باشگاه خبرنگاران/ کارشناسان در جديدترين پژوهشهاي خود دريافتهاند اينکه برخي از بانوان با وجود مصرف داروهاي ضد بارداري به طور ناگهاني باردار ميشوند و اين قرصها تاثيري در کنترل بارداري آنها ندارد، به دليل وجود نوعي ژن در بدن آنهاست.
به گفته کارشناسان برخي از بانوان ژني به نام (CYP۳A۷*۱C) دارند که سبب تجزيه هورمونها و اثرگذاري ضعيف داروهاي ضد بارداري برآنها خواهد شد.
محققان اعلام کردهاند با بررسي و انجام آزمايش خون ميتوان اين ژن را شناسايي کرده و از راهکارهاي درماني جايگزين يا کمکي براي آن استفاده کرد.
کارشناسان در پژوهشهاي خود متوجه شدند عواملي متعدد دربارداري بانوان اثرگذار است و مصرف داروهاي ضد بارداري نميتواند به سرعت نتيجه دلخواه را در اختيار بانوان قرار دهد و نبايد صد درصد به آن اعتماد کنند، به ويژه اگر به دليل بيماري يا مصرف داروهاي خطرناک براي جنين قصد بارداري براي مدتي ندارند
ژن (CYP۳A۷*۱C) در دوران جنيني در بدن انسان فعال شده و در بزرگسالان به حالت غيرفعال در خواهد آمد هر چند که برخي عوامل ميتوانند سبب فعاليت دوباره آن شوند.
پژوهشهاي جديد نشان ميدهند اين ژن ميتواند هورمونهايي که درون داروهاي ضدبارداري قرار دارد را فيلتر و تجزيه کند.
بنا بر آمارها هر ساله حدود هشت درصد از بانوان متاهل که از داروهاي ضد بارداري استفاده ميکنند دچار بارداري ناخواسته ميشوند؛ استفاده از ساير روشهاي ضد بارداري مانند IUD يا ايمپلنت ريسک ضريب شکست پايين تري دارند اما عده زيادي از بانوان به دليل راحتي استفاده از دارو، آن را به ساير روشها ترجيح ميدهند.
کارشناسان در مراحل بعدي در نظر دارند چگونگي روش شناسايي و غربالگري اين ژن در بانوان را بررسي کنند تا بتوانند راهکارهاي درماني اثرگذار را بيابند.
تجزيه و تحليل ژنتيکي اين ژن فرآيندي تخصصي است و به پژوهشهاي بيشتر براي شناسايي راهکارهاي تشخيصي متداول نياز دارد.
بازار