
قرص آملودیپین برای چیست؟
الو دکتر
بروزرسانی

الو دکتر/ آملوديپين قرصي است که معمولا براي کاهش فشار خون و تسکين درد قلب تجويز مي شود. مصرف اين دارو در زمان حمله قلبي تنها درد شديد را کاهش مي دهد اما به هيچ عنوان نمي تواند درماني براي حمله قلبي و جايگزين قرص نيتروگليسيرين باشد. در ادامه اين مطلب بيشتر درباره قرص آملوديپين مي خوانيم.
قرص آملوديپين
آملوديپين جزء داروهاي بلوک کننده کانال کلسيم است. به زبان ساده اين دارو بر روي عروق خون و عضله قلب اثر خود را اعمال مي کند. آملوديپين فشار خون را کاهش مي دهد واثر محافظت بر قلب، مغز و کليه دارد. اين دارو احتمال سکته قلبي و مغزي را کاهش مي دهد البته در موارد بروز حمله قلبي نبايد از اين دارو استفاده کرد در چنين مواردي بايد از داروهايي مانند نيتروگلسيرين و يا ايزوسوربايد زبر زباني استفاده شود.
مقدار مصرف قرص آملوديپين
قرص هاي آملوديپين را مي توانيد قبل يا بعد از غذا مصرف کنيد. بزرگسالان روزانه بين 5 تا 10 ميلي گرم از اين دارو را مي توانند مصرف کنند. در کودکان, افراد مسن و يا کساني که ضعف بدني دارند ميزان آن بايد 2.5 ميلي کرم در روز باشد. اين دارو را در ساعت و مدت تعيين شده مصرف کنيد. معمولا از آن در روز يک مرتبه استفاده مي شود. ممنوعيتي براي مصرف آن قبل يا بعد از غذا نيست.
اما مصرف بيشتر از مقدار تجويز شده قرص آملوديپين ممکن است مشکلاتي را بوجود آورد. در صورت فراموش کردن مصرف يک روز اين دارو اگر تا زمان بعدي بيشتر از 8 ساعت زمان مانده بود مي توانيد دارو را مصرف کنيد و اگر کمتر از 8 ساعت زمان بود تا مصرف بعدي صبر کنيد. قطع اين دارو بايد به تدريج انجام شود, قطع ناگهاني دارو ممکن است آسيبهايي به بدن بزند. گاهي در صورت بهبودي نيز، تشخيص پزشک اين است که دارو تا پايان عمر بايد استفاده شود.
عوارض جانبي داروي آملوديپين
مصرف قرص آملوديپين ممکن است باعث بوجود آمدن عوارضي مانند حالت تهوع, اسهال و يبوست شود. از ديگر عوارض آن مي توان به سردرد, ضعف, سرگيجه و بي خوابي اشاره کرد. ممکن است در اثر مصرف اين دارو اختلالاتي در دستگاه تنفس مانند تنگي نفس ايجاد شود. وزوز گوش, خارش, درد عضلات, طپش قلب, درد در ناحيه قفسه سينه از ديگر عوارض مصرف داروي آملوديپين است.
تداخل دارويي
از مصرف همزمان قرص آملوديپين با آدنوزين بپرهيزيد زيرا سبب بروز براديکاري مي شود. همچنين مصرف اين دارو با داروهاي اريترومايسين, سيکلوسپورين و نياسين باعث بوجود آمدن رابدوميوليز در بيماراني که نارسايي کليوي دارند مي شود.
مکانيسم اثر
داروي آملوديپين با تاثير بر روي عضلات قلب باعث انقباض آنها مي شود. همچنين از انتقال کلسيم به داخل سلولهاي قلب و عضلات صاف جدار عروق که از طريق کانال کلسيم انجام مي شود، جلوگيري مي کند. بيشترين ميزان دفع اين دارو از طريق ادرار و در حدود 30 درصد دفع آن نيز از طريق مدفوع انجام مي شود.
موارد احتياط
افرادي که هرگونه حساسيت دارويي يا غذايي دارند بايد قبل از مصرف اين قرص با پزشک مشورت کنند. اثر يا عوارض بدي از مصرف قرص آملوديپين در هنگام بارداري يا شيردهي گزارش نشده است اما بهتر است که با پزشک در اين زمينه نيز مشورت شود.
افرادي که ناراحتي قلبي, نارسايي يا هرگونه بيماري کبدي و کليوي دارند بايد در مصرف اين دارو جانب احتياط را رعايت کنند.
بهتر است افراد سيگاري که داروي آملوديپين مصرف مي کنند, سيگار را ترک کنند. همچنين مصرف الکل نيز با اين دارو ممنوع است.
وزن و قد را در حد متعادل نگه داريد و در صورت اضافه وزن, وزنتان را کم کنيد.
آملوديپين را از دسترس کودکان دور نگه داريد. همچنين در برابر نور مستقيم, رطوبت و حرارت محافظت کنيد.
مصرف اين دارو ممکن است تاثير سو بر روي دهان و دندان داشته باشد لذا توصيه مي شود که بهداشت دهان و دندان را حفظ کرده تا دچار مشکلات پوسيدگي دندان يا التهاب لثه نشويد.
يکي ديگر از تاثيراتي که ممکن است اين قرص بر روي بدن بگذارد, سرگيجه است. لذا توصيه مي شود که در هنگام بيدار شدن از خواب, ابتدا بنشينيد و سپس دراز بکشيد تا بدن در وضعيت بهتري قرار گيرد و دچار سرگيجه نشويد.
افرادي که از اين دارو استفاده مي کنند بايد به رژيم غذايي خود توجه کرده و از مصرف زياد نمک بپرهيزند. سديم موجود در نمک با ترکيبات قرص آملوديپين در تقابل بوده و ممکن است باعث بوجود آمدن اثرات سو شود.