سلامت نيوز/ تحقيقات نشان داده است نوعي فلاوونول به نام فيزتين که در خيار و برخي ديگر از غذاهاي گياهي يافت ميشود، موجب تأخير در زوال حافظه و علائم آلزايمر ميشود.
اگر به دنبال عضوي براي بهبود رژيم غذايي مورد استفادهي خود هستيد، يکي از محصولاتي که بايد براي اين کار در نظر داشته باشيد خيار است. اين ميوه از جملهي سالمترين ميوههاي موجود در جهان است که متأسفانه بسياري، از ارزش غذايي آن چشمپوشي ميکنند. قبل از اينکه از خيار به عنوان عضوي در سالاد و يا ساندويچ استفاده شود بايد اين نکته را بدانيم که اين محصول داراي مزاياي مهمي براي سلامتي انسان ميباشد و از جملهي اين مزايا ميتوان به تأثير پيشگيرنده آن در برابر زوال حافظه و اجتناب از بيماري آلزايمر اشاره نمود.
اين اثر مورد اشاره از خيار به واسطهي تحقيقات صورت گرفته از سوي محققان دانشگاهي عنوان شده است، به اين صورت که اين محققين با استفاده از مدل حيواني موش، به انجام آزمونهايي بر روي آن، براي مطالعه بيماري آلزايمر و علائم مرتبط با آن همانند از دست دادن حافظه پرداختند.
آنها دريافتند موشهايي که به طور روزانه دُزي از نوعي فلاوونول به نام فيستين دريافت ميکنند که در خيار و برخي ديگر از غذاهاي گياهي يافت ميشود، تأخير در زوال حافظه و علائم آلزايمر را از خود نشان ميدهند. در برخي از موارد نيز توقف کامل در رشد اين علائم مشاهده گرديده است.
از ديگر يافتههاي شگفتانگيز اين مطالعه که به آن اشاره شده اين است که در اين موشها، پيشرفتهاي مشاهده شده ادامه خواهد داشت، حتي اگر توسعهي پلاک آميلوئيد که به نظر مهمترين عامل توسعه آلزايمر است همچنان ادامه داشته باشد. علاوه بر اين در موشهايي که اختلالات زوال عصبي نداشتند، بهبود حافظه پس از دريافت فيستين مشاهده شد.
اعتقاد محققين بر اين است که فيستين با آزادسازي يک مسير سلولي که شامل بخشي از مغز ميشود، به بهبود حافظه کمک ميکند و موجب بازيابي در حافظه ميگردد. علاوه بر اين مشاهده شده که اين فلاونول داراي خواص ضدالتهابي و آنتياکسيداني است که در سلولهاي مغزي اثرات مفيد داشته و از اين طريق از آنها در برابر پيري و اثرات مرتبط با آن محافظت ميکند.
نتايج اين تحقيقات نشان ميدهد افرادي که در معرض ابتلا به آلزايمر قرار دارند بايد خيار و ساير غذاهاي غني از فيستين را در رژيم غذايي خود قرار دهند. اين افراد شامل کساني که سابقهي بروز اين بيماري در خانوادههايشان ملاحظه شده، کساني که از آسيبهاي مرتبط با سر رنج ميبرند و افراد داراي مشکلات قلبي ميشوند.
ساير مزاياي مهم و مفيد خيار
دلايل بسيار زيادي براي استفاده از خيار به عنوان يک ميوهي سرشار از مواد مغذي وجود دارد که از جملهي آنها غناي پتاسيم، فيبر و ويتامين C و همچنين وجود مواد مغذي مانند فلاوونوئيدها، ليگانها و تريترپنها هستند. اين مواد مغذي به علت خواص قوي آنتياکسيداني و ضدالتهابي خود مهم به شمار ميآيند. همچنين خواص و فوايد بسيار زياد ديگري نيز براي اين محصول وجود دارد که از جملهي آنها ميتوان به موارد زير اشاره نمود:
آبرساني
خيارها به دليل دارا بودن 95 درصدي آب، يک راه عالي براي آبرساني به بدن و خنک شدن، مخصوصاً در فصل تابستان به شمار ميآيند. علاوه بر اين، آنها داراي غناي منيزيم و پتاسيم هستند که از مواد معدني مرتبط با آبرساني بدن به شمار ميآيند.
جلوگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي
محتواي بالاي پتاسيمي موجود در خيار ميتواند به اجتناب از ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي کمک کند؛ زيرا اين ماده موجب کاهش ميزان فشارخون ميگردد. ليگنين از اجزاي ديگري است که در خيار کشف شده و ميتواند براي بهبود سلامت قلب مفيد باشد. اين کار با استفاده از خاصيت ضدالتهابي اين عنصر صورت گرفته و نتيجتاً خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي را کاهش خواهد داد.
کمک به کاهش وزن
مطالعات نشان ميدهد که مصرف آب، آن هم قبل از صرف غذا ميتواند به کاهش وزن کمک کند. با مصرف خيار ميتوانيد به طور مؤثري با لذت بردن از مصرف غذايي با کالري کم، ميزان مصرف آب خود را نيز افزايش دهيد.
از بين بردن سموم
خوردن خيار ميتواند با افزايش ميزان و دفعات دفع ادرار، به خروج و کاهش سموم و مواد زائد موجود در بدن کمک کند.
تنظيم قند خون
خيار ميتواند به بيماران ديابتي در تنظيم و کنترل سطح قند خون کمک کند، به ويژه هنگامي که از خيار با پوست آن استفاده ميشود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
ليگانها و کوکوربيتاسينهاي موجود در خيار ميتوانند با دارا بودن خواص ضد سرطاني در برابر انواع سرطانها همانند پانکراس، پستان و همچنين سرطان تخمدان، عملکرد مناسب و مفيدي داشته باشند.
بازار