خراسان/ به تازگي خبري درشبکه هاي مجازي پخش شد که يک مصرف کننده نارگيل قارچي سمي از ميوه بيرون آورده است .
کارشناسان هم بر همين اساس، توصيه هاي مهمي درباره مصرف ميوه ها دارند که درادامه به آن ها اشاره مي کنيم :برخي ميوه ها به دلايل مختلف ممکن است حاوي قارچ هاي سمي باشند که در صورت مشاهده نشانه اي از وجود بيماري قارچي يا کپک در انواع ميوه ها، اين موضوع بهداشتي را بايد جدي گرفت.اخبار و گزارش هايي طي چند سال گذشته در کشورمان مبني بر وجود قارچ هاي سمي در برخي ميوه ها از جمله نارگيل منتشر و حتي در آن ادعا شده است که برخي مصرف کنندگان آن مسموم شده اند.
مشاهده بيماري قارچي در برخي ميوه ها
مسئول بهداشت مواد غذايي مرکز بهداشت اصفهان با بيان اين که تا کنون چند مورد بيماري قارچي در ميوه ها توسط کارشناسان و بازرسان اين مرکز مشاهده و گزارش شده است، اظهارکرد: اين موارد بيشتر در نارگيل، موز و نارنگي پاکستاني بوده است.
سيد مهدي ميرجهانيان افزود: گاهي نيز قارچ درون ميوه رشد مي کند و در مواردي مانند موز، بيماري قارچي از داخل ميوه به شکل رده هاي قرمز يا قهوه اي خود را نشان مي دهد.اين موارد در ميوه هايي مانند نارنگي پاکستاني بيشتر به شکل کپک زدگي و بالا بودن سموم آفت کشي مشاهده شده که بررسي هاي اوليه نشان داد شرايط نگهداري از جمله دما و زمان نگهداري اين محموله هاي ميوه، مناسب نبوده است.اگر محيط نگهداري ميوه ها نامناسب باشد احتمال هرگونه آلودگي از جمله ميکروبي حتي در داخل ميوه هايي مانند خربزه و هندوانه نيز وجود دارد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي استان اصفهان هم گفت: اگر قارچي داخل ميوه رشد کند، سمي است زيرا ماده توکسين ترشح مي کند که براي سلامتي مضر است.توکسين (زهرابه) ماده زيان آوري است که توسط ارگانيسم هاي زنده از جمله حيوانات، گياهان، باکتري ها و قارچ ها توليد مي شود.
در صورت مشاهده هرگونه علايم فساد يا قارچ در ميوه و غذا ، احتياط بر آن است که همه آن دور ريخته شود زيرا توکسين در آن منتشر شده است بنابراين در خصوص نارگيل تا قبل از شکستن پوسته وباز کردن، هرگز آب آن را ميل نکنيد. از اماکن مشکوک که اقدام به عرضه ميوه مي کنند، خريداري نکنيد و ميوه را قبل از خوردن يا گرفتن آب آن بررسي کنيد و سپس در دسترس کودکان قرار دهيد.
بازار