باشگاه خبرنگاران/ ربيعاله حسنزاده متخصص ارتوپدي و جراح زانو و عضو انجمن ارتوپدي ايران درباره اهميت کنترل زانو درد اظهار کرد: امروزه بيشتر افرادي که ورزش انجام ميدهند يا در زندگي روزمره فعاليت زيادي دارند، زانو درد را تجربه ميکنند اما نکته حائز اهميت آنجاست که چه زمان اين درد نياز به پزشک و درمان پيدا ميکند.
حسنزاده ادامه داد: زانو يکي از بزرگترين مفاصل بدن است که وظيفه تحمل وزن روي پاها را دارد بنابراين همه حرکات بدن ما به نوعي روي زانو و مفصل مچ پا مؤثر است؛ آسيبهاي شايع در اين ۲ مفصل يعني مچ پا و زانو وجود دارد اما مفصل زانو از آنجايي اهميت پيدا ميکند که آسيب در اين ناحيه ميتواند ناتوان کننده باشد.
وي بيان کرد: به طور کلي قانوني در علم پزشکي وجود دارد اينکه هر دردي بيش از ۲ هفته به طول انجاميد نياز به مراجعه به پزشک و پيگيري درمان دارد در غير اين صورت ممکن است درد مزمن شده و اختلالات ديگري را به همراه داشته باشد؛ توجه داشته باشيد که اختلالاتي مانند صدا دادن مفاصل نيز مشکل تلقي نميشود و نيازي به درمان ندارد مگر اينکه اين صدا دادن همراه با درد و التهاب باشد، نکته اساسي آنجاست که هر گاه فردي بعد از آسيب ديدگي يا حتي بدون حادث شدن اتفاقي احساس خالي کردن، تورم، تب يا لرز شد، نياز به درمان و مراجعه به پزشک به وجود ميآيد، اين امر به خصوص در جوانان و کساني که ورزش ميکنند اهميت بيشتري پيدا ميکند و بايد اگر احساس قفل شدن يا درد مزمن ايجاد شد براي ادامه درمان به پزشک مختصص مراجعه کنند.
متخصص ارتوپدي و جراح زانو و عضو انجمن ارتوپدي ايران با اشاره به اينکه آسيبهاي ساده ورزشي ميتواند در سنين سالمندي منجر به بروز آسيبهاي جدي شود، گفت: در اغلب موارد شاهد هستيم که ورزشکاران حرفهاي در سنين سالمندي با مشکلات جديتر نسبت به افراد عادي مواجه ميشوند و درد بيشتري را تجربه ميکنند که ميتواند ريشه در آسيبهاي گذشته داشته باشد.
حسنزاده افزود: متخصصين ارتوپدي ميتوانند براي کاهش آسيب و کمک به درمان آسيبهاي گذشته شما را براي ايجاد آمادگي مناسب استفاده صحيح از عضلات و ابزارهاي ورزشي همراهي کنند، انتخاب تجهيزات مناسب و رعايت اصول ورزشي ميتواند از بروز چنين اختلالاتي در مفاصل جلوگيري کند. بسياري از اين آسيبهاي ساده ميتواند در سنين بالاتر منجر به ايجاد آسيبهاي جدي و حتي ناتواني در فرد شود.
وي تاکيد کرد: توجه داشته باشيد که در هنگام بروز آسيبديدگي هر نوع گرمکردني ميتواند درد مفاصل را کاهش دهد اما اين به معناي بهبودي آن نيست و در آسيبهاي شديد نياز به درمان وجود دارد، همچنين در برخي موارد سعي ميکنند تا با بستن مداوم زانو جلوي بروز آسيب را بگيرند و اين در حالي است که اين بستنهاي مداوم باعث آتروفي يا آب شدن عضلات ناحيه آسيب ديده ميشود؛ بنابراين استفاده از زانو بند نياز به تجهيز پزشک دارد و فقط در موارد حاد از آن استفاده ميشود؛ بستن زانو براي درمان بايد کوتاه مدت باشد و استفاده طولاني مدت از زانوبندها ميتواند مشکلات ديگري را به همراه داشته باشد.
متخصص ارتوپدي و جراح زانو و عضو انجمن ارتوپدي ايران تصريح کرد: شاهد اين ماجرا را ميتوانيد بيماراني بدانيد که بر اثر شکستگي مجبور به گچ گرفتن طولاني مدت زانوهايشان ميشود و بعد از باز کردن گچ متوجه لاغر شدن شديد زانو و ضعف در عملکرد آن ميشود، بنابراين استفاده خودسرانه از زانوبندها براي طولاني مدت ممکن است عوارض جبرانناپذيري را براي مفاصل زانو به همراه داشته باشد.
حسنزاده يادآوري کرد: بهترين راهکارها براي جلوگيري از آسيبهاي زانو رعايت اصول ورزشي و تغذيهاي است، داشتن تغذيه مناسب ميتواند از ضعيف شدن زانو و عضلات ناحيه زانو جلوگيري کرده و شما را از آسيبهايب ناحيه دور کند؛ بهتر است پروتئين غذا را افزايش داده و عضلات اطراف زانو را تقويت کنيم. در هنگام انجام حرکات ورزشي گرم کردن و سرد کردن را فراموش نکنيد و از اعمال کشش و فشار ناگهاني به روي زانوها اجتناب کنيد، رفتارهاي غلطي مثل بلند کردن ناگهاني وسايل مثل چمدان ميتواند بعد از مدتي آسيبهاي شديد زانو را براي شما به همراه داشته باشد.
بازار