نماد آخرین خبر

تغذیه/ پاپایا چیست و چه خواصی دارد؟

منبع
بروزرسانی
تغذیه/ پاپایا چیست و چه خواصی دارد؟
عصر شهروند/ آيا مي‌دانيد پاپايا چيست؟ پاپايا يکي از ميوه‌هاي استوايي و بومي مناطق حاره‌اي آمريکا و مکزيک است و در کشورهاي هند، آفريقاي جنوبي، سري لانکا و فيليپين هم پرورش داده مي‌شود. کاشت ميوه پاپايا در ايران براي اولين بار در شهر يزد انجام شده است و به عنوان ميوه وارداتي نيز در کشور به فروش مي‌رسد. پاپايا چيست و چه خواصي دارد؟ اين ميوه با نام علمي « کاريکا پاپايا» (Carica papaya) در خانواده «خربزه‌درختيان» (Caricaceae) قرار دارد. اين گياه مانند ديگر درختان اين خانواده، يک ساقه گوشتي بلند دارد و ميوه‌هاي گلابي شکل در انتهاي اين ساقه يا تنه تشکيل مي‌شوند. اين ميوه را با نام خربزه درختي، پاپايه و پاپيتا هم مي‌شناسند. در ادامه شما را با ويژگي‌ها و خواص پاپايا بيشتر آشنا خواهيم کرد. ويژگي‌هاي ميوه پاپايا ابعاد ميوه پاپايا حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتي‌متر است. پوست اين ميوه ابتدا سبز است و زماني که کاملاً رسيده و آماده مصرف شود، به رنگ زرد کهربايي تا کمي نارنجي درمي‌آيد. اين ميوه‌ي آبدار، گوشتي زرد، نارنجي يا صورتي و بافت نرم و شيريني دارد. درون گوشت پاپايا دانه‌هاي سياه کوچک زيادي وجود دارد که تلخ مزه هستند. ميوه رسيده را مي‌توانيد به صورت خام مصرف کنيد. از آنجا که ميوه نرسيده حاوي ميزان زيادي لاتکس است، مي‌تواند باعث تحريک انقباضات شود. به همين دليل بهتر است قبل از مصرف آن را بپزيد. اين ميوه در تهيه سالاد و اسموتي کاربرد زيادي دارد. خواص پاپايا خواص و فوايد پاپايا بسيار زياد است. اين ميوه حاوي آنزيمي به نام پاپايين است. اين آنزيم زنجيره‌هاي پروتئيني ماهيچه‌هاي گوشت را مي‌شکند و هضم آن را ساده‌تر مي‌کند. پاپايا سرشار از آنتي اکسيدان‌هايي مانند کاروتنوئيد و ليکوپن، فيبر، انواع ويتامين مانند ويتامين آ و ث و مواد معدني است. پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي بر اساس تحقيقات، ليکوپن و ويتامين ث از بيماري‌هاي قلبي پيشگيري مي‌کنند. از آنجا که پاپايا سرشار از آنتي اکسيدان و ويتامين است، مي‌تواند بيماري‌هاي قلبي را دور کند و اثر محافظتي کلسترول خوب با نام HDL را افزايش دهد. پاپايا چيست و چه خواصي دارد؟ کاروتنوئيدهاي موجود در اين ميوه مانع از چسبيدن و رسوب کلسترول در ديواره رگ‌هاي خوني مي‌شود و مي‌تواند از سکته‌هاي قلبي جلوگيري کند. فيبر موجود در اين ميوه هم کلسترول بد خون را کاهش مي‌دهد. پاپايا براي کاهش فشار خون هم مفيد است. پتاسيم موجود در اين ميوه، اثرات سديم را کنترل و با بهبود جريان خون در رگ‌ها، سطح فشار خون را تنظيم مي‌کند. تقويت سيستم ايمني بدن آنتي اکسيدان و ويتامين ث موجود در اين ميوه، سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌کند و ابتلا به سرماخوردگي و آنفولانزا را کاهش مي‌دهد. بتاکاروتن موجود در پاپايا احتمال بروز بيماري آسم را کاهش مي‌دهد. اين ماده در زردآلو، بروکلي، طالبي، کدو حلوايي و هويج نيز وجود دارد. کمک به سلامت سيستم گوارش و بهبود هضم آنزيم پاپايين باعث هضم بهتر غذا مي‌شود و مي‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. فيبر بالاي اين ميوه، حرکات روده را بهتر مي‌کند و در کنار حجم آب زيادي که دارد از يبوست جلوگيري مي‌کند. تقويت قوه بينايي رنگ نارنجي اين ميوه، به دليل وجود ماده‌اي به نام بتاکاروتن است. بتاکاروتن بينايي را تقويت و از بيماري‌هاي چشمي جلوگيري مي‌کند. پيشگيري از سرطان اين ميوه حاوي آنتي اکسيدان‌هايي مانند کاروتنوئيد است که مي‌تواند راديکال‌هاي آزاد را خنثي کند. تحقيقات نشان مي‌دهد اين ميوه خواص ضد سرطاني دارد و در درمان برخي از انواع سرطان مانند لوزالمعده و پروستات تأثير بهتري داشته است. ليکوپن موجود در اين ميوه هم که در واقع يک آنتي اکسيدان است، احتمال بروز سرطان را کاهش مي‌دهد. فوايد پاپايا براي پوست و مو ويتامين آ موجود در اين ميوه براي سلامت مو مفيد است و باعث ترشح سبوم يا چربي طبيعي مو مي‌شود. اين چربي مو را مرطوب نگه مي‌دارد. ويتامين آ براي رشد مو هم ضروري است. پاپايا چيست و چه خواصي دارد؟ علاوه بر اين، پاپايا حاوي مقدار زيادي ويتامين ث است. اين ماده توليد کلاژن را افزايش مي‌دهد و باعث جوان‌سازي پوست مي‌شود. براي استفاده از اين خاصيت، مي‌توانيد ماسک خانگي آن را به راحتي تهيه کنيد. ولي بهتر است قبل از استفاده ماسک صورت پاپايا مقداري از آن را روي پوست دست امتحان کنيد تا اگر به آن آلرژي داشتيد، به پوست صورتتان آسيب نزنيد. براي استفاده از ماسک پاپايا کافي است پوست آن را روي صورت و گردن بماليد و بعد از ۲۰ دقيقه آن را بشوييد. اين ماسک مي‌تواند التهاب و جوش‌هاي صورت را نيز بهبود ببخشد. براي تهيه ماسک مي‌توانيد از پوره اين ميوه هم استفاده کنيد. از عصاره اين ميوه براي تهيه کرم و شامپو هم استفاده مي‌شود. پوره ميوه پاپايا مي‌تواند زخم و سوختگي را هم تيمار کند. براي اين کار بايد آن را روي محل سوختگي يا زخم قرار دهيد. پاپايا و ديابت از آنجايي که اين ميوه حاوي فيبر است، مي‌تواند قند خون را در بيماران مبتلا به ديابت نوع يک کاهش دهد. ولي به دليل آن که ميزان قند فروکتوز در آن بالاست، حتماً قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنيد. يک ميوه پاپايا کوچک حاوي ۳ گرم فيبر است که با ۱۷ گرم کربوهيدرات برابري مي‌کند. پاپايا و لاغري اين ميوه کالري کم و فيبر بالايي دارد. پس مصرف آن اشتها را پايين مي‌آورد و مي‌تواند با کم کردن حجم غذاي مصرفي، باعث کاهش وزن و لاغري شود. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره