتيکي، براي کنترل بيماري بايد به پزشک مراجعه کنند.
علائم بيماران صرع چيست؟
وي در خصوص علائم بيماري صرع، اظهار کرد: اغلب علائم مشاهده شده در مبتلايان به صرع، با مکان دسترسي مغز ارتباط دارد؛ يعني دستورات مغز به درستي انجام نمي شود؛ حرکت هاي شديد در قسمت دست و پا، خيره ماندن به يک نقطه و از دست دادن هوشياري کوتاه مدت، افتادن روي زمين، پرش ناگهاني عضلات دست با حفظ هوشياري به خصوص صبح ها بعد از بيدار شدن از خواب و در مواردي نيز بي اختيار و کاهش سطح هوشياري از مهم ترين علائم بيماري است.
اين استاد اعصاب با تاکيد بر درمان دارويي به عنوان راهي موثر در بهبودي بيماري، گفت: افرادي که دچار بيماري صرع و تشنج مي شوند، مي توانند با تجويز پزشک و دارو درماني بيماري را کنترل کنند و در صورت عدم نتيجه درمان هاي دارويي، پزشکان در مرحله آخر، از روش جراحي اختصاصي مغز براي کنترل حملات استفاده مي کنند.
دارو درماني بهترين نوع درمان بيماري صرع است
تقديري با اشاره به لزوم درمان بيماري پيش از 12 سالگي، گفت: در صورتي که افراد بعد از 12 سالگي تحت درمان قرار بگيرند، بايد سال هاي متمادي دارو مصرف کنند و در درمان دارويي تعداد حملات تشنج، بدون ايجاد عوارض جانبي جدي و خطرناک به حداقل خواهد رسيد.
وي با اشاره به بايدها و نبايدهاي ازدواج با فرد مبتلا به صرع، تصريح کرد: صرع يک بيماري قابل کنترل است و مي توان با دارو درماني آسيب هاي ناشي از تشنج ها وحملات را به حداقل رساند، از اين رو مبتلايان مي توانند ازدواج کنند، همچنين گاهي ديده شده است که با تغيير سبک زندگي، بيماري کنترل شده و فرد بيش از گذشته درمان پذير خواهد شد.
صرع واگير دار و مسري نيست و با دارو قابل درمان است
اين استاد اعصاب با بيان اينکه صرع يک بيماري مسري نيست، عنوان کرد: صرع واگير دار نيست و از فردي به فرد ديگر منتقل نمي شود، در بيشتر موارد 70 الي 80 درصد افرادي که به صرع مبتلا هستند در اثر ژنتيک به اين بيماري دچار شده اند.
تقديري با اشاره به اينکه اغلب افراد به دلايل نامشخصي به اين بيماري دچار مي شوند، گفت: گاهي افت شديد قند خون، تومورهاي مغزي، ضربه به سر، بيماري هاي عفوني، خونريزي هاي داخل مغزي و بيماري آلزايمر باعث ايجاد صرع مي شود. تشخيص تمام اين موارد با نظر پزشک است از اين رو افراد بايد با ديدن علائم غيرطبيعي در بدن خود به پزشک مراجعه کنند.
بازار