روزياتو/ توليدکنندگان قرص هاي کاهش اشتها ادعا مي کنند محصولات آن ها مي توانند اشتها را سرکوب و به کاهش وزن کمک کنند. با اين حال، هنوز مشخص نيست اين قرص ها تا چه حد مؤثر هستند و مؤسسه ملي سلامت آمريکا هم در مورد عوارض خطرناک اغلب اين قرص ها هشدار داده.
اما روش هاي طبيعي اي وجود دارد که با استفاده از آن ها مي توانيد اشتهاي خود را به شکلي سالم و بدون هيچ ريسکي، سرکوب و کم کنيد.
در ادامه به روش هاي علمي اما طبيعي اي مي پردازيم که کمک مي کنند بدون نياز به مصرف قرص هاي لاغري، اشتهاي خود را کاهش دهيد و مي خواهيم ببينيم کدام مواد غذايي از خاصيت کاهش دهندگي اشتها برخوردارند.
۱- پروتئين و چربي هاي سالم بيشتر بخوريد

همه ي مواد غذايي به يک اندازه باعث سيري نمي شوند. پروتئين ها و بعضي چربي ها، در مقايسه با کربوهيدرات ها تأثير بيشتري در رفع گرسنگي و سير ماندن به مدت طولاني دارند.
شما براي کنترل اشتهاي خود مي توانيد به جاي بعضي منابع کربوهيدرات، از پروتئين ها و چربي هاي سالم و مفيد استفاده کنيد.
کارشناسان اين مواد غذايي پروتئيني را براي اين منظور توصيه کرده اند:
گوشت کم چربي
تخم مرغ
نخود فرنگي و لوبيا
فرآورده هاي سويا
ماست چکيده
به علاوه توصيه مي شود براي دريافت چربي هاي سالم از منابع طبيعي اي مثل مغزها و دانه هاي خوراکي، روغن زيتون و آووکادو استفاده کنيد.
۲- قبل از غذا آب بنوشيد
خوردن يک ليوان بزرگ آب، قبل از خوردن غذا، باعث مي شود بيشتر احساس سيري و رضايت کنيد و بعد از غذا کمتر احساس گرسنگي کنيد.
تحقيقات نشان داده نوشيدن منظم آب مي تواند باعث کاهش اشتها و وزن شود و چربي سوزي را بيشتر کند.
خوردن سوپ قبل از غذاي اصلي هم ممکن است اشتها را فرونشاند.
۳- غذاهاي فيبر بالا بيشتر بخوريد

فيبر بعد از ورود به بدن مثل بقيه ي مواد غذايي شکسته نمي شود، درن تيجه مدت زمان بيشتري در بدن باقي مي ماند. اين مسأله سرعت گوارش را پايين مي آورد و باعث حفظ انرژي فرد در تمام طول روز مي شود.
به گفته ي محققان فيبر مي تواند در سرکوب اشتها هم مؤثر باشد. رژيم هاي غذايي اي که فيبر زيادي دارند، نرخ چاقي در آن ها پايين تر است.
با اين حال به تحقيقات بيشتري نياز است تا معلوم شود دقيقاً کدام منابع فيبر، بيشترين تأثير را در کاهش اشتها دارند.
مواد غذايي فيبر بالا عبارتند از:
غلات کامل
حبوبات
سيب و آووکادو
بادام
دانه هاي چيا
سبزيجات
۴- قبل از غذا ورزش کنيد

ورزش روش سالم و مؤثر ديگري براي مهار اشتها است.
تحقيقات نشان داده بعد از ورزش، به ويژه ورزش هاي شدت بالا (High-intensity Workouts) هورمون هاي اشتها فوراً سرکوب مي شوند.
در اين حالت، ميزان کمتري از گرلين يعني همان هورموني که باعث گرسنگي مي شود، در بدن وجود دارد و بر عکس، سطح هورمون هاي سيري مثل PPY و GLP-1 در بدن بالا مي رود.
۵- شکلات تلخ بخوريد

شکلات هاي تلخ در مقايسه يا شکلات هاي شيري، اشتها را بيشتر کاهش مي دهند. در تحقيقي مشاهده شد کساني که به جاي شکلات شيري، شکلات تلخ مي خوردند، در وعده هاي غذايي بعدي خود، غذاي کمتري مي خوردند.
۶- زنجبيل بخوريد

تحقيقي نشان داده مصرف مقدار کمي پودر زنجبيل به کاهش اشتها و افزايش سيري کمک مي کند، که احتمالاً علت آن تأثير محرکي است که اين ماده بر دستگاه گوارش دارد. البته به تحقيقات بيشتري براي اثبات اين تأثير زنجبيل نياز است.
۷- زياد بخوريد اما مواد غذايي کم کالري

کم کردن غذاي خود در دوران رژيم مي تواند باعث بيشتر شدن اشتها شود. اين مسأله مي تواند فرد را از کاهش وزن باز دارد و او را درگير پرخوري کند.
با اين حال، رژيم گرفتن نبايد معادل گرسنگي کشيدن باشد. بعضي مواد غذايي هستند که از مواد مغذي زيادي برخوردارند و بسيار انرژي بخش هستند، اما کالري کمي دارند، از جمله: سبزيجات، ميوه ها، لوبيا و غلات کامل.
خوردن مقادير زيادي از اين مواد غذايي در عين حال که گرسنگي را برطرف مي کند، به شخص اين امکان را مي دهد که بيشتر از کالري اي دريافت کرده، کالري بسوزاند.
۸- کمتر اضطراب داشته باشيد
غذا خوردن احساسي بر اثر اضطراب، خشم يا غم، با گرسنگي فيزيکي متفاوت است.
تحقيقات نشان داده ميان اضطراب و افزايش ميل به غذا خوردن، پرخوري و خوردن مواد غذايي غير مغذي ارتباط وجود دارد.
تمرينات خودآگاهي و غذا خوردن آگاهانه ممکن است پرخوري و غذا خوردن احساسي اي که علت آن ها اضطراب است را کاهش دهد. داشتن خواب منظم، ارتباطات اجتماعي و استراحت هم مي تواند به رفع اضطراب کمک کند.
۹- آگاهانه غذا بخوريد
مغز نقش اصلي را در تصميم گيري در مورد نوع غذا و زمان خوردن آن دارد. اگر شخص هنگام خوردن غذا، به جاي تماشاي تلويزيون، به غذايي که در حال خوردن آن است توجه کند، ممکن است غذاي کمتري بخورد.
در تحقيقي مشاهده شد غذا خوردن در تاريکي باعث افزايش ميزان پرخوري در ميان شرکت کنندگان شده بود. توجه به غذا در زمان وعده هاي غذايي مي تواند به کاهش پرخوري کمک کند.
تحقيقات همچنين نشان داده غذا خوردن آگاهانه ممکن است پرخوري و غذا خوردن احساسي را کاهش دهد، دو عامل مهمي که در چاقي مؤثر هستند.
۱۰- مواد غذايي اي بخوريد که اشتها را به حداقل مي رسانند

بعضي مواد غذايي از توانايي بيشتري در سرکوب اشتها برخوردارند، از جمله:
مواد غذايي پروتئيني و چربي هاي سالم: گوشت کم چرب، آووکادو، لوبيا، آجيل.
مواد غذايي فيبر بالا: باعث مي شوند فرد براي مدت طولاني تري احساس سيري کند، از جمله: غلات کامل، لوبيا، ميوه ها و سبزيجات.
حبوبات: مثل لوبيا، عدس و نخود، مي توانند احساس سيري را بي واسطه افزايش دهند و ممکن است باعث شوند در وعده هاي بعدي غذاي کمتري بخوريد.
تخم مرغ: پروتئين و چربي بالايي دارد و ممکن است باعث افزايش احساس سيري و کاهش احساس گرسنگي در طول روز شود.
فلفل کاين: ممکن است در افرادي که به مواد غذايي تند عادت ندارند، باعث کاهش اشتها شود.
عسل: ممکن است گرلين يا همان هورمون گرسنگي را سرکوب کند، مسأله اي که باعث مي شود مدت طولاني تري احساس سيري کنيد. اگر به دنبال کاهش وزن هستيد، بايد سعي کنيد به جاي قند و شکر از عسل استفاده کنيد.
بازار