باشگاه خبرنگاران/ حيدر عظمايي، محقق و پژوهشگر طب سنتي اظهار کرد: شربت هويج حاوي ويتامينهاي A، گروه ويتامينهاي B1، B2، B3، B6، C، E است و کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، منيزيم، منگنز، فسفر، مس، آهن، اسيد فوليک، بتوپاراتن و ويتامين K، فيبر، فولات، روتئين، آنتوسيانينها و غيره است.
او بيان کرد: يکي از مهمترين خواص هويج تاثير شگفت انگيز آن بر چشم، پوست و مو است؛ بتاکارتني که در هويج وجود دارد با ورود به کبد موجب ساخت ويتامين A ميشود؛ اين اتفاق زماني ميافتد که حتما قبل از استفاده چند قطره روغن زيتون به آن اضافه کنيد؛ شايد عجيب به نظر برسد اما با توجه به اين که مواد مغذي هويج محلول در چربي هستند براي جذب شدن به بدن نياز به روغن زيتون حتي چند قطره داريد.
عظمايي بيان کرد: همانطور که پيش از اين اشاره کرديم شربت هويج حاوي مواد معدني و انواع آنتي اکسيدانها فوق العاده براي سلامت بدن است همچنين تاثير مناسبي بر سلامت چشم و پوست و گوارش بدن دارد؛ استفاده از اين شربت موجب تقويت قواي بدن و افزايش انرژي ميشود.

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي ادامه داد: نوشيدن اين شربت ميتواند به مرور زمان لکههاي پوست را از بين ببرد. همچنين استفاده از آن موجب جوانسازي پوست، مو و تقويت ناخنها ميشود و از خشک شدن پوست جلوگيري ميکند. وجود بتاکارتن در اين شربت تاثير فوق العادهاي بر عملکرد دستگاه بينايي و چشمها دارد، همچنين تاثير چشمگيري بر بهبود بينايي افرادي دارد که دچار کمبود ويتامين A و شب کوري شده اند.
او با اشاره به تاثير اين نوشيدني بر جلوگيري از بروز آب مرواريد گفت: نوشيدن اين شربت باعث سفيد شدن دندانها و تقويت سيستم قلبي عروقي ميشود؛ خاصيت آنتي اکسيداني آن بدن را از انواع بيماريها، به خصوص سرطان محافظت ميکند و موجب پاکسازي کبد و کيسه صفرا ميشود. نوشيدن آن روده بزرگ را از انواع سمومات پاکسازي ميکند و براي خانمهايي که در دوران قاعدگي و يائسگي قرار دارند بسيار مفيد است.
عظمايي افزود: استفاده از اين ترکيب براي زنان باردار و سلامت جنين بسيار مفيد است اما نبايد در خوردن آن افراط کنند. همچنين استفاده از شربت هويج ميتواند توليد شير مادر را بهبود بخشيده و به رشد استخوانهاي کودکان کمک کند. اين شربت مقداري از کالري مورد نياز بدن را تامين ميکند. همچنين مس، منيزيم، پتاسيم، فسفر و ساير املاح و مواد معدني و ويتامينها ميتواند به حفظ سلامتي بدن انسان کمک کند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: براي تهيه اين شربت کافيست نيم کيلو هويج را شسته و آن را آبگيري کنيد، حدود يک ليوان سکنجبين و چند قطره روغن زيتون به آن اضافه و در طول روز آن را مصرف کنيد.
بازار