ايسنا/ با آنکه ناشناختههاي فراواني در خصوص نحوه ايجاد و پيشرفت ديابت نوع يک وجود دارد، پژوهشگران اميدوارند درک بهتر اين روندها بتواند منجر به يافتن درماني قطعي براي ديابت نوع يک شود.
وقتي که سلولهاي انسولينساز لوزالمعده تخريب ميشوند، سطح قند خون بالا ميرود و فرد دچار بيماري ديابت نوع يک ميشود.
در ايجاد اين بيماري، هم زمينه ژنتيکي و هم شرايط محيطي نقش دارند. تاکنون ژنهاي بسياري شناسايي شدهاند که در ديابت نوع يک موثر هستند اما تنها سازوکار تعداد معدودي از آنان در ايجاد و پيشرفت بيماري شناخته شده است.
همچنين، شماري از شرايط محيطي که موجب تسهيل ابتلا به ديابت ميشوند، شناسايي شده است اما بيشتر روندها و نحوه ايجاد و پيشرفت بيماري ناشناخته باقيمانده است.
به منظور جمع بندي و نتيجهگيري از يافتههاي موجود در خصوص علل و سازوکار ايجاد و پيشرفت ديابت نوع يک، دکتر بهاروند، دکتر تهمتني، بهار صابرزاده اردستاني و همکارانشان در پژوهشگاه رويان، مقالهاي مروري تهيه و در مجله بينالمللي ياخته (Cell Journal) منتشر کردند که به بررسي و تشريح زمينههاي ژنتيکي، محيطي و ايمونولوژيک ايجاد ديابت نوع يک و عوارض ثانويه اين بيماري مانند مشکلات قلبي-عروقي، مشکلات بينايي و...مي پردازد.
جمعبندي اطلاعات در اين مقاله مروري نشان داد، با آنکه ناشناختههاي فراواني در خصوص نحوه ايجاد و پيشرفت ديابت نوع يک وجود دارد، پژوهشگران اميدوارند درک بهتر اين روندها بتواند منجر به يافتن درماني قطعي براي ديابت نوع يک شود.
بازار