باشگاه خبرنگاران/ مهدي خواجوي متخصص گوش حلق بيني در رابطه با پوليپ بيني که يک تورم مخاطي است، اظهار کرد: منشا اين اختلال در بيني و سينوسهاست و مانند يک توده با بستن راه نفس، وروديهاي سينوسهاي دهاني را مسدود خواهد کرد.
خواجوي درباره علل ايجاد پوليپ بيني افزود: اين اختلال به التهابات و عفونتهاي مزمن داخل بيني و قارچهاي در هوا مربوط ميشود که در سينوسهاي حساس جا خوش ميکند و ممکن است با خونريزي و سردرد همراه باشد.
متخصص گوش حلق بيني بيان کرد: اين توده به طور معمول در آقايون بيشتر از خانمها شيوع دارد، اما در کودکان هم به ندرت يافت ميشود، پوليپ در تمام سنين (بهخصوص در دهه سوم و چهارم) زندگي ممکن است، رخ دهد.
وي در رابطه با درمانهاي اين توده افزود: پوليپها بسته به علت توده ميتوانند درمانهاي دارويي داشته باشند؛ پوليپها را تا جايي که ميتوان بايد با دارو کوچک کرد و در صورت نتيجه نگرفتن کار به جراحي کشيده خواهد شد.
خواجوي ادامه داد: چاره درمان پوليپ ناشي از سينوسهاي حساسيتي قارچي، جراحي است، اما پوليپهاي حساسيتي و يا تحريکي همراه با خود آسم برونشيال (تنگي نفس) هم دارند که سعي ميشود با درمان کنترل شود، زيرا با جراحي عود خواهند کرد.
وي در پايان آخر افزود: پوليپها به معناي واقعي توده خوش خيم، قابل درمان و بيضرري هستند و مبتلايان مانند يک فردي که آسم دارد ميتوانند با آن زندگي را ادامه دهند.
بازار