نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

باید و نبایدهای مصرف گوشت

منبع
بروزرسانی
باید و نبایدهای مصرف گوشت
تندرستي/ درباره ضررهاي خوردن ماست با ماهي، هندوانه بعد از خوردن آش رشته، عسل و بعد از آن هم خربزه زياد شنيده ايد. علم پزشکي بعضي از اين تداخل هاي تغذيه اي را مي پذيرد اما بعضي از آنها ويژه طب سنتي است. اگر قرار باشد براي کباب روز تعطيل يکي از گوشت ها را انتخاب کنيد، بايد هر مزاج سراغ کدام گوشت برود؟يکي از ديدگاه هاي طب سنتي درباره مصرف نوع گوشت و طبع افراد است. بعضي از طبع ها به دليل شرايط بدني که دارند، نبايد از بعضي گوشت ها استفاده کنند. البته براي آنکه مشکل برطرف شود، راهکارهاي تغذيه خاصي هم وجود دارد. اين حساسيت فقط درباره خوردن گوشت قرمز نبوده و درباره ديگر گوشت ها نيز مطرح است. بنابراين ابتدا نگاهي به طبع ها داريم و سپس در هر بخش درباره گوشت مناسب مصرف هنر کدام و افزودني همراه آن صحبت مي کنيم تا اين بار اگر خواستيد بساط کباب را برپا کنيد، بدانيد مزاج تان چيست و بايد چه کبابي را همراه با چه چاشن طبيعي مصرف کنيد. طب سنتي طبع يا مزاج ها را به چهار دسته تقسيم کرده و براساس آن براي هر کدام از آنها برنامه غذايي خاصي را ارائه مي کند. اين طبع ها عبارتند از طبع گرم و خشک يا صفراوي مزاج، گرم و تر يا دموي مزاج؛ سرد و خشک و سرد و تر. اين مزاج ها مربوط به وضعيت تغذيه و گوارش فرد مورد نظر و يک نفر مي تواند مثلا در طبع تغذيه اي سرد و تر باشد اما ساختار بخش ديگري از بدن او مانند پوست يا حتي رفتار او چيز ديگري باشد. بنابراين آنچه درباره مصرف انواع گوشت و طبع ها مطرح است، فقط مرتبط با طبع اشخاص و نوع گوشتي است که سازگار با شرايط گوارشي يا طبع تغذيه اي اوست. اگر در مصرف گوشت برخلاف طبع عمل شود، شخص با مشکلات گوارشي روبرو مي شود. شايد به همين دليل گاهي با خوردن بعضي خوراکي ها که جزو گوشت ها قرار دارند، حس خوبي نداشته و دچار مشکل مي شويم. اگر هميشه بين خريد گوشت گوسفند، گوساله و بره مردد بوده ايد مي توانيد با اين توصيه طب سنتي از ترديد بيرون بياييد. گوشت گوسفند يکي از بهترين و سازگارترين گوشت ها با طبع انساني است. اصطلاحا گوشت آن نيز «کثيرالغذا» بوده و هضم آن راحت است. البته اين يک توصيه کلي براي انتخاب گوشت قرمز از بين سه نوعي است که به آن اشاره شد اما بهتر است ابتدا طبع تان را بشناسيد و سپس گوشت مناسب و سازگار با مزاج تان را انتخاب کنيد. در حالت کلي گوشت گوسفند در مقايسه با دو نوع ديگر براي انسان بهتر است. مصلح چيست؟ براي از بين بردن مشکلات احتمالي هر يک از گوشت ها بايد آن را همراه با افزودني خاصي خورد يا آنها را داخل يک يا همه اين ترکيب ها خواباند و بعد گوشت را پخت. به اين ترکيب ها اصطلاحا «مصلح» مي گويند. براي هر نوع گوشت و البته مزاج مرتبط با آن نوعي مصلح وجود دارد. البته بعضي از آنها در بيشتر گوشت ها و مزاج ها مشترک هستند. گرم و خشک ها قرقاول بخورند گرم و خشک ها همان افراد جدي و سختکوشي هستند که آنها را اغلب در پست مدير و رييس گروه و رهبر مي بينيد. اين افراد به دليل سختکوشي و جديت شان در کار به پست هاي بالا رسيده و پله هاي ترقي را گاهي چهارتا يکي طي مي کنند! گاهي بدجوري از کوره در مي روند اما به همان نسبت هم زود پشيمان مي شوند و افوس مي خورند که چرا خودشان را کنترل نکرده اند. تلخي طعم دهان آنها، اول صبح، نشاندهنده طبع گرم آنهاست. درجه بندي گوشت بهترين گوشت براي اين افراد، گوشت «قرقاول» است. اما بهتر است اين گوشت پيش از طبخ داخل سکنجبين خوابانده شود. پس از آن گوشت اردک است. اين گوشت نيز قبل از طبخ داخل مخلوطي از کرفس، نخود، پونه، تره، شويد، دارچين و سکنجبين قرار گيرد. گوشت بلدرچين خوابانده شده در مخلوط روغن کنجد، بادام، زيتون و آب انار نيز مانند گوشت اردک براي اين افراد مناسب است. اين افراد بايد گوشت گاو را پيش از مصرف داخل پياز، دارچين، فلفل، زنجبيل، گلپر، سير، زيره و تره تيزک بخوابانند و زماني که گوشت گاو مصرف مي نند حتما همراه آن پياز بخورند. مصلح گوشت گاو، پياز است. اگر علاقه به خوردن گوشت شتر داريد و مزاج تان گرم و خشک است، بايد آن را با نمک، شويد، زيره، فلفل و سرکه بپزيد. گوشت کبک نيز براي اين افراد مناسب است. مصلح اين گوشت ترکيبي از سکنجبين است. پس از تهيه کباب آن نيز بايد آن را با يکي از انواع ترشي هاي طبيعي نوش جان کنيد. بهتر است افرادي که مزاج گرم و خشک دارند، هر نوع کباب به ويژه کباب تهيه شده از گوشت قرمز را با سماق فراوان يا مخلوطي از گشنيز، فلفل و اطرفيل نوش جان کنند. بد نيست بعد از خوردن آن نيز کمي شربت سکنجبين بنوشند. اگر علاقه به خوردن تخم ماهي يا اشبل داريد بايد حتما آن را با زنجبيل مصرف کنيد. گرم و ترها مرغ محلي بخورند اگر بيشتر اوقات صورت تان برافروخته است اما خوش اخلاق هستيد، مزاج تان گرم و تر است. علاوه بر اينکه شما کارها را به خوبي انجام مي دهيد اما گاهي نياز به يادآوري داريد. اشتهاي تان خوب است و خوب مي خوابيد. براي انتخاب کباب مورد علاقه تان به اين نکته ها دقت کنيد. درجه بندي گوشت بهترين گوشت براي افراد داراي اين طبع، گوشت «مرغ محلي» است اما براي مصرف اين گوشت بايد ادويه گرم مانند زنجبيل را با آن همراه کنيد. بعد از خوردن اين گوشت نيز بهتر است يک فنجان شربت سکنجبين ميل کنيد. ميگو در جايگاه بعدي قرار دارد اما پيش از مصرف بايد آن را در مخلوط نعنا، سرکه، شربت انار و زيره بخوابانيد. در زمان خوردن آن نيز مي توانيد کمي نعنا همراه ميگو بخوريد. گوشت گوساله و گوسفند را بايد با مخلوطي از گشنيز، سماقت و مرزه بخوريد. اگر علاقه به خوردن گوشت بوقلمون داريد حتما آن را همراه گشنيز و سماق ميل کنيد. اگر به کله پاچه به ويژه مغز و زبان علاقه داريد، بايد براي پختن و خوردن آن تمهيدات ويژه انجام دهيد. زبان را با گشنيز يا سرکه بپزيد و موقع خوردن آن را با خولنجان و زيره بخوريد. مغز را هم با نمک، آويشن، دارچين و زيره بپزيد و موقع خوردن حتما با ترشي طبيعي آن را مصرف کنيد. سرد و خشک ها، گوشت نخورند! اگر انعطاف پذيري تان کم است و براي انجام خيلي از کارها حال و حوصله نداريد، مزاج تان سرد و خشک است. احتمالا به دليل نامناسب بودن وضعيت گردش خون تان رنگ پوست تان تيره بوده و دچار کم خوني هستيد. از نظر بدني نيز استخواني و لاغر بوده و اغلب انرژي پاييني براي انجام کارها داريد. درجه بندي گوشت در فهرست انواع گوشت هاي مصرفي براي طبع هاي مختلف براي سرد و خشک ها گوشت هاي کمي در نظر گرفته شده است. شايد به اين دليل که مصرف گوشت با ساختار بدني آنها هماهنگ نيست. گوشت بز، قلوه و سيرابي تنها گوشت هاي مناسب براي اين افراد هستند. براي خورد گوشت بز بايد آن را در مخلوطي از خرما، نمک، فلفل، پياز، دارچين، زيره و ميخک بخوابانيد. همراه با خوردن کباب هم اين گوشت را بايد با فلفل يا پياز بخوريد. اگر اهل خوردن قلوه و سيرابي هستيد هم بايد کاري کنيد تا اين خوراکي ها با مزاج تان سازگار شود. براي اين کار، قلوه را بايد با نمک، فلفل و دارچين کباب کنيد و براي سيرابي هم آن را با سرکه، مرزه و زنجبيل کباب کرده و با گلپر و دارچين نوش جان کنيد. سرد و ترها، با دريا دوست باشيد اگر خوش اخلاق هستيد و کمي هم اضافه وزن داريد، مزاج تان سرد و تر است. احتمالا هم حوصله انجام کاري را نداريد و استراحت را به هر کار ديگري ترجيح مي دهيد. اشتهاي تان خوب است و اين اشتهاي خوب و متابلويسم پايين باعث افزايش وزن شما مي شود. درجه بندي گوشت براي اين افراد گوشت ماهي بهترين گوشت ممکن است اما براي مصرف آن بايد به چند نکته مهم دقت کرد. ماهي را حتما بايد با کنجد و آويشن بپزيد. در واقع براي پختن و خوردن هاي در حين پختن و خوردن بايد از ادويه گرم استفاده کنيد. بعد از خوردن ماهي نيز کمي عسل با سنکنجبين ميل کنيد تا مشکلي ايجاد نشود. ممنوع نيست درباره مزاج ها و نوع غذايي که بهتر است مصرف کنند، صحبت کرديم اما اين به اين معنا نيست که هر مزاج نمي تواند از ديگر انواع گوشت ها استفاده کند. مصرف آن بلامانع است اما با استفاده هر گروه از گوشت مورد نظر، سلامت شخص بيشتر حفظ خواهد شد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره