نماد آخرین خبر

کنترل و بهبود بیماری‌ها با رژیم مخصوص

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
کنترل و بهبود بیماری‌ها با رژیم مخصوص
باشگاه خبرنگاران/ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍيي ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ يکي ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ يک ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍيي ﺳﺎﻟﻢ ﺍﺳﺖ که ﺩﺭ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮي ﺍﺯ ﺍﺑﺘﻼ ﻭ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭي‌هاي ﻣﺰﻣﻦ ﺷﺎﻳﻊ ﺑﺴﻴﺎﺭ موثر است. ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معني ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفي ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍي ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد بايد در رژيم غذايي خود انواع مواد غذايي را داشته باشند تا بدنشان ويتامين‌هاي مختلف را دريافت کند، ﺗﻨﻮﻉ در رژيم غذايي ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎي ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍيي است ﻛﻪ ﺩﺭ ۵ ﮔﺮﻭه اصلي ﻏﺬﺍيي ﻣﻌﺮفي ﺷﺪهﺍﻧﺪ. اگر افراد در رژيم غذايي خود اين ۵ گروه را جاي ندهند دچار کمبود مواد مغذي مي‌شوند؛ همچنين ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آﻥ‌ﻫﺎ ﻧﻴﺰ ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقي ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشي ﺍﺯ آﻥ ميﺷﻮﺩ. باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در اين بخش تغذيه مناسب براي بيماران پوکي استخوان را معرفي کند. ﺗﻐﺬﻳﻪ مناسب براي افراد مبتلا به ﺁﺭﺗﺮﻭﺯ چيست؟ علي ارغواني متخصص داخلي در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ﺗﻐﺬﻳﻪ مناسب براي بيماران مبتلا به آرتروز، اظهار کرد: آرتروز ﻭﺿﻌﻴﺖ ﻧﺎﺗﻮﺍﻥ ﻛﻨﻨﺪه‌اي است که با ﺗﻮﺭﻡ ﺩﺭﺩﻧﺎک ﻣﻔﺎﺻﻞ همراه است؛ ﺍﻧﺘﻬﺎي ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ‌ﻫﺎ به طور طبيعي به وسيله غضروف‌ها و کيسه‌هاي کوچکي که به نوعي مانند يک ماده لغزنده عمل مي‌کند، پوشيده شده است؛ با افزايش سن، گاهي انتهاي استخوان‌ها ساييده مي‌شوند و از هم فاصله مي‌گيرند که در نتيجه مفاصل شکل خود را از دست مي‌دهند و بد شکل مي‌شوند به همين علت زماني که فرد در حال حرکت است، مفاصل دردناک مي‌شود. وي با اشاره به اينکه ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎي ﺗﻐﺬﻳﻪﺍي ﺑﺮﺍي ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺁﺭﺗﺮﻭﺯ ﺯﻳﺎﺩ ﺍﺳﺖ، گفت: با وجود اينکه افراد مبتلا به آرتروز بايد به نوع تغذيه خود دقت کنند، بايد گفت هيچ برنامه غذايي شناخته شده‌اي براي پيشگيري، ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻳﺎ ﺗﺴﻜﻴﻦ ﺁﺭﺗﺮﻭﺯ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ. اين متخصص داخلي با بيان اينکه برنامه غذايي مناسب از طريق تقويت سيستم ايمني بر روي آرتروز اثر مي‌گذارد، بيان کرد: اثر گذاري بر سيستم ايمني، بستگي به نوع تغذيه دارد و برنامه غذايي نامناسب ممکن است آرتريت را بدتر کند؛ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻣﻤﻜﻦ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ برخي افراد، مصرف بعضي غذاهاي خاص، سيستم ايمني را عليه ﺁﺭﺗﺮﻳﺖ تحريک کند براي مثال مصرف شير و لبنيات ﺩﺭ برخي اﻓﺮﺍﺩ، ﺁﺭﺗﺮﻳﺖ ﺭﺍ حادﺗﺮ مي‌کند. ارغواني با تاکيد بر اينکه ﺍﺳﻴﺪﻫﺎي ﭼﺮﺏ ﺍﻣﮕﺎ ۳ موجود ﺩﺭ ﺭﻭﻏﻦ ماهي ﺑﺎ ﺁﺭﺗﺮﻳﺖ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺍﺳﺖ، ادامه داد: ﻛﻢ ﻛﺮﺩﻥ ﺍﺳﻴﺪﻫﺎي ﭼﺮﺏ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩهﻫﺎي لبني و افزايش مصرف روغن ماهي، سبب پيشگيري يا ﻛﺎﻫﺶ ﺍﻟﺘﻬﺎﺏ ﺩﺭ ﻣﻔﺎﺻﻞ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺁﺭﺗﺮﻳﺖ مي‌شود و درد مفاصل را کاهش مي‌دهد. اين متخصص داخلي با اشاره به اينکه ﺍﻛﺴﻴﺪﺍﺳﻴﻮﻥ چربي غشاي مفاصل سبب التهاب و تورم مفاصل مي‌شود، گفت: ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎيي ﻛﻪ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E به عنوان آنتي اکسيدان از بروز التهاب و تورم در مفاصل جلوگيري مي‌کند، لذا مصرف مواد غذايي غني از ويتامين E به افراد توصيه مي‌شود. ارغواني با تاکيد بر اينکه ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ سبب بروز ﺁﺭﺗﺮﻳﺖ مي‌شود، ياد آوري کرد: ﻛﻢ ﻛﺮﺩﻥ ﻭﺯﻥ ﺑﺮﺍي ﺍﻓﺮﺍﺩ ﭼﺎﻕ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺁﺭﺗﺮﻳﺖ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺿﺮﻭﺭي ﺍﺳﺖ، ﺯﻳﺮﺍ ﻣﻔﺎﺻﻞ به علت ﺗﺤﻤﻞ ﻭﺯﻥ ﺯﻳﺎﺩ، ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺗﺤﺖ ﻓﺸﺎﺭ ﻗﺮﺍﺭ مي‌گيرند؛ ﻛﺎﻫﺶ ﻭﺯﻥ، ﺍﻏﻠﺐ، ﺩﺭﺩ ﺁﺭﺗﺮﻳﺖ ﺩﺭ دست‌ها را هم با وجود اينکه متحمل وزن بدن نيستند، بهبود مي‌بخشد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره