بهداشت نيوز/ داود حاج محمد خاني اظهار کرد: هنوز به طور قطعي درمان و تشخيص براي خر و پف شناخته نشده است ولي با بررسيهاي انجام شده در طب نوين دلايلي مانند پوليپ بيني، سينوزيت و دخانيات ميتوانند دخيل باشند.
او بيان کرد: علت اصلي خروپف در طب سنتي ايراني– اسلامي وجود نزله به ويژه نزله سرد و تر در انتهاي گلو، اطراف حنجره، گوش و دهان است. پس در نتيجه افرادي که دستگاه گوارش سردتري دارند؛ به علت تصاعد بخارات سرد، سرشان مرطوب ميشود و چون مسير بيني افراد خشک است ماده مرطوب خارج نميشود. و با تجمع آن در قسمتهايي از حنجره که به آن اشاره شد موقع خواب مانع تنفس ميشود. حال اگر فرد به حالت طاق باز خوابيده باشد؛ دهان باز ميماند و خر و پف شروع ميشود.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي ادامه داد: شايد اين سوال براي خيلي از افرادي که خروپف ميکنند پيش بيايد که چرا بعضي مواقع در گلوي خود احساس برآمدگي ميکنند؟ درجواب بايد گفت اين برآمدگي در گلو هنگام خروپف کردن خلط چسبندهاي است که به مقدار کم يا زياد پشت گلو حس ميکنند و غالبا اين افراد نفخ يا ورم معده و دستگاه گوارش دارند.
او بيان کرد: از نشانههاي خروپف ميتوان به بيني خشک و غذا خوردن سريع افراد اشاره کرد. افرادي که خروپف ميکنند بايد غذايشان را آرام بخورند، از غذاها و ميوههاي داراي مزاج سرد و تر پرهيز يا کمتر استفاده کنند، مدت زمان بين غذا خوردن و خواب حدودا ۳ ساعت باشد و از مصرف دخانيات پرهيز کنند.
حاج محمد خاني در مورد روشهاي درمان خروپف با گياهان دارويي گفت: افراد ميتوانند با ترکيب ۱۵ گرم بابونه، ۱۰ گرم مرزنجوش، ۱۰ گرم سياهدانه، ۱۵ گرم بنفشه و کوبيدن اين گياهان مخلوطي بدست بياورند و اين ترکيب را روزي يک قاشق مرباخوري با دو ليوان آب بجوشانند و گوش و بيني خود را بخور دهند و سپس اين آب را صاف کنند و مايع به دست آمده را روزي ۳ بار در بيني استنشاق کنند. همچنين اين افراد مي توانند مخلوط عرق آويشن و برگ چنار را تهيه کرده و روزي دو فنجان ميل نمايند و سکنجبين عنصلي که از پياز عنصل تهيه شده را مصرف کنند، اما افرادي که اسيد معده دارند اين نکته را به ياد داشته باشند که اين گياه را همراه با آب گرم ميل کنند.
استفاده از روغنهاي گياهي براي درمان خروپف
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره نحوه استفاده از روغن هاي گياهي افزود: اگر بيني اين افرد خشک است از روغنهاي مرطوبکننده مانند بنفشه استفاده کنند به اين صورت که روزي دو بار در بيني خود بچکانند، اگر در سطح شکم خود احساس سردي و لمس دارند ميتوانند با روغنهاي سياهدانه و بابونه روزي دو بار شکم خود را چرب کنند.
روش خوابيدن افرادي که خروپف ميکنند
حاج محمد خاني درباره روش خوابيدن مناسب براي جلوگيري از خروپف گفت: افراد بايد به پهلو بخوابند به اين شيوه که وضعيت سر طوري قرار بگيرد که بالاتر از سطح بدن باشد تا ورود و خروج مسير تنفس از ناي باز باشد.
وي متذکر شد: در عفونتهاي شديد با نظر متخصص پس از پاکسازي، زالودرماني پشت گوش مفيد است و در صورتي که افراد مشکلات قلبي و ريوي دارند حتما زير نظر متخصص دارو مصرف کنند.
بازار