خبرآنلاين/ يکي از راههاي پيشگيري يا درمان افسردگي، تصحيح رژيم غذايي است. در اين مطلب به برخي از نکات مرتبط با تغذيه و ارتباط آنها با افسردگي ميپردازيم.
شير:
يک منبع بسيار غني ويتامين D، که کمبود آن ميتواند باعث بروز علائم اوليهي افسردگي و اختلالات مختلف شود، شير است. مطالعاتي در نروژ نشان دادهاست، افرادي که از مکملهاي ويتامين D استفاده ميکنند در مقابل ابتلا به بيماري افسردگي مقاومتر هستند.
گوشت بوقلمون:
گوشت اين پرنده حاوي مقادير زيادي پروتئين است که بدن براي توليد سروتونين به آن نياز دارد. همانطور که محققين ادعا کردهاند، عملکرد و فعاليت شيميايي مغز در بروز علائم افسردگي نقشي کليدي دارد و در حقيقت داروهاي ضدافسردگي با هدف قرار دادن مصرف سرتونين توسط مغز، بر علائم اين بيماري اثر ميگذارند.
هويچ:
هويچ منبع بتا کاروتن است. بتا کاروتن در کدوحلوايي، اسفناج، سيبزميني شيرين و طالبي نيز وجود دارد. مطالعات نشان ميدهند که بين اين ماده غذايي (بتا کاروتن) و کاهش سطح افسردگي ارتباط وجود دارد.
قهوه:
اين نوشيدني ميتواند به صورت موقت سطح انرژي را بالا ببرد و اثرات افسردگي را کاهش دهد. اما اگر مبتلا به افسردگي پس از زايمان يا اختلال پَنيک (اضطراب فراگير) هستيد، مصرف قهوه ميتواند علائم بيماري شما را تشديد کند.
سبزيجات:
سبزيجاتي که برگهاي سبزرنگ دارند، حاوي ويتامين B9 (فولات) هستند، که سلولهاي مغز براي عملکرد مناسب و جلوگيري از افسردگي به آن نياز دارد. اين ويتامين در عدس، لوبيا و مارچوبه نيز به وفور يافت ميشود.
ماهي سالمون:
اين ماهي حاوي چربيهاي اشباع شدهاست که محققان عقيده دارند براي مبارزه با افسردگي مفيد است. يکي از مهمترين چربيهاي موجود در ماهي سالمون، اسيدهاي چرب اُمگا-۳ هستند که بر سلولهاي مغز اثر گذاشته و از اين طريق، خلق و خو را بهبود ميبخشند.
از مصرف چه موادي بايد پرهيز کرد؟
الکل:
با مصرف الکل ممکن است به صورت موقت احساس کنيد که از اختلالات روحي و رواني رها شدهايد اما اين احساس، لحظهاي است و پس از مدتي حتي اثر داروهاي ضدافسردگي را هم کاهش ميدهد.
ميان وعدههاي ناسالم:
خوراکيها و غذاهاي آماده، باعث سيري زودرس ميشوند. غذاهاي فراوري شده با حجم زياد چربي يا قندي که دارند، با تحت تأثير قرار دادن فعاليت مغز، باعث ايجاد علائم افسردگي ميشوند.
يکي از بهترين اقداماتي که براي جلوگيري از پيشرفت افسردگي ميتوان انجام داد، داشتن يک رژيم غذايي متعادل و حاوي مقادير زيادي سبزيجات و ميوه و پروتئين است. اما توجه داشته باشيد که اگر علائم افسردگي شدت بيابد، اولين اقدامتان بايد مراجعه به پزشک باشد و براي تنظيم رژيم غذايي نيز با پزشک معالج خود مشورت کنيد.
بازار