ايسنا/ بسياري از افراد بر اين باورند که ابتلاء به کاتاراکت يا آب مرواريد نتيجه افزايش سن اتفاق ميافتد. اين بيماري با اينکه در سنين سالمندي شايعتر است اما گاهي آسيبهاي چشمي بيماريهاي متابوليکي و يا حتي اشعههاي مضر ممکن است سبب ابتلاي فرد به کاتاراکت در سنين قبل از سالمندي گردد.
زماني که نور به عدسي کدر شده چشم ميتابد به شکل يک دانه مرواريد داخل چشم ديده ميشود به همين دليل اين بيماري آب مرواريد ناميده ميشود. تيره و کدر شدن عدسي چشم سبب بيماري کاتاراکت يا آب مرواريد ميشود به طوري که فرد تمام اجسام را در اطراف خود به طور مبهم و کدر مشاهده ميکند. يکي از راههاي درمان کاتاراکت پس از تشخيص و تأييد پزشک، عمل جراحي است. اما علائم کاتاراکت چه مواردي است؟:
_تاري ديد
_کاهش ديد در شب
_دوربيني در يک چشم
_غير شفاف و کمرنگ بودن تمام رنگها
_تغيير مکرر شماره عينک
پس از تشخيص پزشک، جراحي، شايعترين درمان کاتاراکت است که با يک برش کوچک، عدسي چشم را با عدسي مصنوعي جايگزين ميکنند.
مراقبتهاي بعد از جراحي
بنابر اعلام مرکز تحقيقات سالمندي، مراقبتهاي پس از جراحي از اهميت فراواني برخوردار است. احساس خارش چشم بعد از جراحي آب مرواريد طبيعي بوده و بيمار بايد از خاراندن، مالش و فشار دادن چشم خودداري کند. ممکن است در روزهاي ابتدايي پس از جراحي، چشمها اندکي به نور حساسيت نشان دهند که اين موضوع نيز به مرور برطرف ميشود. همچنين خم شدن ناگهاني و برداشتن اجسام سنگين پس از عمل جراحي ميتواند سبب آسيب به چشمها شود. رعايت نکات توصيه شده توسط پزشک متخصص در کوتاه شدن دوره نقاهت پس از جراحي بسيار مؤثر بوده و در صورتي که چشم جراحي شده به عفونت التهاب يا خونريزي مبتلا شد، بهترين راه مراجعه به پزشک است.
بازار