نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

خوردنی‌هایی که مغزتان را مثل یک کامپیوتر به کار می‌اندازد

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
خوردنی‌هایی که مغزتان را مثل یک کامپیوتر به کار می‌اندازد
باشگاه خبرنگاران/ مغز شما مهمترين ارگان بدن است که مرکز فرماندهي براي هر عملکردي است. مغز علاوه بر تنفس و ضربان قلب شما، احساسات را هم کنترل مي‌کند. نگه داشتن مغز در وضعيت بهينه نه تنها سلامت کل بدن را تسهيل مي‌کند، بلکه مي‌تواند از توانايي شما در يادگيري چيز‌هاي جديد و مقابله با شرايط سختي که با آن روبرو هستند هم پشتيباني کند. در ادامه با فهرستي از مهمترين موادغذايي که براي سلامتي مغز ضروري است، آشنا مي‌شويم. آب انار در مورد راديکال‌هاي آزاد و آسيب پوستي چيز‌هاي زيادي مي‌شنويم، اما در واقعيت، مغز نسبت به ساير قسمت‌هاي بدن بيشتر مستعد آسيب ديدن با راديکال‌هاي آزاد است. آب انار سرشار از آنتي اکسيدان‌هاي قوي است که مي‌تواند به شما در جلوگيري از آسيب رساندن راديکال‌هاي آزاد مغز کمک کند. همچنين شواهدي وجود دارد که نشان مي‌دهد زنان باردار که آب انار مي‌نوشند مي‌توانند در صورت کمبود اکسيژن در هنگام تولد، از مغز نوزادان خود محافظت کنند. لوبيا مغز براي کارکرد بهتر خود به يک دوز ثابت گلوکز تکيه مي‌کند، به همين دليل وقتي اجازه مي‌دهيد قند در خون انباشته شود، عصباني مي‌شويد. لوبيا سرشار از ويتامين‌هاي گروه B است که باعث مي‌شود شما از نظر روحي تيزهوش باشيد و بتوانيد در طول روز با چالش‌ها مقابله کنيد. غلات کامل غلات کامل غني از فيبر هستند. تحقيقات در دانشگاه کلمبيا نشان مي‌دهد رژيم غذايي با فيبر بالا خطر ابتلا به اختلال شناختي و آلزايمر را در سن بالا کاهش مي‌دهد. همچنين باعث کاهش التهاب و استرس اکسيداتيو مي‌شود، همچنين فشار خون را به طور بالقوه کاهش مي‌دهد. همه اين تأثيرات در کاهش خطر ابتلا به اختلالات مغزي نقش دارند. به ياد داشته باشيد که غلات کامل را براي مصرف انتخاب کنيد. به عنوان مثال آرد سفيد داراي شاخص قند خون بسيار بالايي است و با افزايش خطر ابتلا به سرطان همراه است. زردچوبه زردچوبه ادويه‌اي است که فوايد زيادي براي مغز دارد. يکي از ترکيبات اصلي پودر کاري، ماده فعال موجود در زردچوبه، کورکومين است که قادر به عبور از سد خوني مغزي است. اين بدان معناست که مي‌تواند مستقيماً وارد مغز شود و از سلول‌هاي آن بهره‌مند شود. کورکومين همچنين داراي خواص آنتي اکسيداني و ضد التهابي است. اين ماده مي‌تواند حافظه را در بيماران آلزايمر بهبود بخشد و پلاک‌هاي آميلوئيد ناشي از اين بيماري را پاک کند. نشان داده شده است که زردچوبه هم سروتونين و هم دوپامين را تقويت مي‌کند و مي‌تواند علائم افسردگي را کاهش داده و روحيه فرد را بهبود بخشد. تحقيقات بيشتر لازم است، اما زردچوبه حتي ممکن است به رشد سلول‌هاي جديد مغز کمک کند و بنابراين از اثرات پيري بکاهد. دانه کدو تنبل دانه کدو تنبل داراي آنتي اکسيدان‌هاي مهم براي محافظت از مغز در برابر آسيب‌هاي راديکال آزاد است. همچنين با دارابودن مقادير بالايي از آهن، منيزيم، مس و روي براي سلامتي مغز بسيار مفيد عمل مي‌کند. کمبود آهن مي‌تواند باعث کاهش ظرفيت مغز شود. منيزيم از يادگيري و حافظه پشتيباني مي‌کند. مقادير کم منيزيم در بسياري از بيماران مبتلا به ميگرن، افسردگي و صرع يافت مي‌شود. روي و مس هر دو عنصر جدايي ناپذير سيگنالينگ عصبي هستند که براي انتقال پيام‌هاي مناسب به بدن لازم است. کمبود روي و مس با اختلالات عصبي مانند آلزايمر، پارکينسون و افسردگي مرتبط است. پرتقال ويتامين C يک آنتي اکسيدان قوي است که مي‌تواند به توانايي ذهني در زمان پيري کمک کند و به طور بالقوه مي‌تواند در دفع آلزايمر مؤثر باشد. همچنين از مغز در برابر صدمات راديکال آزاد محافظت مي‌کند و تاثير مهمي در سنتز دوپامين دارد. يک پرتقال متوسط در روز مي‌تواند تمام ويتامين C مورد نياز شما را براي سلامتي مغز به شما تحويل دهد. کمبود ويتامين C باعث ايجاد اسکوروي (Scurvy مي‌شود که در صورت عدم درمان کشنده است و داراي طيف وسيعي از علائم جسمي دردناک است. مشکلات خاص مربوط به مغز دراسکوروي شامل توهم و افسردگي است. در حالي که پرتقال يکي از منابع غني از ويتامين C است، بسياري از موادغذايي ديگر از جمله ميوه کيوي، فلفل دلمه اي، توت فرنگي و گوجه فرنگي اين ماده مغذي حياتي را دارند. تخم مرغ تخم مرغ مواد مغذي حياتي زيادي از جمله B۶، B۱۲ و فولات را براي سلامتي مغز دارد. کمبود اين مواد مغذي با افسردگي و اختلالات رواني در سالمندان همراه است. B۱۲ همچنين در سنتز مواد شيميايي و تنظيم سطح گلوکز در مغز نقش دارد. تخم مرغ همچنين حاوي کولين، ريز مغذي مورد استفاده بدن براي ساخت استيل کولين است که به تنظيم و تثبيت خلقي و حافظه کمک مي‌کند. مصرف زياد کولين با حافظه قوي و عملکرد ذهني همراه است، اما بسياري از افراد از اين ماده به اندازه کافي در رژيم‌هاي غذايي خود دريافت نمي‌کنند. زرده تخم مرغ نسبت به ساير منابع کولين بيشتري دارد، بنابراين ماده غذايي را از دست ندهيد. همچنين غذا‌هاي ديگري مانند جگر، صدف، سبزيجات تيره و قارچ حاوي اين ماده هستند. شکلات تلخ شکلات تلخ و به طور خاص پودر کاکائو موجود در آن، حاوي چندين ترکيب سازگار با مغز مانند فلاونوئيدها، کافئين و آنتي اکسيدان‌ها است. فلاونوئيد‌ها به يادگيري و حافظه و همچنين کاهش اختلالات رواني مرتبط با پيري کمک مي‌کنند. يک مطالعه نشان داد افرادي که شکلات مي‌خورند، نسبت به افرادي که به ندرت آن را مي‌خورند، در انجام کار‌هاي ذهني و حافظه عملکرد بهتري دارند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره