نماد آخرین خبر

قارچ فله ای نخورید؛ تشخیص قارچ سمی دشوار است

منبع
مهر
بروزرسانی
قارچ فله ای نخورید؛ تشخیص قارچ سمی دشوار است
مهر/ کيانوش جهانپور سرپرست مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت، گفت: با توجه به اوضاع جوي و بارندگي‌هاي اخير در فصل بهار رويش قارچ خودرو طبيعتاً افزايش يافته و برخي از افراد ممکن است از اين قارچ‌ها استفاده و يا افرادي براي تأمين معاش به چيدن قارچ‌هاي خودرو و فروش آنها اقدام کنند. وي با تأکيد بر اينکه تشخيص قارچ سمي از قارچ خوراکي بر اساس ظاهر براي اغلب افراد دشوار بلکه ناممکن است، افزود: در واقع معيار تشخيص دقيقي بر اساس ظاهر وجود ندارد و متأسفانه بخشي از قارچ‌هايي که در طبيعت بوده و افراد استفاده مي‌کنند سمي است و هر ساله صدها نفر مسموم و متأسفانه تعدادي از هموطنانمان در اثر مصرف اين قارچ‌ها فوت مي‌نمايند، تعدادي کانديد پيوند کبد مي‌شوند و ده‌ها نفر نيز دچار عوارض تأخيري ناشي از مصرف اين قارچ‌ها مي‌شوند. جهانپور با بيان اينکه مسموميت‌هاي ناشي از مصرف قارچ بر اثر مصرف قارچ‌هاي غيرخوراکي و خودرو بوده، گفت: با توجه به اينکه تشخيص اين قارچ‌ها سخت است، اکيداً توصيه مي‌شود از قارچ‌هاي خودرو و فله‌اي استفاده نشود و مردم از قارچ‌هاي داراي بسته‌بندي مشخص و مجوز بهداشتي استفاده کنند. وي تأکيد کرد: خطر مسموميت قارچ‌هاي سمي را هر سال داريم و هشدار آن هم داده شده و امسال هم با توجه به نزولات آسماني پيش بيني مي‌شود رويش اين قارچ‌ها در طبيعت بيش از سال‌هاي گذشته باشد و توصيه ما اين است که مردم فقط از قارچ‌هاي خوراکي مجاز عرضه شده در مکان‌هاي مجاز استفاده کنند. جهانپور در خصوص علائم مسموميت گوارشي ناشي از مصرف قارچ‌هاي سمي، گفت: تهوع، استفراغ، سرگيجه، دل درد، کاهش هشياري، ضعف عضلاني، تشنج و زردي و…، از علائم اين نوع مسموميت است. پيشگيري از مسموميت با قارچ‌هاي سمي - از مصرف قارچ‌هاي خودرو و يا جمع آوري شده توسط افراد عادي که به صورت فله‌اي عرضه مي‌شوند، خودداري کنيد. - شناسايي انواع خوراکي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي امکان پذير است. بنابراين به توصيه‌هاي برخي از افراد عادي در تشخيص انواع سمي از انواع خوراکي قارچ توجه نکنيد. - مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غير سمي بودن قارچ براي انسان نيست. - برخي از روش‌ها و معيارهاي سنتي مانند: تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رويش قارچ معيار علمي و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست. - هر چند در برخي موارد حرارت برخي از مواد سمي موجود در قارچ‌ها را از بين مي‌برد، با اين وجود برخي از سموم موجود در قارچ‌ها مقاوم به گرما بوده و در اثر فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخريب کامل مواد سمي موجود در قارچ نيست. - در صورت بروز علائم و نشانه‌هاي گوارشي به صورت تأخيري (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکي قارچ)، هر چه سريع‌تر بيمار را به مرکز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت‌ها منتقل کنيد. - انتقال سريع بيمار مسموم به يک مرکز درماني تخصصي مسموميت‌ها امکان درمان موفقيت آميز را افزايش مي‌دهد و هر گونه تأخير در اين امر سبب افزايش احتمال شکست درمان و حتي مرگ بيمار مي‌شود. بنابراين با مشاهده علائم و نشانه‌هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تأخيري در فردي با سابقه مصرف خوراکي قارچ، از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نمائيد. - در صورت امکان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي کادر پزشکي در بيمارستان به همراه داشته باشيد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره