نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

این افراد نباید بادمجان بخورند!

منبع
بروزرسانی
این افراد نباید بادمجان بخورند!
مجله اينترنتي ستاره/ بادمجان و غذا‌هايي که با آن درست مي‌شود، خوشمزه و متنوع هستند و طرفداران بسياري دارد. همانطور که مي‌دانيد، مصرف بادمجان به صورت خام براي بدن مضر است و بايد پخته شده آن را مورد مصرف قرار دارد، همچنين توجه به طبع بادمجان و مواد غذايي که مي‌توان به عنوان مصلح در کنار آن مصرف کرد، باعث بهره‌مندي بيشتر از خواص اين سبزي خوشمزه خواهد شد. در ادامه با طبع بادمجان، مصلحات بادمجان و مناسب ترين شيوه طبخ آن آشنا مي‌شويد. طبع بادمجان از ديدگاه طب سنتي طبع بادمجان گرم و خشک در درجه دوم يا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبۀ خشکي در بدن، باعث ايجاد سودا و بيماري سودايي مي‌شود و پوست را بدرنگ، سياه و يا زرد مي‌کند. در اينجا به اين نکته توجه داشته باشيد با اينکه بادمجان طبع گرم دارد، اما سودا که سرد است توليد مي‌کند. اصولا بر اساس طب سنتي، خوراکي‌هايي که هضم سختي دارند (مثل عدس، بادمجان، گوشت گاو و يا گوشت‌هاي مانده) توليد سودا را در بدن افزايش مي‌دهند و هنگامي که سودا در بدن افزايش مي‌يابد، منجر به بروز لک‌هاي پوستي، بعضي انواع دمل، جوش، واريس و حتي خونريزي مقعدي و بواسير در افراد يا درد پهلو و عانه مي‌شود. مصرف بادمجان به دليل گرم و خشک بودن طبع آن براي افراد با مزاج بلغمي مفيد (البته به اعتدال) و زياده‌روي در مصرف آن براي افراد با مزاج صفراوي، دموي و سوداوي نامناسب است و حتما بايد با مصلح آن مصرف شود. به ويژه اين افراد بايستي از زياده‌روي در خوردن بادمجان در مناطق داراي اقليم گرم و خشک به دليل غلبه گرمي و عوارض جانبي آن اجتناب کنند.
مصلحات بادمجان به دليل طبع بادمجان، مصرف زياد اين سبزي به تنهايي، امکان ايجاد درد پهلو، زهار، بواسير و درد چشم سوداوي را در پي خواهد داشت. به همين علت پخت آن با مصلح‌هايي مانند گوشت بره، روغن گاوي تازه، سرکه، زيره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شيرين و گاهي با سرکه توصيه مي‌شود. مناسب‌ ترين نحوه پخت بادمجان در طب سنتي اکثر افراد بادمجان را سرخ مي‌کنند در حالي که اين شيوه از طبخ باعث از بين رفتن خواص بادمجان و هدر رفتن ويتامين‌ها و ارزش غذايي اين سبزي خواهد شد. از همين رو، طبخ بادمجان به صورت آب‌پز، بخارپز و کباب کردن آن در فر از مناسبترين شيوه‌هاي طبخ اين سبزي پرخاصيت است که باعث حفظ مواد مغذي و از دست نرفتن ويتامين‌ها و عناصر معدني آن مي‌شود. در طب سنتي بهترين شيوه طبخ بادمجان به شرح زير است: بهتر است بادمجان را ابتدا پوست گرفته و ورقه ورقه کنيد. سپس لابه‌لاي هريک از ورقه‌ها را نمک پاشيده و براي ۲ تا ۳ ساعت داخل آب سرد بيندازيد. بعد از مدتي رنگ آب تيره مي‌شود که بايد چند بار آب عوض شده و اين عمل تکرار شود تا ديگر آب سياه نشود و تيزي بادمجان کم شود. اين عمل باعث دفع سودا و بعضي مواد آلرژي‌زا موجود در بادمجان مي‌شود. سپس بادمجان را با گوشت بره، بزغاله يا ساير مصلحات آن پخته شود. البته پخت آن بصورت تنوري و کباب کردن بادمجان هم باعث تعديل سوداي آن خواهد شد. با اين وجود در اين روش ها، به دليل آن که بادمجان در حرارت مستقيم آتش قرار مي‌گيرد، قسمت عمده‌اي از ارزش غذايي آن کاسته و زمينه تشکيل ترکيبات سرطان‌زا در آن فراهم مي‌شود. بر اين اساس اگر مي‌خواهيد بادمجان را کبابي کنيد چه بهتر که پوست آن بعد از کباب شدن کاملا جدا شود يا بادمجان‌ها را در کاغذ آلومينيوم در فر قرار دهيد تا کاملاً مغزپخت شود؛ به اين ترتيب، حرارت به طور غير مستقيم موجب پخته شدن اين سبزي شده و خواص و ارزش غذايي فوق‌العاده آن حفظ مي‌شود. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد