باشگاه خبرنگاران/ در آستانه سال نو، براي حفظ سلامت نکاتي را براي خريد و مصرف مواد غذايي از قبيل شيريني، محصولات لبني، آجيل و سوغاتي به نکات زير توجه کنيد.
۱- شيريني صرفا از مراکز و قناديهاي مجاز خريداري شود.
۲- تا حد امکان از شيرينيهاي فاقد رنگ و اسانس ويا با حداقل مواد رنگي و اسانس استفاده گردد.
۳- در مصرف شيريني و مواد قندي رعايت احتياط صورت گيرد.
۴- مسافران نوروزي در طي سفر چنانچه شرايط نگهداري مناسب شير را ندارند صرفا از شيرهاي استريل با ماندگاري بالا که پروانه ساخت معتبر دارند استفاده نمايند.
۵- از خريد پنيرهاي سنتي، پنيرهاي پيتزاي فله اي، بدون بسته بندي و فاقد پروانه بهداشتي ساخت اکيدا خودداري شود.
۶- در هنگام مسافرت مصرف کفير و دوغ ارجح ميباشد که هم به دليل تغيراقليم و مصرف غذاهاي بين راهي، سنتي وبومي از بروز انواع عفونتهاي گوارشي پيشگيري و يا تا حد امکان باعث تقليل حدت وشدت عفونتهاي گوارشي ميشودضمنا از ديدگاه تغذيهاي هم بسيار سودمندتر از ساير نوشيدنيهاي رايج ميباشد.
۷- افرادي که در هنگام مصرف شير دچارمشکلات گوارشي ميشوند مصرف شيرهاي کم يا بدون لاکتوز يا ساير فرآوردههاي لبني نظير ماست پنير توصيه ميشود.
۸- به دليل مسافرت وتغييرات فصلي در ايام نوروز مصرف محصولات غذايي پروبيوتيک وپري بيوتيک (برخي مواد غذايي مانند ماست) توصيه ميشود.
۹- در هنگام خريد ومصرف انواع فرآوردههاي گوشتي از نظر سلامت آنها اطمينان کسب کرده و هرگونه تغيير رنگ، تغير بافت و بوهاي غير طبيعي نشانه اوليه فساد است.
۱۰- آحاد مردم و به خصوص جوانان ونوجوانان از مصرف لواشک، آلوچه و آلوهاي رنگي فاقد پروانه بهداشتي ساخت جدا پرهيز کنند، چون رنگ به کار رفته در اغلب آنها غير خوراکي بوده و باعث عوارض و بيماريهاي متعدد در مصرف کنندهها ميشود.
۱۱- مردم بهتراست از آجيلهاي بسته بندي، داراي پروانه بهداشتي ساخت و کم نمک هستند استفاده کنيد و در صورت عدم دسترسي به آن ضمن خريد از مراکز معتبر از انواعي که داراي رنگ و بوي نامناسب بوده، تغيير طعم داده ويا آجيلهاي دوآتشه خودداري کنيد.
۱۲- درهنگام مصرف محصولات غذايي به چراغ راهنماي تغذيهاي (درخصوص سه رنگ قرمز، نارنجي وسبز) مندرج در بسته بندي محصولات که نشان دهنده وضعيت تغذيهاي ميباشد توجه شود.
بازار