نماد آخرین خبر

7 توصیه برای اینکه در پاییز چاق نشوید

منبع
تبيان
بروزرسانی
7 توصیه برای اینکه در پاییز چاق نشوید
تبيان/ آخرين ماه فصل پاييز را سپري مي کنيم. کوتاه شدن روزها، کاهش نور آفتاب، افسردگي فصلي و خنک شدن هوا اين ميل را ايجاد مي کند که زير پتو بخزيم و گرماي داخل منزل را به همه چيز ترجيح دهيم. اما هنوز هوا آن قدرها سرد نشده است که پياده روي و ورزش در هواي آزاد سخت شود. همچنان مي توانيد به پارک ها و فضاهاي سبز برويد و يک دل سير بدويد يا ورزش کنيد. البته در عين حال نبايد از تغذيه ي سالم غافل بمانيد. چون کاهش فعاليت بدني به بهانه ي سرما و مصرف غذاهاي چرب و سنگين مي تواند در عرض چند هفته شما را چاق کند. بنابراين لازم است که تا قبل از رسيدن روزهاي خيلي سرد تلاش کنيد در اين فصل وزن خود را ثابت نگه داشته و از چاقي زمستاني نيز جلوگيري کنيد. با ما باشيد تا با چند توصيه ي ساده براي پيشگيري از چاقي پاييزه بيشتر آشنا شويد. در خصوص سلامتي تان اهمال نکنيد محققان National Eating Disorders Association بررسي هايي انجام داده و به اين نتيجه رسيده اند که افتادن در دام عادت هاي غلط يعني ميل به خوردن زياد و کاهش فعاليت هاي بدن در فصل پاييز بيش از فصل هاي ديگر است. اما اينکه خودتان را براي خواب زمستاني آماده کنيد راه حل مناسبي براي گذراندن فصل سرما نيست. با ميل به لم دادن روي مبل بعد از روز کاري مبارزه کنيد. البته کار چندان ساده اي نيست چون بلافاصله بعد از تعطيل شدن شب فرا مي رسد و ميل به استراحت بر هر حس ديگري غلبه مي کند. اما اگر مي خواهيد پاييز را بدون چند کيلو اضافه وزن سر کنيد بهتر است ترک باشگاه نکنيد، پياده روي را ادامه دهيد و اگر مي توانيد بين روز استخر نيز برويد. مواد غذايي مقوي پاييزه را دريابيد فصل پاييز فصل ميوه ها و سبزيجات رنگي و سرشار از ويتامين مانند سيب، فلفل دلمه اي، کدوتنبل، چغندر، بروکلي، گل کلم، شلغم، هويج فرنگي، مرکبات و غيره است. هر يک از اين ميوه ها و سبزيجات مخزني از ويتامين ها و مواد معدني هستند صفاي پاييز به نوشيدني هاي داغ، غذاهاي خوشمزه، لباس هاي گرم، آتش شومينه و اگر حالش را داشتيد ميل و کاموا است. همين صفاي پاييزي هم اگر حواستان نباشد شما را کاملاً بي تحرک کرده و چاقتان مي کند. به ويژه اينکه شب هاي بلند را به هله هوله خوري و تماشاي تلويزيون بپردازيد. نتايج پژوهشي که در وزارت کشاورزي آمريکا انجام شده است نشان مي دهد که فست فودها و غذاهاي سرخ کردني بايد با اعتدال مصرف شود. اما اگر مصرف همين مواد غذايي از حد بگذرد تغذيه ي سالم و مصرف سبزيجات فوق العاده ي اين فصل مغفول واقع مي شوند. خوردن غذاي مقوي به معناي خوردن کله پاچه و غذاهاي چرب نيست. بهتر است خلاق بوده و سبزيجاتي مانند انواع کلم ها، کدو تنبل و انواع ميوه هاي سرشار از ويتامين C اين فصل را در الويت برنامه ي غذايي خود قرار دهيد. خوب بخوريد نتايج پژوهشي که Society for Science and the Public انجام داده است نشان مي دهد پاييز پرکالري ترين فصل سال است. شب هاي بلند ميل به مصرف هله هوله ها، اسنک هاي چرب، شيرينيجات و کيک و غيره را در فصل پاييز و گذار به زمستان افزايش مي دهد. توصيه مي کنيم به جاي مصرف چيپس و سس هاي چرب و غيره که ارزش غذايي بالايي نيز ندارند آستين ها را بالا بزنيد. اگر عاشق چيپس هستيد براي خودتان سيب زميني تنوري خانگي تهيه کنيد. هوموس خانگي نيز به خوبي سيرتان مي کند و مقوي است. به جاي نوشيدني هاي شيرين و پرکالري آب را دريابيد؛ چون به ميزان کافي با مصرف مواد غذايي ديگر کالري دريافت مي کنيد. بنابراين نيازي به افزايش ميزان آن با مصرف نوشابه ها و غيره نداريد. آب بخوريد تا با گرسنگي کاذب مقابله شود در اغلب موارد که در يخچال يا کابينت ها را به دنبال خوراکي از جا مي کنيد تشنه تان است نه گرسنه! اگر در هر وعده ي غذايي به ميزان کافي غذا بخوريد نبايد به دنبال ريزه خواري باشيد. براي مقابله با اين مشکل آب و مايعات سالم بيشتري مصرف کنيد. نتايج پژوهشي که در دانشگاه Tennessee انجام شده است نشان مي دهد که حفظ آب بدن مي تواند با گرسنگي و ميل به پرخوري مقابله کند. يک فنجان چاي سبز به همراه هل و دارچين و نعناي تازه براي گرم شدن، تأمين آب بدن، تقويت سيستم ايمني بدنتان و کمک به تناسب اندامتان فوق العاده است. سعي کنيد هميشه يک بطري آب دم دستتان باشد و جرعه جرعه ميل کنيد. همين کار ساده شما را از ريزه خواري بين وعده هاي غذايي حفظ مي کند. محصولات فصلي را دريابيد فصل پاييز فصل ميوه ها و سبزيجات رنگي و سرشار از ويتامين مانند سيب، فلفل دلمه اي، کدوتنبل، چغندر، بروکلي، گل کلم، شلغم، هويج فرنگي، مرکبات و غيره است. هر يک از اين ميوه ها و سبزيجات مخزني از ويتامين ها و مواد معدني هستند. به غذاهاي هميشگي بسنده نکنيد. غذاهاي تازه را امتحان کنيد. خلاق باشيد؛ به عنوان مثال از کدو حلوايي در تهيه ي سوپ و خورش و غيره استفاده کنيد. گل کلم را صرفاً براي ترشي نگه نداريد و از آن در کنار مرغ و غيره استفاده کنيد. خلاصه اينکه خودتان را از سبزيجات فوق العاده ي اين فصل محروم نکنيد. افزايش وزن ناشي از تعطيلات را جدي بگيريد نتايج پژوهشي که در سال 2000 در National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases و National Institute of Child Health and Human Development انجام شده است نشان مي دهد که اکثر افراد در تعطيلات وزن اضافه مي کنند. اين محققان روي 195 مرد و زن شرکت کننده به مدت 6 ماه بررسي کرده و متوجه شدند در روزهاي تعطيل 700 گرم بيشتر وزن اضافه کرده اند. اگرچه اين ميزان چندان زياد به نظر نمي رسد اما محققان بر اين عقيده هستند وزن اضافه شده در تعطيلات و مسافرت به سختي کم مي شود. بدون شک مي دانيد که داشتن اضافه وزن نيز خطر بروز بيماري هاي قلبي عروقي، فشار خون بالا، افسردگي و ديابت را افزايش مي دهد. بنابراين لازم است که در روزهاي تعطيل اين فصل فعال تر باشيد و به بهانه ي تعطيلات و استراحت به تغذيه ي نامناسب و بي تحرکي رو نياوريد. مانند اجدادتان غذا بخوريد برخي از متخصصان بر اين باور هستند که اجداد ما تغذيه اي به مراتب سالم تر داشته اند. آن ها گوشت حيواناتي را مصرف مي کردند که به طور طبيعي و سالم تغذيه کرده بودند. حتي ميوه ها و سبزيجات مصرفي آن ها بسيار سالم تر و طبيعي تر از دوره ي ما است. بنابراين توصيه مي کنيم براي کنترل اشتهايتان از مصرف مواد غذايي تهيه شده از آرد سفيد، پاستاها، شيرينيجات و غذاهاي سرخ کردني و فراوري شده بپرهيزيد. تا حد امکان از ميوه ها و سبزيجات تازه و ارگانيک استفاده کرده و پروتئين هاي کم چرب را در الويت قرار دهيد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره