برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
سلامت

چرا باید روزانه یک پرتقال بخوریم؟

منبع
برنا
بروزرسانی
چرا باید روزانه یک پرتقال بخوریم؟
برنا/ شايد بدانيد که مصرف روزانه‌ يک سيب براي سلامتي بسيار مفيد است، اما آيا در رابطه با خواص پرتقال چيزي شنيده‌ايد؟ پرتقال ميوه‌اي با کالري پايين و سرشار از مواد مغذي است. پرتقال سبب شفافيت و سلامت پوست مي‌شود و احتمال ابتلا به انواع بيماري‌ها را کاهش مي‌دهد. به‌همين‌دليل مي‌توان از پرتقال در رژيم‌هاي غذايي سالم و متنوع استفاده کرد. حفظ سلامت قلب مواد موجود در پرتقال ازجمله فيبر، پتاسيم، ويتامين C و کولين همگي به حفظ سلامت قلب کمک مي‌کند.افزايش پتاسيم دريافتي بدن همراه با کاهش ميزان سديم دريافتي ازجمله عواملي است که مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي‌وعروقي را کاهش دهد. براساس يکي از مطالعات، افرادي که در رژيم غذايي خود روزانه ميزان ۴۰۶۹ ميلي‌گرم پتاسيم دريافت مي‌کنند، در مقايسه با افرادي که پتاسيم دريافتي کمتري دارند (کمتر از ۱۰۰۰ ميلي‌گرم در روز) ۴۹‌درصد کمتر به مرگ در اثر ايست قلبي دچار مي‌شوند.افزايش ميزان پتاسيم دريافتي همچنين با کاهش خطر سکته‌ مغزي، جلوگيري از کاهش حجم ماهيچه، حفظ تراکم مواد معدني موجود در استخوان و کاهش توليد سنگ‌هاي کليوي همراه است. جلوگيري از سکته‌ مغزي براساس گزارش انجمن قلب آمريکا (AHA) مصرف زياد ترکيبات موجود در مرکباتي مثل پرتقال يا گريپ‌فروت خطر سکته‌ مغزي را در زنان کاهش مي‌دهد.خطر سکته‌ مغزي در افرادي که بيشترين مقدار مرکبات را مصرف مي‌کنند، حدود ۱۹‌درصد کمتر از زناني است که کمترين مقدار مصرف را دارند. جلوگيري از سرطان براساس مطالعه‌اي مصرف موز، پرتقال و آب‌پرتقال در دو سال اول زندگي مي‌تواند خطر پيشرفت لوسمي در کودکي را کاهش دهد.پرتقال به‌عنوان منبعي عالي و غني از ويتامين سي (C) که داراي خاصيت آنتي‌اکسيداني قوي است، مي‌تواند با انواع راديکال‌هاي آزاد که موجب سرطان مي‌شود مبارزه کند.براساس يکي از مطالعات، ويتامين C موجود در پرتقال براي مقابله با سرطان روده‌ بزرگ مفيد است، اما براي تامين اين مقدار از ويتامين C به ۳۰۰ عدد پرتقال نياز داريم. ميزان فيبر بالاي موجود در ميوه‌ها و سبزيجات سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده‌ بزرگ مي‌شود.بااين‌حال مطالعه‌اي که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، نشان مي‌دهد که مصرف گريپ‌فروت و آب‌پرتقال مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد. بر اساس اين مطالعه احتمال ابتلا به ملانوما در افرادي که ميزان زيادي از گريپ‌فروت و آب‌پرتقال مصرف مي‌کنند حدود يک‌سوم بيشتر از افرادي است که کمتر از اين مواد استفاده مي‌کنند. حفظ فشارخون براي کاهش فشار خون بايد ميزان سديم دريافتي را کم کرد و به همان مقدار، مصرف پتاسيم را که تاثير گشادکنندگي بر عروق دارد افزايش داد. براساس بررسي‌هاي سازمان تغذيه و سلامت ملي، کمتر از دودرصد از بزرگ‌سالان در آمريکا، روزانه ۴۷۰۰ ميلي‌گرم پتاسيم توصيه‌شده را دريافت مي‌کنند.افزايش پتاسيم دريافتي تا بيست‌درصد خطر مرگ با علت‌هاي مختلف را کاهش مي‌دهد. تغذيه يک پرتقال متوسط (با حدود ۱۵۴ گرم وزن) فاقد چربي است و ۸۰ کالري، ۲۵۰ گرم پتاسيم، ۱۹ گرم کربوهيدرات (۱۴ گرم قند و ۳ گرم فيبر) و ۱ گرم پروتئين دارد.يک پرتقال ۱۳۰‌درصد ويتامين C، دودرصد ويتامين A و۶‌درصد کلسيم موردنياز روزانه‌ شما را تامين مي‌کند. پرتقال فاقد آهن است.همچنين پرتقال حاوي تيامين، ريبوفلاوين، نياسين، ويتامين۶ B، فولات، پنتوتنيک‌اسيد، فسفر، منيزيم، منگنز، سلنيوم و مس است. مقدار فراوان ويتامين C (بيش از دو برابر نياز روزانه) موجود در پرتقال سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌کند.پرتقال همچنين داراي کولين، زيگزانتين و کاروتنوئيد است. کولين يکي از مواد مغذي مهم موجود در پرتقال است که به بهبود خواب، حرکت عضلات، يادگيري و حافظه کمک مي‌کند. کولين همچنين به حفظ غشاي سلولي کمک مي‌کند، از انتقال تکانه‌هاي عصبي حمايت مي‌کند و در جذب چربي و کاهش التهاب مزمن نقش دارد.زيگزانتين و کاروتنوئيدها اثرات آنتي‌اکسيداني دارند و در کاهش انواع سرطان به‌خصوص سرطان پروستات نقش دارد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره