باشگاه خبرنگاران/ امروزه نان جو به يکي از محبوب ترين نان هاي رژيمي و پر خاصيت در ميان مردم تبديل شده است. اما اين که "خواص نان جو" چيست؟ و بهتر است نان گندم بخوريم يا نان جو را در ادامه بخوانيد. نان جو از آرد جو بدون سبوس و يا سبوس دار تهيه مي شود، تفاوت اين دسته از نان ها با نان هايي مانند نان گندم قدرت سيرکنندگي و فيبر بالايشان است . هم چنين جالب است بدانيد که در طب سنتي اسلامي نيز به مصرف نان جو تاکيد بسيار شده است.
شگفت انگيزترين خواص نان جو کدامند؟
نان جو بخوريد تا قند خونتان کاهش پيدا کند: پس نان جو براي افراد ديابتي بسيار مفيد است.
سيستم ايمني بدن تقويت مي شود: اين نوع نان با دارا بودن آنتي اکسيدان هاي فراوان و اسيد چرب هاي مفيد براي بدن موجب تقويت سيستم ايمني بدن شده و با رشد تومورها مقابله مي کند.
نان جو سرشار از فيبر است: همين ويژگي موجب پاک سازي ديواره هاي معده و روده از ذرات آلوده مي شود و از بيماري هاي دستگاه گوارش جلوگيري مي شود.
خاصيت رژيمي نان جو: از خواص نان جو که دليل اصلي استفاده از آن مي توان به مقوي بودنش اشاره داشت که باعث احساس سيري در فرد مي شود.
با استفاده از اين نان فشار خون شما تعديل مي يابد.
کاهش کلسترول خون: با خوردن نان جو از توليد چربي هاي زيان آور در خون جلوگيري مي شود.
از بيماري هاي قلبي عروقي پيش گيري مي شود.
موجب تنظيم فعاليت هاي دستگاه گوارشي بدن مي گردد.
باعث تحريک انسولين سازي در بدن فرد مي شود و براي کساني که مبتلا به ديابت هستند مصرف نان جو بسيار توصيه مي گردد.
وجود ويتامين هاي گروه ب: موجب تقويت حافظه، شادابي و زيبايي پوست، آرامش و پيش گيري از نرمي استخوان در کودکان مي شود.
از خواص نان جو مي توان به وجود مواد ضدسرطاني اشاره داشت که باعث سرکوب عوامل سرطان به خصوص پيش گيري از بروز سرطان در بستر روده ها مي شود. علاوه بر اين با خوردن نان جو مي توان موجب تومورهاي سرطاني شد.
با خوردن نان جو سبوس دار از سفيد شدن زودرس موهايتان نيز جلوگيري کنيد.
مواد معدني و املاح فراوان در نان جو در افزايش سلامت و استحکام استخوان هاي شما نقش به سزايي دارد.
پس با اين اوصاف توصيه ما به شما اين است که به جاي نان هاي ديگر مانند نان گندم و... نان جو بخوريد و از خواص بي نظير آن بهره مند شويد.
نکات مهم در استفاده و مصرف نان جو
اگر گفته مي شود نان جو جزو نان هاي رژيمي است به اين معني نيست که هر چه قدر دلتان خواست از آن استفاده کنيد. بلکه منظور جايگزيني آن با سهم نان روزانه تان است.
فيبر بالا از خاصيت هاي نان جو است ولي به علت اين که پس از مصرف آن مقدار زيادي از آب بدن شما به علت فيبر زياد جذب مي شود. بهتر است از آب ومايعات فراوان استفاده کنيد.
اگر به پروتئين گلوتن موجود در نان جو حساسيت داريد از مصرف آن خودداري کنيد . چون موجب بيماري سلياک در فرد مي گردد.
موارد گفته شده تنها بخش کوچکي از خواص نان جو است که با مصرف به اندازه و مناسب آن مي توانيد تاثير به سزايي در افزايش سلامتي تان داشته باشيد. اگر طعم نان جو را دوست نداريد مي توانيد از ترکيب آرد جو و آرد گندم بر اساس استانداردهاي تهيه نان مورد تاييد متخصصان تغذيه استفاده کنيد. اميد که سلامتي موهبت و همراه هميشگي زندگي تان باشد. هم چنين در خريد نان جو دقت کافي داشته باشيد تا نوع تقلبي را خريداري نکنيد.
بازار