بهداشت نيوز/ قرنهاست که از جوز هندي به عنوان طعم دهنده و چاشني در غذاهاي آسيايي استفاده ميشود. جوز هندي داراي اثرات درماني است و به طور گسترده به عنوان درمان خانگي براي بيماريهاي مختلف استفاده ميشود. از جمله خواص جوز هندي ميتوان به افزايش قابليت هضم غذا، سم زدايي بدن، محافظت از کليهها، درمان بيخوابي، کاهش بدن درد، درمان التهابات، تقويت سيستم ايمني بدن، درمان آکنه و درمان سرطان اشاره کرد. در ادامه با جزئيات بيشتري در مورد فوايد جوز هندي آشنا خواهيد شد.
در صورتي که مطالعه قسمت خاصي از اين مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوين ارائه شده در فهرست موضوعي زير، به موضوع دلخواه خود برسيد.
✅ خواص جوز هندي
✅ کالري و ارزش غذايي
✅ نحوه مصرف
خواص جوز هندي چيست؟
اگرچه جوز هندي به مقدار کم و به عنوان ادويه و چاشني در غذا مصرف ميشود، ولي داراي خواصي باورنکردني است. بنابراين پس از خواندن اين مقاله حتما شما نيز مجاب خواهيد شد تا استفاده از آن را بطور طبيعي در دستورهاي آشپزي خود بگنجانيد! با اين توضيحات خواص جوز هندي عبارتند از:
۱. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
افزودن جوز هندي به غذا ميتواند فرايند هضم را بهبود داده و با مشکلاتي مانند تهوع مبارزه کند. علاوه بر اين متخصصان تغذيه معتقدند که فيبر رژيمي موجود در جوز هندي براي تنظيم حرکات روده مفيد است. مصرف منظم جوز هندي نه تنها هضم را تحريک ميکند، بلکه ميتواند مشکلات رودهاي را نيز درمان کند.
۲. مناسب براي بهداشت دهان و دندان
در اغلب موارد، مشکلات دهاني مورد توجه قرار نميگيرند؛ چرا که اين مشکلات دردناک نيستند، ولي ناديده گرفتن آنها به طور مداوم ميتواند باعث سرطان دهان شود. مصرف جوز هندي ميتواند به درمان مشکلات مختلف دهاني مانند خونريزي لثه، دندان درد و... کمک کند. علاوه بر اين وجود برخي از باکتريها در داخل دندان شما باعث دندان درد شده و اگر به موقع درمان نشوند، ميتوانند به افتادن دندان منجر شوند.
۳. سم زدايي کبد
عوامل شيميائي مانند نمکهاي اضافي، سموم و... ميتوانند باعث آسيب به سلولهاي کبدي شوند و در صورت افزايش سلولهاي آسيب ديده، احتمال ابتلا به بيماريهاي مزمن کبدي افزايش خواهد يافت. به همين دليل است که سم زدايي کبد براي بسياري از افراد ضروري است. متخصصين تغذيه توصيه ميکنند که در اين زمينه از يک محصول طبيعي مانند جوز هندي استفاده کنيد. ادويهجاتي مانند جوز هندي ميتواند از عوارض آلودگيهاي زيست محيطي، استرس، رژيم غذايي نامتعادل و مصرف داروها جلوگيري کند.
۴. حفظ سلامت کليه
مانند ديگر اعضاي بدن، حفظ سلامت کليه ضروري است. گفته شده است که جوز هندي به سلامت کليه کمک ميکند. علاوه بر اين بسياري از مطالعات ثابت کردهاند که اضافه کردن جوز هندي به ماست يا به مواد غذايي ميتواند در دفع سنگ کليه و درمان آن موثر باشد.
۵. درمان بي خوابي
بي خوابي يکي از آزار دهندهترين مشکلات است و اکثر افراد براي حل آن به مصرف دارو روي ميآورند. تحقيقات نشان ميدهد که مصرف مداوم داروهاي خواب آور احتمال بدتر شدن اين مشکل را بيشتر ميکند، زيرا اين داروها اعتياد آور هستند و راه حل مناسبي براي طولاني مدت نيستند. در واقع هنگامي که مصرف داروها را متوقف کنيد، دوباره به بي خوابي دچار خواهيد شد. در اين ميان يکي ديگر از خواص جوز هندي، درمان بيخوابي است. اين گياه دارويي به دليل دارا بودن منتول، تنشهاي ذهني شما را آرام کرده و ميتواند فشار رواني که مانع خواب شما ميشود را از بين ببرد. شما ميتوانيد براي درمان بي خوابي مزمن يک قاشق پودر جوز هندي را به يک ليوان شير گرم اضافه کنيد و قبل از خواب نوش جان کنيد.
۶. تسکين درد
مطالعات بسياري براي شناسايي اين که آيا اين ادويه معجزه آسا ميتواند سردرد و يا ساير دردهاي بدن را کاهش دهد يا خير، انجام شده است. جوز هندي داراي آنتي اکسيدان و خواص ضد التهابي است که نه تنها سردرد را تسکين ميدهد، بلکه باعث کاهش درد ناشي از آسيب و زخم در نقاط مختلف بدن ميشود.
۷. مبارزه با سلولهاي سرطاني يا راديکالهاي آزاد
بدن شما نه تنها براي درمان سلولهاي سرطاني يا راديکالهاي آزاد، بلکه براي جلوگيري از التهاب مزمن و آسيب اکسيداتيو نيز به مقدار زيادي آنتي اکسيدان نياز دارد. متخصصان تغذيه توصيه ميکنند که ادويهجاتي مانند جوز هندي را به طور روتين در رژيم غذايي خود بگنجانيد. هنگامي که آنتي اکسيدانها با مواد مغذي ديگر مانند مس، پتاسيم، آهن و... ترکيب شوند، ميتوانند به طور موثري در درمان بيماريهاي مزمن مانند آسم، آلرژي و حتي افسردگي نقش مثبتي ايفا کنند.
۸. بهبود گردش خون
يکي ديگر از خواص جوز هندي، تسهيل گردش خون در بدن شما است. علاوه بر اين روغن جوز هندي به طور گستردهاي به عنوان داروهاي گياهي براي درمان فشار خون بالا استفاده ميشود. از نظر متخصصان تغذيه، پتاسيم موجود در اين ادويه ميتواند انعطاف رگهاي خوني و گردش خون را بهبود بخشد.
۹. جلوگيري از پيري زودرس
خطوط صورت، چين و چروک، خشکي پوست و... نشانههاي اوليه پيري هستند. متخصصين تغذيه ميگويند که اگر مقدار کمي جوز هندي را به رژيم خود اضافه کنيد، با خواص خود ميتواند به جلوگيري از پيري زودرس کمک کند.
۱۰. رفع آکنه و جوش هاي پوست صورت
براي از بين بردن جوشهاي چرکي صورتتان ميتوانيد از ماسک جوزهندي استفاده کنيد. براي تهيه اين ماسک يک قاشق غذاخوري عسل را با يک قاشق آبليمو تازه، نصف قاشق جوز هندي و نصف قاشق دارچين مخلوط کرده و اين خمير سفت و يکدست را روي قسمتهاي پر جوش صورتتان قرار دهيد. پس از ۳۰ دقيقه صورتتان را با آب ولرم شسته و خشک کنيد.
ساير خواص جوز هندي بطور تيتر وار عبارتند از:
۱۱. کاهش تورم و درد
۱۲. تقويت قواي جنسي
۱۳. تسکين دندان درد
۱۴. ضد تهوع
۱۵. درمان سرفه و سرماخوردگي
۱۶. پيشگيري از آلزايمر
۱۷. رفع چين و چروک پوست صورت
۱۸. تقويت سيستم قلبي عروقي
۱۹. مقابله با ديابت
کالري و ارزش غذايي
♥ هر ۱۰۰ گرم جوز هندي حاوي ۵۲۵ کالري است.
ارزش غذايي جوز هندي در ۱۰۰ گرم
چربي ۳۶ گرم
کلسترول -
سديم ۱۶ ميليگرم
پتاسيم ۳۵۰ ميلي گرم
کربوهيدرات ۴۹ گرم
پروتپين ۶ گرم
نحوه و ميزان مصرف
در نظر داشته باشيد که استفاده بيش از حد از اين اوديه نيز ميتواند عوارض و خطرات خود را به همراه داشته باشد. بنابراين تنها کاري که براي بهره بردن از طعم و خواص جوز هندي بايد انجام دهيد، پاشيدن کمي از پودر آن بر روي مواد غذايي است. زيرا زيادهروي در مصرف اين ادويهي پرخاصيت ميتواند منجر به تپش قلب، تعريق، توهم و ناراحتيهاي ديگري شود، پس در مصرف آن جانب اعتدال را رعايت کنيد.
جمع بندي
مدتهاست که خواص جوز هندي در همه جاي دنيا شناخته شده است؛ بطوري که از قرنها پيش به عنوان يکي از داروهاي گياهي مورد استفاده قرار ميگرفته است. بنابراين، توصيه ميکنيم که اين ادويه آسيايي را در برنامه غذايي خود بگنجانيد تا هم از طعم آن و هم از اثراتي که براي بهبود سلامت بدن دارد بهره مند شويد.
بازار