ايسنا/ يک فوق تخصص گوارش و کبد با بيان اينکه با افزايش طول عمر بيماران تالاسمي مشکلات کبدي اين بيماران روز به روز بيشتر خود را نشان ميدهد،گفت: علت مهم اختلال در آنزيمهاي کبدي رسوب بيش از حد آهن است.
دکتر مويد علويان افزود: تالاسمي يک نوع کمخوني ارثي و نسبتاً شايع است که با تزريق منظم خون و مصرف داروي دفع کننده آهن تحت کنترل در مي آيد.
وي با بيان اينکه اساس درمان اين بيماري حفظ هموگلوبين در سطح ۱۰ گرم در دسي ليتر است، گفت: اختلال در آنزيمهاي کبدي در بيماران تالاسمي شايع است. يکي از عوارض قابل توجه تزريق خون در اين بيماران بهويژه در گذشته انتقال عفونتهاي ويروسي مانند هپاتيت B و C بود. بر همين اساس طبق آمارهاي موجود در کشور ما ۲۰ تا ۳۰ درصد بيماران تالاسمي مبتلا به هپاتيت C هستند.
علويان با بيان اينکه با افزايش طول عمر بيماران تالاسمي مشکلات کبدي اين بيماران روز به روز بيشتر خود را نشان ميدهد، اظهارکرد: علت مهم اختلال در آنزيمهاي کبدي رسوب بيش از حد آهن است. خصوصا پس از طحالبرداري در بيماران اين موضوع شديدتر ميشود. بايد توجه کرد که مصرف مناسب داروي ديسفرال ميتواند از ميزان رسوب آهن در کبد کم کند. در عين حال زيادي آهن به صورت مضاعف ميتواند اثرات هپاتيت C روي کبد را تشديد کند.
وي با بيان اينکه بيماران تالاسمي در معرض خطر ابتلا به هپاتيت B هم هستند و لازم است واکسيناسيون هپاتيت B براي آنان انجام شود، گفت: اميد است تا با وارد شدن داروهاي جديد خوراکي ضد ويروس بتوان نزديک به ۱۰۰ درصد بيماران تالاسمي را درمان کرد.
بازار