خبرآنلاين/ تراکم کالري، مقدار کالري موجود در غذا است و دانستن چگونگي عملکرد آن ميتواند سبب کاهش وزن و بهبود رژيم غذايي شود.
تراکم کالري چيست؟
تراکم کالري، مقدار کالري موجود در هر ماده غذايي است. انتخاب غذاهايي با کالري کم به کاهش وزن کمک بسياري ميکند و به شما اجازه ميدهد حجم غذاي بيشتري را بخوريد. واحد اندازه گيري مقدار کالري، کالري بر گرم غذا است، براي مثال هر ۱۰۰گرم سبزيجات ۳۰کالري دارند در صورتي که براي شکلات مقدار کالري به ازاي هر ۱۰۰گرم آن ۵۵۰ است.
چگونگي عملکرد تراکم کالري بر کاهش وزن:
کليد اصلي افزايش وزن، مصرف کالري بيشتر است. مشاهدات متعددي نشان ميدهد افرادي که غذاهايي با کالري بالا مصرف ميکنند احتمال ابتلا به چاقي و افزايش وزن در آنها بيشتر از کساني است که غذا با کالري کمتر مصرف ميکنند.
غذاهايي با کالري کمتر، چربي کمتري دارند اما در عوض ميزان آب و فيبر در آنها بيشتر است که بهترين شرايط براي احساس سيري است. در مقابل، غذاهايي با کالري زياد بيشتر٬ فرآوري شده و خوشمزهتر هستند٬ به همين دليل ميل به پرخوري در آنها بيشتر است.
رژيم تراکم کم کالري بر پايه مصرف بيشتر غذاي کامل و محدود کردن غذاهاي فرآوري شده است. غذاهاي کم کالري حجم بيشتري دارند که در نتيجه باعث پر شدن ظرف غذا شده و خوردن آن بيشتر زمان ميبرد.
اين رژيم باعث تغيير در عادتهاي غذايي و بهبود سلامتي ميشود. از مزاياي اين رژيم ميتوان به اين موارد اشاره کرد:
. کاهش غذاهاي فرآوري شده
. غذاي سالم بيشتر
. مواد مغذي بيشتر
. کاهش کالري دريافتي
غذاهايي با کالري کم:
. ميوه و سبزيجات: کمترين ميزان کالري و بيشترين مقدار فيبر و آب در سبزيجات و ميوهها وجود دارد.
. گوشت و ماهي: مرغ، ماهي سفيد و بوقلمون از کالري کمتر برخوردارند.
. محصولات لبني: شير و ماست کم چرب کالري کمي دارند و منبع پروتئيني خوبي هستند.
. نوشيدنيهاي بدون شکر: نوشيدنيهايي مانند آب، چاي و قهوه کالري کمي دارند و به شما احساس سيري ميدهند.
غذاهايي با کالري بالا که بايد از خوردن آنها اجتناب کرد:
. شکلات و چيپس
. شيريني و کيک
. فست فود
. لبنيات پرچرب
. نوشيدنيهاي شيرين
بازار