باشگاه خبرنگاران/ کارشناسان در جديدترين پژوهشهاي خود که در کنفرانس سالانه کالج آمريکايي قلب و عروق منتشر شده است به بررسي رژيمهاي خوراکي به ويژه رژيم خوراکي کم کربوهيدرات در افراد پرداخته اند.
در اين مطالعه دانشمندان اثرات رژيم خوراکي داراي کربو هيدرات کم را بر روي حدود ۱۳ هزار فرد مورد بررسي قرار داده اند.
بيشتر افراد به ويژه بانوان براي کاهش وزن و رسيدن به تناسب اندام از رژيمهاي خوراکي سخت استفاده ميکنند. بررسيها نشان داده است داشتن رژيم خوراکي با کربو هيدرات کم ميتواند زمينه ساز بروز اختلال در ضربان قلب و به تدريج قرار گرفتن فرد در معرض بيماري هايي، مانندحمله قلبي و سکته مغزي شود.
کارشناسان دريافتند افرادي که درصد بالايي از کربو هيدرات در رژيم خوراکي خود را حذف ميکنند به ميزان قابل توجهي دچار مشکل هايي، چون ضربان قلب نامنظم و ابتلا به فيبريلاسيون دهليزي ميشوند.
اين رژيم خوراکي به نام KETO شناخته ميشود و در آن فرد کربوهيدرات به ميزان کم مصرف ميکند و در عوض به ميزان بالا چربي مصرف ميکند.
در اثر اين رژيم خوراکي بدن چربي دروني خود را براي توليد انرژي ميسوزاند و به اين ترتيب فرد دچار کاهش وزن ميشود.
به گفته کارشناسان به تازگي ابتلاي افراد به بيماريهاي قلبي عروقي به شدت افزايش ياقته است. ضربان قلب نامنظم ميتواند سبب احساس سرگيجه، نا آرامي و خستگي شود و به تدريج زمينه ساز ابتلاي افراد به نارسايي قلبي و سکته مغزي ميشود.
کارشناسان توصيه ميکنند افراد با احتياط از رژيم خوراکي KETO استفاده کنند، زيرا ميتواند سبب آسيب به قلب آنها شود. يک احتمال افزايش ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي دراثر رژيم خوراکي کم کربوهيدرات مصرف کم برخي مواد خوراکي چون ميوه، سبزيجات و غلات است.
اين مواد غذايي اصليترين خوراکيها براي کاهش التهاب در بدن است. ايجاد التهاب در بدن ميتواند زمينه ساز بروز ضربان نامنظم قلب و فيبريلاسيون دهليزي شود.
همچنين مصرف بيش از اندازه پروتئين و چربي به جاي خوراکيهاي غني از کربوهيدرات ميتواند سبب استرس اکسيداتيو در بدن شود که در نهايت زمينه ساز فيبريلاسيون دهليزي است.
کارشناسان به افراد به ويژه با سابقه بيماريهاي قلبي يا اختلالهاي عصبي توصيه ميکنند در انتخاب رژيم خوراکي خود دقت کنند. مصرف مواد خوراکي سالم براي بدن به ميزان کافي، انجام ورزش روزانه، نوشيدن مايعات از جمله آب و داشتن خواب کافي ميتواند تناسب اندام مطلوب را بدون نياز به گرفتن رژيمهاي خوراکي سخت به وجود آورد.
بازار