نماد آخرین خبر

سرکه سفید و سرکه قرمز؛ کدام بهتر است؟

منبع
بروزرسانی
سرکه سفید و سرکه قرمز؛ کدام بهتر است؟
مجله اينترنتي ستاره/ سرکه يکي از مواد مورد نياز در انواع دستور پخت است و از آن در پخت غذا، خيساندن مواد و يا سس سالاد استفاده مي‌شود. همچنين از آن مي‌توان به عنوان ضدعفوني کننده و تميز کننده در خانه‌ها استفاده کرد. سرکه مايعي است که از آب ميوه‌ها و تقطير برخي مواد تهيه مي‌شود و در فرايند تخمير الکل، طعمي ترش و بويي قوي ايجاد مي‌کند. سرکه انواع مختلفي دارد و با توجه به اينکه از چه چيزي درست شده است، طعمي متفاوت نيز خواهد داشت. در اين مقاله در رابطه با تفاوت سرکه سفيد و سرکه قرمز صحبت خواهيم کرد. تفاوت سرکه سفيد و سرکه قرمز سرکه سفيد: طعم قوي‌تر و تنوع کمتري دارد. 
بيشتر براي پخت مرغ، ماهي و سبزيجات بارنگ روشن استفاده مي‌شود.
امکان استفاده در مواد غذايي با رنگ روشن و همچنين جايگزيني با سرکه قرمز وجود دارد. 
سرکه قرمز:
 براي مواد غذايي با رنگ روشن مناسب نيست چرا که ممکن است موجب تغيير رنگ آن‌ها گردد. طعم ملايم‌تر تنوع زيادي دارد. براي پخت غذا‌هايي با گوشت يا سبزيجات تيره برگ استفاده مي‌شود.
سرکه قرمز با تخمير انگور قرمز درست مي‌شود و خواص سرکه انگور بيشمارند. اين فرايند شامل انبار کردن انگور در يک مخزن است. دراين روند، اسيد استيک با تخمير اتانول و در طول زمان توليد مي‌شود. نوع خاصي از باکتري در اين عمل شيميايي دخيل است که آن را «مادر سرکه» يا «مادر» مي‌نامند. مادر باکتري تخميرپذير است که براي ايجاد سرکه به کار مي‌رود. اين فرايند به توليد مايعي ترش مزه با بويي تند، که نشان از سرکه‌اي مرغوب است، منجر مي‌شود. زماني که تخمير کاملا انجام شد، سرکه پالايش مي‌شود و در بطري‌ها آماده‌ي فروش مي‌گردد. کيفيت ميوه‌هاي اوليه در توليد سرکه بسيار موثر است. هرچه مواد اوليه بهتر باشند، طعم ملايم‌تري به سرکه مي‌دهند و در نتيجه قيمت بيشتري نيز خواهد داشت. طرز تهيه سرکه انگور خانگي را بخوانيد. سرکه سفيد اما سرکه‌ي سفيد، با تخمير الکل موجود در آب جو، آب سفيد و يا مالت درست مي‌شود و در اينجا نيز، باکتري مادر عمل تخمير را انجام مي‌دهد و در نهايت مايعي با رنگ سفيد يا رنگ زرد کم رنگ به ما مي‌دهد. سرکه سفيد طعم پيچيده تري نسبت به سرکه قرمز دارد و کمي ترش‌تر است. از لحاظ تاريخي، سرکه سفيد از تخمير خوراکي‌هايي مانند چغندر قند، سيب زميني و ... توليد مي‌شده است و معمولا دستورالعمل تهيه آن بسته به مواد اوليه و موقعيت جغرافيايي متفاوت است. سرکه سفيد معمولا حدود ۴- ۷ درصد الکل دارد و ۹۳ – ۹۶ درصد آب. البته انواع قوي‌تر آن نيز براي استفاده به عنوان مواد شوينده نيز وجود دارد. تفاوت سرکه سفيد و سرکه قرمز در وهله اول در مواد تشکيل دهنده آن‌هاست. سرکه قرمز بيشتر از ميوه‌هاي قرمز رنگ درست مي‌شود و سرکه سفيد معمولا به صورت صنعتي و از تقطير مالت. سرکه قرمز، طعم ظريف‌تر و ملايم تري نسبت به سرکه سفيد دارد. در نهايت نيز به دليل رنگ اين دو، موارد استفاده نيز متفاوت هستند. معمولا از سرکه قرمز در مواد غذايي رنگ روشن استفاده نمي‌شود چرا که رنگ غذا را تغيير مي‌دهد. سرکه‌ي سفيد معمولا به صورت صنعتي درست مي‌شود و براي رنگ و بوي بهتر به آن شکر سوخته يا کارامل اضافه مي‌کنند؛ بنابراين سرکه‌ي قرمز براي مبتلايان به اضافه وزن و ديابت مناسب‌تر است. از طرفي سرکه به طور کلي داراي مقاديري سديم است که به هيچ وجه براي افراد با فشار خون بالا مناسب نيست. گاهي افراد به سرکه‌اي که از انگور زرد يا انگور سبز تهيه مي‌شود نيز سرکه سفيد مي‌گويند که البته سرکه انگور نام مناسب‌تري براي اين نوع سرکه محسوب مي‌شود. موارد احتياط اگرچه سرکه سفيد معمولا ايمن است، اما مقدار بسيار زياد آن مي‌تواند خطرناک باشد. مصرف بيش از حد سرکه مي‌تواند علائم التهاب در دستگاه گوارش، تپش قلب و يا سوء هاضمه ايجاد کند. همچنين، براساس برخي تحقيقات سرکه در ترکيب با برخي مواد مانند دارو‌هاي قلبي و يا نوعي از قند خون، مي‌تواند زيان آور باشد. نتيجه‌ي مصرف همزمان اين مواد مي‌تواند قند خون و‌ پتاسيم خون را کاهش دهد؛ بنابراين همواره با پزشک خود در رابطه با مصرف سرکه مشورت کنيد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره