فارس/ سيدمهدي ميرغضنفري پژوهشگر طب سنتي، در ارتباط با تقويت نيروي جسماني در افراد با مزاجهاي مختلف اظهار داشت: افرادي که داراي مزاج سرد و خشک هستند نسبت به ساير افراد داراي مزاج گرم احتمال بروز کاهش انرژي در آنها بيشتر است؛ بنابراين اين افراد بايد مراقبتهاي ويژهاي را بخصوص در فصول سرد داشته باشند.
وي افزود: بهترين راه سالم بودن رعايت مزاج و سبک زندگي متناسب با آن است که در اصطلاح طب سنتي پرهيز نام دارد.
اين پژوهشگر طب سنتي گفت: افراد داراي مزاج سرد نبايد زياد مواد غذايي همچون کيوي، ماست و دوغ بخورند همچنين محل خواب آنها نبايد سرد باشد و از ديدن و شنيدن فيلم و موسيقيهاي غمناک پرهيز کنند تا انرژي و حرارت غريزي آنها آزاد شود و بتوانند شاداب زندگي کنند.
اين متخصص فيزيولوژي عنوان کرد: افراد داراي مزاج گرم نيز بايد از مصرف زياد گرميجات پرهيز کنند چرا که اين مساله نه تنها سبب ايجاد انرژي در آنها نميشود بلکه کسلي و بيحالي را به همراه خواهد داشت.
ميرغضنفري تاکيد کرد: بعد از رعايت مزاج بايد مصرف مواد مغذي و مقوي مدنظر باشد که براي افراد داراي طبع و مزاج سرد و خشک مصرف انجير به صورت خشک يا خيسانده در گلاب و همچنين مغزها که در صدر آن بادام قرار دارد توصيه ميشود.
وي خاطرنشان کرد: مصرف حريره بادام،عصاره نارگيل، آب سيب، آب به، شيره انگور، مويز و پس از آن مصرف پسته، فندق و بادام زميني براي افراد داراي مزاج سرد و خشک که داراي کمبود انرژي هستند توصيه ميشود.
اين پژوهشگر طب سنتي گفت: مخلوط بادام با شير گرم همچنين عسل ميتواند نوعي معجون به شمار رود و مصرف آن در وعده صبحانه بسيار انرژي افراد داراي مزاج سرد و خشک را در طول روز تامين ميکند
بازار