بهداشت نيوز/ تخم مرغ جايگاه ويژهاي در طب سنتي دارد و حتي گاهي ارزش غذايي آن با گوشت برابر در نظر گرفته شده است. از اينرو تمايل داريم آن را در رژيم غذايي خود جاي دهيم، اما اين سوالات مطرح ميشود که طبع تخم مرغ گرم است يا سرد؟ مصلح آن چيست؟ اگر اين پرسشها ذهن شما را نيز درگير کرده است، با ما همراه باشيد. در اين مقاله قصد داريم طبع تخم مرغ و مصلح آن را معرفي کنيم و با خواص شگفت انگيز تخم مرغ آشنا شويم.
طبع تخم مرغ گرم است يا سرد؟
طبع تخم مرغ هم گرم و هم سرد است! طبع زرده تخم مرغ گرم و تر و سفيده آن داراي طبع سرد است. اگرچه زرده تخممرغ براي افراد با مزاج سوداوي توصيه ميشود، اما خوردن تخممرغ در حد متعادل با هر نوع مزاجي سازگاري دارد. با اين حال متخصصان طب سنتي تاکيد بر مصرف تخممرغ با مصلحش را دارند زيرا به جذب بهتر موادمغذي آن کمک زيادي ميکند.
کدام مواد غذايي مصلح تخم مرغ هستند؟
هر ماده غذايي در طب سنتي بر اساس طبعي که دارد، داراي يک يا چند مصلح است. مصلح نوعي ماده خوراکي است که با غذا خورده ميشود و باعث تعادل در مزاج ميشود. اين مساله باعث کارکرد بهتر گوارش و تعديل بعضي عوارض غذا نظير نفخ ميگردد. مصلح تخم مرغ نمک و انواع ادويههاي گرم اعم از فلفل سياه، فلفل قرمز، آويشن و دارچين است. شما ميتوانيد در هنگام طبخ يا سرو تخممرغ از اين مواد استفاده کنيد.
تخم مرغ چه خواصي دارد؟
تخممرغ داراي خواص بسياري است که شايد از آنها خبر نداشته باشيم. همانطور که مطالعه کرديد، طبع سفيده و زرده تخممرغ متفاوت است، اين تفاوت براي ميزان مواد مغذي موجود در هر قسمت تخم مرغ نيز صدق ميکند.
۱. خواص سفيده تخممرغ
سفيده تخممرغ، پروتئين بيشتري نسبت به زرده دارد. به علاوه داراي چربي و کلسترول بسيار کمي است. اين موضوع سفيده تخممرغ را به يکي از بهترين مواد غذايي جهت حفظ و ساخت عضلات تبديل ميکند. از ديگر خواص سفيده تخم مرغ ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
پيشگيري از تحليل توده عضلاني به ويژه در سالمندان
جلوگيري از خشک شدن پوست به دليل وجود ويتامين B2
کمک به تقويت قواي جسمي کودکان و نوجوانان به دليل وجود پروتئينها از جمله آلبومين
پيشگيري از سرطان
۲. خواص زرده تخم مرغ
زرده تخممرغ يکي از معدود موادغذايي است که مقدار قابل توجهي ويتامين D دارد، اين ويتامين باعث حفظ تراکم استخوان و پيشگيري از پوکي استخوان ميشود. علاوه برآن زرده تخممرغ منبع غني از آهن و کلسيم محسوب ميشود. از ديگر خواص زرده تخم مرغ ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
تقويت قوه بيناي و پيشگيري از آب مرواريد
تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از سرطان
کمک به سلامت مو
تقويت ذهن
توليد گلبول قرمز و کمک به درمان کم خوني
سخن آخر
لازم به ذکر است که به دليل بالا بودن ميزان کلسترول در زرده تخم مرغ توصيه ميشود که افراد مبتلا به ديابت و بيماريهاي قلبي بيشتر از ۳ عدد تخممرغ در هفته استفاده نکنند. اين تعداد براي افراد سالم ميتواند به ۶ عدد تخممرغ در هفته نيز برسد.
بازار