جام جم/ دکتر آراسب دباغمقدم، در اينباره ميگويد: حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبي براي دريافت پروتئين و آهن محسوب ميشود و اسيد فوليک هم دارد. اين عضو اندروني، مشکل خاصي ندارد و ميتوان آن را مصرف کرد اما مصرف جگر مرغ، چندان توصيه نميشود. مطالعات فراواني که در کشورهاي مختلف، ازجمله ايران انجام شده، نشان ميدهد که متاسفانه، در بسياري از مرغداريهاي صنعتي، دورههاي منع مصرف گوشت بعد از تجويز داروهاي مختلفي مانند آنتيبيوتيکها، رعايت نميشود. بهعبارت سادهتر، مثلا زماني که به مرغها، آنتيبيوتيک ميدهند، بايد حدود ۵ تا ۱۴ روز از کشتار مرغ، خودداري شود. مسالهاي که در موارد زيادي، رعايت نميشود. بنابراين مقدار زيادي از اين داروها، در جگر مرغ باقي ميمانند زيرا جگر، محل سمزدايي است و بسياري از داروها، قبل از دفع از بدن، داخل جگر به روشهاي مختلف آنزيمي، خنثي ميشوند. بههمين دليل هم بسياري از جگرهاي مرغ، آلودگي بالايي، بخصوص به آنتيبيوتيکها دارند.
با اين حساب، دکتر دباغمقدم توصيه ميکند که از مصرف جگر مرغ، خودداري کنيد؛ مگر اينکه مطمئن باشيد اين جگر از مرغداريهايي با نظارت بسيار بالا بيرون آمده که اطمينان از اين مساله هم کار چندان سادهاي نيست.