بهداشت نيوز/ دکتر محمدحسين صالحي سورمقي، استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: قسمت اعظم برگهاي کاهو حدود 90 تا 96 درصد آب دارند. همچنين کاهو حاوي تعدادي ويتامين و موادمعدني است که از مهمترين مواد معدني موجود در آن ميتوان به سديم، پتاسيم و منيزيم و ويتامينهاي مهم آن ويتامينهاي گروه B، E، K و ديگر ويتامينها اشاره کرد.
وي ادامه داد: کاهو در نوع وحشي و معمولي وجود دارد. نوع خوراکي معمولي آن با نام علمي LACTUCA SATIVA شناخته شده است و داراي گونههاي متعددي است. مهمترين خاصيتي هم که به کاهو نسبت داده ميشود، خوابآور بودن آن است.
وي همچنين گفت: کاهو به عنوان يک سبزي از نظر وجود مواد معدني و ويتامينها، بهخصوص الياف گياهي آن براي اعمال هاضمه بسيار مفيد است و براي اين سبزي خواصي نظير آرامبخش، خوابآور، ادرارآور مطرح بوده و از قديم براي آن اثر ضدتشنج هم قائل بودهاند.
دکتر سورمقي با تاکيد بر اينکه از نظر موادمغذي مصرف برگهاي تيره کاهو توصيه ميشود، گفت: معمولا موقع استفاده از کاهو، برگهاي بيروني آن دور ريخته ميشود و بيشتر از برگهاي داخلي که رنگ کمرنگتري نسبت به برگهاي بيروني دارند استفاده ميشود. درحالي که برگهاي داخلي کاهو به دليل تابش کمتر نور آفتاب به آنها موادمغذي کمتري دارند.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال که چرا برگهاي برخي کاهوها تلخ است و آيا خوردن آنها مضر است يا نه، گفت: مادهاي در تمامي کاهوها وجود دارد که وقتي سطح آن افزايش مييابد باعث تلخي کاهو ميشود. با اين حال اين ماده سمي و مضر نيست و به هضم بهتر و تقويت معده کمک ميکند و خوردن آن بيخطر است.
دکتر سورمقي در نهايت به خاصيت کاهوي وحشي اشاره کرد و گفت: کاهوي وحشي داراي برگهاي بلندي است که گاهي به بيش از يک متر ميرسد. اين سبزي نيز خواصي از جمله آرامبخش، ضددرد، خوابآور، ادرارآور، ضدسرفه، خلطآور، ضداسپاسم، مسهل و همچنين کاهشدهنده فشارخون، قاعدهآور و گاهي حساسيتزا دارد.
بازار