مهر/ رئيس انجمن سکته مغزي ايران با اشاره به علائم بروز سکته مغزي گفت: سکته مغزي در سه ساعت ابتدايي قابل درمان است و افراد بايد از هرگونه اقدامي براي درمان خودداري کنند.
سکته هاي مغزي در مواقعي که گردش خون به مغز متوقف شود و يا کاهش پيداکند رخ مي دهد. در صورت وقوع سکته هاي مغزي، مغز اکسيژن و مواد مغذي کافي دريافت نمي کند و سلول هاي مغزي شروع به مردن مي کنند. دراين مواقع مي توان گفت سکته مغزي موردي اورژانسي است و نيازمند اقدامات فوري درماني است.
دکتر بابک زماني، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران و رئيس انجمن سکته مغزي در خصوص سکته مغزي گفت: متاسفانه سکته مغزي دومين علت مرگ و مير در ايران و پنجمين علت در دنيا است؛ اين بدان معني است که سکته مغزي قابل درمان است و تنها نيازمند امکانات کافي است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص علائم سکته مغزي اظهار داشت: از جمله علائم ابتدايي سکته مغزي به طور خلاصه مي توان به اختلال تکلم، کج شدن صورت و ضعف بازو اشاره کرد.
وي در ادامه بيان کرد: سکته مغزي موردي حاد است که نيازمند دخالت اورژانس مي باشد و فرد بيمار حتما بايد به وسيله آمبولانس هاي شهري به مراکز درماني که توسط پزشک اورژانس تشخيص داده مي شود به نزديک ترين بيمارستان براي انجام اقدامات درماني منتقل شود.
زماني تاکيد کرد: در سکته مغزي به دليل اينکه مغز دچار آسيب مي شود و در هر لحظه احتمال صدمه بيشتري به سلول هاي مغزي وجود دارد، لذا اين اورژانس وآمبولانس است که مي دانند چه بيمارستاني براي درمان مناسب است؛ گفتني است افراد در برخورد با اين موارد بايد از هر گونه دخالت در امور پزشکي خودداري کرده و با پزشکان اورژانس نهايت همکاري را به عمل آَورند.
سکته مغزي تا سه ساعت قابل درمان است
رئيس انجمن سکته مغزي ايران در خصوص سکته مغزي حاد نيز چنين بيان مي کند: سکته مغزي حاد به معني آن است که فرد دچار اختلال تکلم، ضعف بازو و کج شدن صورت شده است؛ گفتني است که زمان در درمان سکته مغزي بسيار مهم است و بايد گفت سکته مغزي تا ۳ ساعت قابل درمان است.
زماني با تاکيد بر اينکه اينکه افراد در مواجهه با سکته مغزي از انجام هر گونه اقدامي خودداري کرده گفت: افراد همواره بايد به اين نکته توجه کنند که در مواجهه با سکته مغزي، اقداماتي مثل گرفتن فشار خون واستفاده از زالو در درمان تزريق سکته مغزي تاثيري ندارد و حتي با خطر مواجهه است و فقط با ۱۱۵ تماس گرفته و نهايت همکاري را با تکنسين اورژانس انجام دهند.
وي در ادامه با اشاره به اينکه متوسط رسيدگي آمبولانس در شهر تهران ۱۴.۵ دقيقه است عنوان کرد: درمان سکته مغزي تا سه ساعت امکان پذير است و انجمن سکته مغزي در صدد کاهش زمان رسيدگي آمبولانس ها تا زمان تزريق اولين دارو است.
لزوم برنامه ريزي براي درمان مناسب
رئيس انجمن سکته مغزي ايران بيان کرد: در کشور ما به دليل اشکالات فرهنگي و سبک زندگي نامناسب متاسفانه براي اين مسائل مهم هزينه اي نمي شود اين در حالي است که براي بسياري از موراد مثل جراحي هاي زيبايي دولت، رسانه ها و مردم هزينه هاي بالايي مي کنند و به همين دليل نيازمند برنامه ريزي در زمينه درمان مناسب و اطلاع رساني به مردم نداريم.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص آمار ابتلا به سکته مغزي نيز گفت: متاسفانه به دليل برنامه ريزي هاي نادرست تنها آماري که از اين مهم در دسترس است مربوط به سال ها قبل است که در يک جامعه آماري صد هزار نفري ۱۵۰ مورد بوده است و بقيه آمارها ترجمه ثبت بيماري در کشورهاي اروپايي و تبديل آن به جمعيت ايران است.
بازار